براي حل مشكلات اينترنت و فيلترينگ صبوري كنيد

۱۴۰۳/۰۷/۲۴ - ۰۲:۲۴:۰۰
|
کد خبر: ۳۲۲۹۶۳

سخنگوي دولت در مورد حل مشكلات اينترنت توسط دولت گفت: نمي‌توانيم تغييرات را به يك‌باره ايجاد كنيم. فرآيند بازنگري در فيلترينگ در حال پيگيري است؛ صبوري كنيد. به گزارش مهر، موضوع فيلترينگ، كيفيت اينترنت و چگونگي حكمراني فضاي مجازي يكي از مسائلي بود كه در دوران انتخابات رياست‌جمهوري مورد توجه نامزدها قرار داشت.

سخنگوي دولت در مورد حل مشكلات اينترنت توسط دولت گفت: نمي‌توانيم تغييرات را به يك‌باره ايجاد كنيم. فرآيند بازنگري در فيلترينگ در حال پيگيري است؛ صبوري كنيد. به گزارش مهر، موضوع فيلترينگ، كيفيت اينترنت و چگونگي حكمراني فضاي مجازي يكي از مسائلي بود كه در دوران انتخابات رياست‌جمهوري مورد توجه نامزدها قرار داشت. مسعود پزشكيان از افراد مخالف فيلترينگ بود و در مورد وضع فعلي اينترنت و وجود مافياي فروش فيلترشكن انتقاداتي مطرح كرده بود. همچنين در مناظره‌هاي انتخاباتي تاكيد داشت كه ارتباط با دنيا بر اساس اينترنت است و نمي‌توان گفت ما مي‌خواهيم در قفس زندگي كنيم و ارتباطي با دنيا نداريم؛ براي ارتباط با دنيا به اينترنت بدون فيلتر نياز داريم. وي پس از انتخابات نيز بر همين موضع بود و در نخستين نشست خبري خود با خبرنگاران اعلام كرد كه «مساله فيلترينگ در دستور كار است و آن را در شوراي امنيت هم مطرح خواهيم كرد.» ستار هاشمي؛ وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دولت چهاردهم نيز از زمان شروع فعاليت خود، هم‌راستا با موضع رييس‌جمهوري بازنگري بر وضعيت فعلي اينترنت را در دستور كار خود قرار داده است. دهم مهرماه اولين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي در دولت چهاردهم برگزار شد و به گفته وزير ارتباطات «در اين جلسه علاوه بر بررسي‌هاي مربوط به رفع فيلترينگ، درباره ساماندهي فيلترشكن‌ها كه منجر به بروز مشكل و آلودگي در شبكه ملي اطلاعات مي‌شود نيز صحبت‌هايي انجام شد.» همچنين در روزهاي اخير ستار هاشمي در جمع خبرنگاران ارتقاي وضعيت اينترنت و رفع محدوديت‌ها را يك مطالبه جدي مردم برشمرد و گفت: با توجه به صحبت و وعده‌هاي دولت، اين مساله در دستور كار وزارت ارتباطات است و با تمام توان و انرژي براي گشايش در اين مسير قدم برمي‌داريم.

وي همچنين اضافه كرد: در اين باره كارگروه‌هاي ويژه‌اي براي بررسي فني تشكيل داده‌ايم، خود من جلساتي را در لايه‌هاي مختلف برگزار كردم و با توجه به طرحي كه وزارت ارتباطات ارايه داده است، در آينده نزديك به جمع‌بندي مناسبي در مركز ملي خواهيم رسيد تا خبرهاي خوبي را به مردم بدهيم. هاشمي با بيان اينكه وزارت ارتباطات هم به وضعيت موجود اينترنت نقد دارد، گفت: با دلايل مختلف باور داريم بايد در زمينه محدوديت‌هاي اينترنتي، نگرش‌ها و نگاه تغيير كند و نگرش‌ها به روز شود.» در آخرين اظهارنظر از سوي دولتي‌ها در اين حوزه فاطمه مهاجراني در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اين سوال كه چه زماني مساله فيلترينگ حل خواهد شد؟ گفت: اين موضوع در دستور كار دولت قرار دارد و در حال پيگيري است. وي در پاسخ به اينكه چه موانعي بر سر راه وجود دارد، اظهار كرد: فرآيند در حال پيگيري است. بايد توجه داشت نمي‌توانيم تغييرات يك‌باره در موضوعات ايجاد كنيم. فرآيندي دارد كه در حال طي شدن است. سخنگوي دولت چهاردهم در پاسخ به اين سوال كه آيا بايد منتظر جلسه برگزاري كميته فيلترينگ باشيم؟ گفت: دوستان در حال پيگيري فرآيند هستند؛ صبوري كنيد. به گزارش مهر، با وجود همه اين وعده‌ها وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تاكنون هيچ برنامه جامع و مدون اجرايي در مورد نحوه اين بازنگري‌ها ارايه نكرده است تا بتوان ارزيابي كلي در مورد فرآيند كلي اين موضوع و ميزان پيشرفت آن انجام دهيم. در روزهاي اخير دولت چهاردهم ۱۰۰ روز اول خود را پشت سر گذاشت و وزراي دولت نيز در آستانه پايان دوماه فعاليت خود هستند. با شرايط فعلي اين نگراني وجود دارد كه بازنگري نكردن موضوع فيلترينگ و عدم تغيير كيفيت اينترنت، سبب افزايش نارضايتي مردم و نااميدي آنها از دولت چهاردهم شود.