ايران تا ۱۵ سال آينده سالخوردهترين كشور منطقه ميشود
محمدرضا ظفرقندي در پنجاه و هشتمين جلسه شوراي عالي سازمان نظام پزشكي اظهار كرد: يكي از بحثهاي كلان نظام سلامت، اجراي برنامه پزشكي خانواده است كه به هر ميزان منابع مورد نياز آن تامين شود، قابليت اجرايي دارد و اميدواريم اين ساختار كه در 4 قانون برنامه تكليف بوده را اجرا كنيم.
محمدرضا ظفرقندي در پنجاه و هشتمين جلسه شوراي عالي سازمان نظام پزشكي اظهار كرد: يكي از بحثهاي كلان نظام سلامت، اجراي برنامه پزشكي خانواده است كه به هر ميزان منابع مورد نياز آن تامين شود، قابليت اجرايي دارد و اميدواريم اين ساختار كه در 4 قانون برنامه تكليف بوده را اجرا كنيم. وي به تهيه پيش نويس برنامه پزشكي خانواده براي اجرا اشاره كرد و گفت: اين پيش نويس تهيه شده تا همه فعالان نظام سلامت، نظرات كارشناسي و فني خود را در مورد آن اعلام كنند و تا وقتي منابع مورد نياز تامين نشود، برنامه پيشنهادي و پيش نويس قابل اجرا نيست. وزير بهداشت تاكيد كرد: اعضاي سازمان نظام پزشكي نيز ميتوانند پيشنهادات كارشناسي، درست، مسلط به ابعاد اجرايي و مالي خود براي اجراي بهتر طرحها و برنامهها از جمله پزشك خانواده را به وزارت بهداشت ارايه كنند.
يكي از خواستهاي ديرينه جامعه رزيدنتي اين بود كه دستياري، مشمول بيمه و با آرامش خاطر باشد كه با كار كارشناسي در بودجه لحاظ و با هم افزايي با مجلس، تصويب شد. ظفرقندي با بيان اينكه اجراي طرحها و برنامههاي كلان، نياز به حمايت دارد، افزود: يكي از بحثهاي مهم ما، افزايش بيرويه ظرفيتهاي پذيرش دانشجو بدون تامين زيرساختها و پيش نيازها است و در سه سال گذشته، بيش از حد مقرر شده، ظرفيتها افزايش يافته بدون اينكه زيرساختها تامين شود. بحث ما اين است كه بايد زيرساختها تامين شود تا نارضايتي ايجاد نشود. وي با اشاره به بدهي 97 هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي به بخشهاي دارو، پرسنلي و پيمانكاران، خاطرنشان كرد: حل مشكلات نياز به تعامل، هم افزايي، بحث، بررسي و اقناع مراجع، نهادها و مسوولان تصميمگير دارد. وزير بهداشت تكريم، نگهداري و درك جوانان براي تحصيل و اشتغال در كشور را مهم دانست و گفت: دانشجويان، رزيدنتها، انترنها و پزشكان طرحي بايد تكريم شوند تا انگيزه خدمت در آينده براي كشور را داشته باشند. به دنبال راهاندازي صندوقي براي حمايت از فارغالتحصيلان و پزشكان طرحي هستيم. ظفرقندي بحث بحران جمعيت را كاملا علمي عنوان و تاكيد كرد: با نرخ رشد كنوني جمعيت در آينده نزديك و حداكثر 15 سال آينده، سالخوردهترين كشور منطقه خواهيم شد و براي اولينبار در سال 1403 به كمتر از يك ميليون تولد در سال خواهيم رسيد بنابراين بحث جمعيت جدي و داراي ابعاد فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و سياسي است. وي ادامه داد: كشورهاي ديگر هم با بحران جمعيت روبهرو هستند و تفاوت آنها با كشور ما در اين است كه آنها در طول 5 تا 7 دهه به چاله جمعيتي افتادهاند اما ايران در طول يك دهه به چنين وضعيتي رسيده است. تفاوت دوم اين است كه ما در حال توسعه يافتگي به اين پديده دچار شدهايم اما آن كشورها پس از توسعه يافتگي، گرفتار شدهاند. وزير بهداشت با بيان اينكه بر اساس قوانين و اسناد بالادستي سهم سلامت از توليد ناخالص داخلي بايد حداقل 7 درصد باشد، گفت: اين سهم بايد معادل يا بيشتر از كشورهاي منطقه باشد اما در حال حاضر حدود 4 درصد است و تا وقتي اين سرانه اصلاح نشود، بسياري از مشكلات نظام سلامت پابرجاست.