پزشكيان در ديدار مديران سازمان برنامه تاكيد كرد

ضرورت هوشمند شدن روند برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي

۱۴۰۳/۰۹/۲۶ - ۰۰:۳۴:۰۴
|
کد خبر: ۳۲۷۹۹۲

رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه نبايد فراتر از داشته‌ها براي مردم توقع ايجاد كرد، بر ضرورت هوشمند شدن روند برنامه‌نويسي و بودجه‌ريزي در كشور تا كيد كرد و گفت: چهار موضوع مهم سلامت، معيشت، آموزش و مسكن بايد در اولويت برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي قرار گيرد.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه نبايد فراتر از داشته‌ها براي مردم توقع ايجاد كرد، بر ضرورت هوشمند شدن روند برنامه‌نويسي و بودجه‌ريزي در كشور تا كيد كرد و گفت: چهار موضوع مهم سلامت، معيشت، آموزش و مسكن بايد در اولويت برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي قرار گيرد.

مسعود پزشكيان رييس‌جمهور به شكل از پيش اعلام نشده به سازمان برنامه و بودجه رفت و در نشستي سه ساعته با رييس و مديران اين سازمان، ضمن استماع گزارش عملكرد بخش‌هاي مختلف، به بررسي مهم‌ترين مسائل بخش‌هاي برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي، نيرو، آب، بهداشت و پايش و ارزيابي عملكرد بودجه پرداخت.

در اين جلسه ابتدا گزارش‌هاي مرتبط با بودجه سال ۱۴۰۴ و فرآيند بررسي آنها در مجلس شوراي اسلامي مطرح و مورد بررسي قرار گرفت و رييس‌جمهور با تاكيد بر ضرورت هوشمند شدن روند برنامه‌ريزي، بودجه‌نويسي و نظارت بر عملياتي شدن آن بر اساس كيفيت عملكرد، اظهار داشت: امروز يكي از مشكلات جدي در بودجه‌نويسي عدم هم‌خواني مصارف و منابع است؛ بايد با شناسايي دقيق منابع قابل تحقق، برنامه‌ريزي‌ها و مصارف بودجه را بر اساس آنها تنظيم كرد.

پزشكيان با تاكيد بر اينكه نبايد فراتر از داشته‌ها براي مردم توقع ايجاد كرد، افزود: چهار موضوع مهم سلامت، معيشت، آموزش و مسكن بايد در اولويت برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي قرار گيرد؛ همچنين در خصوص بازنشستگان بايد اين ملاحظه را در نظر داشت كه افراد در سنين بالاتر، در كنار معيشت، هزينه‌هاي بيشتري در بخش سلامت و درمان دارند.

رييس‌جمهور افزود وظايف دستگاه‌ها بايد به شكل دقيق در برنامه‌ريزي‌ها مشخص شده و كيفيت اجراي اين وظايف بايد ملاك پرداخت حقوق، مزايا و پاداش به كاركنان و به خصوص مديران باشد. اين مدل هم عدالت را در پرداخت اجرا مي‌كند، هم باعث ارتقاي انگيزه و رشد افراد توانمند مي‌شود و هم رضايت ارباب رجوع را حاصل مي‌كند.

وي با تاكيد بر اينكه براي رفع موانع از متخصصان و خبرگان واقعي كمك بگيريد، انجام پايش و رصد در سازمان برنامه و بودجه به مثابه قوه عاقله برنامه‌ريزي و تخصيص منابع در كشور را ضروري دانست و گفت: نتايج اين ارزيابي بايد مبناي تصميم‌سازي‌ها و تصميم‌گيري‌هاي آتي براي اصلاح، تسهيل و تسريع در مسير تحقق برنامه‌ها بر محور اسناد بالادستي كشور باشد.

رييس‌جمهور با اشاره به فرصت محدود موجود براي تنظيم و ارايه لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ از سوي دولت چهاردهم خاطرنشان كرد: به دليل محدوديت زماني نتوانستيم ملاحظات مذكور را به‌طور كامل و دقيق در لايحه بودجه سال آينده لحاظ كنيم، اما براي سال ۱۴۰۵ از همين حالا كار را بر مبناي تدوين يك لايحه عملكردمحور آغاز كنيد.

 پزشكيان تصريح كرد: يكي از مشكلات جدي اين است كه همچنان بخش قابل توجهي از منابع كشور، بدون توجه به ملاحظات توسعه‌اي، در استان تهران صرف مي‌شود؛ آيا استان تهران با توجه به وضعيت منابع آب، هوا، محيط‌زيست و ساختار شهري باز هم جاي توسعه دارد؟

در ادامه رييس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به سرزده برگزار شدن اين نشست، با بيان اينكه طبق برنامه در ساعت ۱۰ با مديران عامل سه بانك خصوصي و تعدادي از مديران وزارت نيرو جلسه‌اي براي تسريع روند تامين تجهيزات و احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي داشتيم، حضور رييس‌جمهور را غنيمت شمرد و از مهمانان اين نشست دعوت كرد تا جلسه با آنان در حضور پزشكيان برگزار شود.

