نبرد ميلياردرها بر سر اينترنت ماهوارهاي در هند
رقابت بين دو نفر از ثروتمندترين مردان جهان، ايلان ماسك و موكش امباني، در حال شدت گرفتن است و آنها براي رويارويي در بازار اينترنت پهنباند ماهوارهاي هند آماده ميشوند.
رقابت بين دو نفر از ثروتمندترين مردان جهان، ايلان ماسك و موكش امباني، در حال شدت گرفتن است و آنها براي رويارويي در بازار اينترنت پهنباند ماهوارهاي هند آماده ميشوند. به گزارش ايسنا، پس از اينكه دولت هند هفته گذشته اعلام كرد كه اينترنت ماهوارهاي پهن باند به جاي مزايده به صورت اداري تخصيص داده ميشود، نبرد بين اين دو ميلياردر شدت گرفت. به نقل از بيبيسي، ماسك پيش از اين از مدل حراجي كه امباني را حمايت ميكرد، انتقاد كرده بود. سرويس پهنباند ماهوارهاي، دسترسي به اينترنت را در هر نقطه از پوشش ماهواره فراهم ميكند. اين مزيت، آن را به گزينهاي قابل اعتماد براي مناطق دورافتاده يا روستايي تبديل ميكند كه در آن خدمات سنتي مانند DSL كه از خطوط تلفن يا كابل براي انتقال داده استفاده ميكند در دسترس نيست. همچنين به پر كردن شكاف ديجيتالي كه به سختي قابل دسترسي است كمك ميكند. تنظيمكننده مخابرات هند هنوز قيمتگذاري اين سرويس را اعلام نكرده است و خدمات اينترنت ماهوارهاي تجاري هنوز آغاز نشده است. با اين حال، طبق پيشبينيها، مشتركان اينترنت ماهوارهاي در هند تا سال ۲۰۲۵ به دو ميليون نفر خواهد رسيد. برخلاف اينترنت ماهوارهاي استارلينك ايلان ماسك، كه از ماهوارههايي در مدار پايين زمين (LEO) در فاصله ۱۶۰ تا ۱۰۰۰ كيلومتري از سطح زمين براي سرويسدهي سريعتر استفاده ميكند، SES ماهوارههايي در مدار متوسط زمين (MEO) است كه در ارتفاع بسيار بالاتري كار ميكند كه مقرون به صرفهتر است. سيستمگيرندههاي روي زمين سيگنالهاي ماهوارهاي را دريافت كرده و آن را به شكل دادههاي اينترنتي پردازش ميكنند. استارلينك داراي ۶۴۱۹ ماهواره در مدار و چهار ميليون مشترك در ۱۰۰ كشور جهان است.
او از سال ۲۰۲۱ قصد راهاندازي خدمات در هند را داشته است، اما موانع نظارتي باعث تأخير در آن شده است. بسياري از افراد ميگويند اگر شركت ايلان ماسك اينبار وارد هند شود، تلاشهاي نخست وزير نارندرا مودي (Narendra Modi) براي جذب سرمايهگذاري خارجي افزايش خواهد يافت. همچنين به تلاشهاي دولت او براي برجسته كردن وجهه خود به عنوان طرفدار تجارت كمك ميكند و با اين ادعاها مقابله ميكند كه سياستهايش به نفع تاجران برجسته هندي مانند آقاي امباني است. در حالي كه مزايدهها در گذشته براي آن سودآور بوده است، دولت هند از تصميم خود براي تخصيص طيفهاي ماهوارهاي به صورت اداري اينبار دفاع و ادعا ميكند كه با هنجارهاي بينالمللي مطابقت دارد. گرت اوون (Gareth Owen)، تحليلگر فناوري ميگويد كه طيف ماهوارهاي معمولا از طريق مزايده تخصيص نمييابد، زيرا هزينههاي مربوط به آن ميتواند بر منطق مالي يا سرمايهگذاري در تجارت تأثير بگذارد. در مقابل، تخصيص اداري تضمين ميكند كه اين طيف بهطور عادلانه بين بازيكنان واجد شرايط توزيع ميشود و به استارلينك نيز فرصتي براي ورود به رقابت ميدهد. اما شركت ريلاينس (Reliance) امباني ميگويد با توجه به فقدان مقررات قانوني واضح در هند در مورد نحوه ارايه خدمات پهن باند ماهوارهاي بهطور مستقيم به مردم، يك مزايده براي تضمين رقابت منصفانه ضروري است. در حالي كه فناوريهاي ماهوارهاي رقابت فوري ندارند، به سرعت در حال پيشرفت هستند. شركتهاي مخابراتي در هند و كسبوكارهاي زميني بزرگ، ميترسند كه عرصه ماهوارهها به زودي رقابتيتر شود و سلطه آنها را به چالش بكشد. نزديك به ۴۰ درصد از جمعيت ۱.۴ ميليارد نفري هند هنوز به اينترنت دسترسي ندارند و مناطق روستايي بيشتر اين موارد را تشكيل ميدهند. چين نيز خانه تقريبا ۱.۰۹ ميليارد كاربر اينترنت است كه تقريبا ۳۴۰ ميليون بيشتر از ۷۵۱ ميليون كاربر در هند است. نرخ پذيرش اينترنت در هند همچنان از ميانگين جهاني ۶۶.۲ درصد عقبتر است، اما مطالعات اخير نشان ميدهد كه اين كشور در حال كاهش فاصله خود با ساير كشورهاست.