دنیای فناوری
راهاندازی خدمات مخابراتی نسل پنجم در امریکا به تاخیر افتاد
مقامات امریکایی از اپراتورهایای تیاند تی و وریزون خواستند تا راهاندازی خدمات مخابراتی نسل پنجم را به علت نگرانیهای صنعت هوانوردی به تاخیر بیندازند. به گزارش مهر به نقل از رویترز، پیت بوتیجیگ وزیر حمل و نقل و استیو دیکسون رییس اداره هوانوردی فدرال امریکا از دو شرکت ایتیاندتی و وریزون خواستند تا به دلیل نگرانیهای ایمنی صنعت هوانوردی، اقدامات برنامهریزیشده در ۵ ژانویه برای راهاندازی خدمات بیسیم جدید نسل پنجم را به تأخیر بیندازند. در نامهای که این دونفر به همین منظور ارسال کردهاند، تصریح شده که تأخیر مذکور بیشتر از دو هفته نخواهد بود و بخشی از یک پیشنهاد کوتاهمدت برای پیشبرد ارایه خدمات نسل پنجم روی باند فرکانسی سی و انجام عملیات پروازی ایمن محسوب میشود. هر دو سازمان مذکور در مورد احتمال تداخل خدمات نسل پنجم تلفن همراه با تجهیزات الکترونیک حساس مورد استفاده در هواپیماها مانند ارتفاعسنجهای رادیویی اظهار نگرانی کرده و افزودهاند که ممکن است پروازها به همین علت با مشکل مواجه شوند. هر دو اپراتور امریکایی این نامه را دریافت کرده و در عین حال صنعت هوانوردی را به تلاش برای گروگان نگهداشتن طیف فرکانسی متهم کردهاند تا زمانی که این اپراتورها موافقت کنند تا هزینههای ارتقای ارتفاعسنجهای منسوخ شده را پوشش دهند.
تحقیقات هند از سوءاستفاده اپل از بازار اپلیکیشنهای همراه
کمیسیون رقابت هند از تحقیقات در مورد رویههای تجاری اپل در این کشور خبر داده است. این شرکت متهم به نقض قوانین ضد انحصار در هندوستان است. به گزارش مهر به نقل از رویترز، بر اساس دستور کمیسیون رقابت هند، یک گروه غیرانتفاعی در هند اپل را به سوءاستفاده از موقعیت مسلطش در بازار اپلیکیشنهای همراه متهم کرده است. زیرا اپل برنامهنویسان را مجبوربه استفاده از سیستم پرداخت درون برنامهای خود میکند. بسیاری از اپلیکیشنهای موجود در فروشگاه آنلاین اپل به گونهای طراحی شدهاند که برخی امکانات آنها با پرداخت پول در دسترس است. اپل برای ارایه این خدمات ۳۰ درصد از مبلغ پرداختی کاربران را به نفع خود ضبط کرده و برنامهنویسان ۷۰ درصد باقی را به دست میآورند که این رویه مدتهاست مورد اعتراض قرار گرفته است. در شکایت یادشده که از سوی گروه «ما با هم برای جامعه میجنگیم» ارایه شده، تصریح شده که اصرار اپل بر دریافت ۳۰ درصد از درآمد هر پرداخت درونبرنامهای و برخی محدودیتهای دیگر باعث افزایش هزینهها برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان شده و هزینهها را افزایش میدهد و مانعی برای ورود نیروهای جدید و خلاق به بازار دیجیتال است. اپل پیش از این خواستار عدم رسیدگی به این موضوع توسط کمیسیون رقابت هند شده و تاکید کرده بود سهم این کشور از بازار اپلیکیشنهای همراه هند از ۵ درصد فراتر نمیرود.
دستگاههای قدیمی بلکبری در ایستگاه پایانی
شرکت بلکبری اعلام کرد تا چهارم ژانویه (۱۴ دی) دستگاههای بلکبری که با سیستم عامل بلکبری OS ۷.۱ یا نسخههای قدیمیتر و همچنین OS ۱۰ کار میکنند، از خدمات کلیدی محروم خواهند شد. به گزارش ایسنا به نقل از انگجت، این خدمات شامل قابلیتهای مهمی مانند تماسهای تلفنی، ارسال پیام کوتاه و حتی تماسهای اضطراری خواهد بود. کاربران این دستگاهها برای اتصال به وای فای و استفاده از اپلیکیشنهایی مانند “بلکبری ورلد “ و “دسکتاپ منیجر “ به مشکل برخورد خواهند کرد. چهارم ژانویه همچنین پایان کار تبلت “پلی بوک “ بلک بری خواهد بود. اعلام این خبر مایه تعجب نیست زیرا بلکبری فروشگاه اپلیکیشن و سرویس مسنجر محبوب خود (BBM) را در سال ۲۰۱۹ تعطیل کرد. این شرکت برای پاسخ به تهدید ایجاد شده از سوی آیفون خیلی دیر عمل کرد و اگرچه سالها پیش استفاده از نرمافزار خود را رها کرد و در سال ۲۰۱۵ به اندروید روی آورد اما این اقدام هم موفقیت چندانی برای بلکبری به همراه نداشت.
اومیکرون بزرگترین نمایشگاه فناوری دنیا را کوتاهتر کرد
نمایشگاه فناوری CES پس از اینکه شرکتهای بزرگی نظیر آمازون و جنرال موتورز از حضور در این نمایشگاه به دلیل نگرانی نسبت به شیوع واریانت اومیکرون منصرف شدند، یک روز زودتر به کار خود خاتمه خواهد داد. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، انجمن فناوری مصرفکننده (CTA) که سازماندهنده این رویداد بود، اعلام کرد این اقدام در راستای تدابیر سلامتی افزون بر پروتکلهای بهداشتی فعلی که برای نمایشگاه CES اجرا شدهاند، اتخاذ میشود و این رویداد در هفتم ژانویه به پایان خواهد رسید. با نگرانیهای فزاینده نسبت به واریانت جدید ویروس کرونا، بسیاری از شرکتها از حضور فیزیکی در نمایشگاه CES منصرف شدند و ترجیح دادند حضورشان بیشتر بهصورت مجازی باشد. این نمایشگاه از پنجم ژانویه با حضور بیش از ۲۲۰۰ شرکتکننده آغاز میشود. طی چند روز اخیر شماری از شرکتها شامل AMD، پروکتراند گمبل، گوگل و مِتا پلتفرمز (شرکت مادر فیسبوک) برنامههایشان برای حضور فیزیکی در این نمایشگاه را لغو کردند. سونی الکترونیکس اعلام کرد شمار اعضای تیم و شرکتکنندگان در این نمایشگاه را محدود خواهد کرد. همه شرکتکنندگان در نمایشگاه فناوری CES لاسوگاس باید بهطور کامل واکسینه شده باشند و ماسک بزنند. کیت تست کووید ۱۹ هم در این نمایشگاه ارایه میشود.