در اين بخش از جلسه روساي بانك‌هاي شهر، گردشگري و پاسارگاد به تشريح اقدامات و نيازهاي خود در راستاي تسريع در اجراي پروژه‌هاي در دست اقدام براي احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي پرداختند و رييس‌جمهور نيز در اين زمينه اظهار داشت: در اين زمينه بايد دو گام هم‌زمان برداشته شود؛ اول ارتقاي بهره‌وري واحدهاي موجود و دوم احداث ظرفيت‌هاي جديد توليد برق. نكته مهم ديگر كه بايد در نظر داشت، كاهش اتلاف انرژي در مسيرهاي توزيع، توزيع بهينه و اولويت اختصاص برق به مصارف با بالاترين بازدهي، مقابله موثر با انشعابات غيرمجاز و اصلاح الگوها به منظور مصرف بهينه برق است.

پزشكيان همچنين به رويكرد دولت براي توسعه ظرفيت‌هاي توليد انرژي پاك اشاره كرد و افزود: اگر قرار است گسترش نيروگاه‌هاي برق خورشيدي مبنا قرار گيرد، بايد به جاي واردات پنل‌هاي مورد نياز، روي توليد اين پنل‌ها تمركز و سرمايه‌گذاري كنيم. چه براي واردات پنل‌هاي خورشيدي چه براي انتقال تكنولوژي توليد، ابتدا برترين و به‌روزترين‌ها را انتخاب و سپس دانشگاه‌ها و مراكز دانش‌بنيان كشور را در اين موضوع دخيل كنيد. توسعه ظرفيت‌هاي توليد انرژي پاك نبايد در گير و دارهاي اداري معطل شود، بايد كارگروهي تشكيل شده و بر روي اين موضوع متمركز شود و بنده نيز شخصا مساله را پيگيري مي‌كنم.

در ادامه جلسه گزارش‌هايي در خصوص پايش و نظارت توزيع و تخصيص منابع از سوي سازمان برنامه و بودجه و نيز موضوع آب و اولويت تعريف الگوي كشت به مديريت موثر مصارف آب كشاورزي از سوي مسوولان مربوطه ارايه شد كه رييس‌جمهور نيز بر ضرورت تعريف الگوي كشت و نيز توسعه متناسب با اقليم و به خصوص انتقال صنايع آب‌بر به سواحل جنوبي كشور تاكيد كرد. پزشكيان همچنين تاكيد كرد كه سازمان برنامه و بودجه بايد در بخش برنامه‌ريزي و تخصيص بودجه يك سامانه يكپارچه برخط ايجاد كند كه در هر زمان امكان رصد وضعيت هر بخش از نظر ميزان پيشرفت برنامه‌ها و اجراي اهداف و تخصيص منابع متناسب با آن را داشته باشد و گفت: سازمان برنامه و بودجه بايد هزينه‌كرد منابع و بودجه را در بخش‌هاي مختلف به شكل دقيق رصد و پايش كرده و نتايج را مبناي برنامه‌ريزي و بودجه‌نويسي آتي كند.

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه مسووليت تنظيم برنامه‌ها و تقسيم بودجه به عهده اين سازمان است و لذا بايد به‌روزترين آمار و دقيق‌ترين نظارت را بر اجراي برنامه‌ها و عملكرد بودجه داشته باشيد، تصريح كرد: اگر بخواهيم اداره كشور را بر اساس نسخه‌ها و روش‌هاي موجود ادامه دهيم، نمي‌توانيم مشكلات را حل كنيم، بايد روند، نگاه و رويكردمان را تغيير دهيم.

در پايان اين جلسه با توجه به طرح مباحث مربوط به بخش سلامت، درمان و دارو، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز به جلسه آمد و مهم‌ترين مشكلات و نيازهاي پيش‌روي نظام درماني كشور را تشريح كرد كه پزشكيان نيز با تاكيد بر اينكه در بخش بهداشت و درمان نيز بودجه‌ها بايد عملكرد محور توزيع شود، از مسوولان سازمان برنامه و بودجه خواست تا به شكل مجزا مسائل مربوط به بهداشت و درمان، آب و برق را جمع‌بندي كرده و در جلسات جداگانه‌اي با حضور وي مورد بررسي قرار دهند تا تصميمات لازم در اين زمينه‌ها اتخاذ شود.