هیات اقتصادی تهران امروز در وین

۱۳۹۴/۰۵/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۴۸۷۸

گروه صنعت و معدن|

برگزاری کنفرانس تجارت و سرمایه‌گذاری ایران و اتحادیه اروپا طی امروز و فردا در اتریش، دلیلی است که محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت را در راس هیاتی اقتصادی، صنعتی، مالی، بانکی و سرمایه‌گذاری به وین کشانده است. شهری آشنا برای ایرانیان. شهری که به تازگی شاهد توافق تاریخی ایران و گروه 1+5 بود. در این کنفرانس2روزه که 23 و 24 جولای 2015 برابر با یکم و دوم مردادماه 94 در وین برگزار می‌شود؛ تجار، صنعتگران و مقاماتی از اتریش، فرانسه، انگلیس، آلمان و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا حضور خواهند داشت.

سفر هیات اقتصادی ایران به اتریش در شرایطی صورت می‌گیرد که طی روزهای گذشته تهران میزبان مقامات دولتی و فعالان اقتصادی آلمان بود و اواسط هفته آینده نیز از هیات سیاسی اقتصادی فرانسه به ریاست لوران فابیوس وزیر خارجه این کشور و همچنین فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا استقبال خواهد کرد.

اخبار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از آن است که نعمت‌زاده برای بررسی مناسبات اقتصادی و راه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری بیشتر ایران و اتحادیه اروپا امروز و فردا در وین خواهد بود. او سرپرستی هیات ایرانی را برعهده دارد و تیمی از بخش‌های اقتصادی، مالی، بانکی و سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین تعدادی از فعالان صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، معدن، خودرو و سایر صنایع در این سفر همراه وی هستند.

رسیدن به درک گسترده بین ایران و جهان و بررسی افق‌های جدید برای همکاری بیشتر در زمینه‌های اقتصادی و تولیدی از جمله اهداف درنظر گرفته شده برای این سفر به شمار می‌آیند.

این اقدام پیشرفت و تاثیر شگرفی بر ساختار همکاری جهانی و منطقه‌یی به جای خواهد گذاشت و از این منظر پتانسیل عظیم ایران بیش از گذشته درک خواهد شد ضمن اینکه تغییرات مثبت الزامی در بسیاری از زمینه‌ها شامل سرمایه‌گذاری، پیشرفت تجاری و اقتصادی در نهایت به پایداری این منطقه و ایجاد صلح، امنیت و موفقیت کمک خواهد کرد که این موضوع دلیلی است بر توقعی که از نقش ایران در اقتصاد جهانی می‌رود که دراین راستا تغییرات لحظه‌یی حائز اهمیت خواهد بود.

برای دستیابی به این تغییر، گروهی از سازمان‌های دولتی و خصوصی ایرانیان و اروپاییان بر آن هستند تا کنفرانسی بین‌المللی در راستای همکاری‌های ایران- اروپا در دوره پس از تحریم برگزار کنند و این گردهمایی به کسب‌وکارها، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان شانس درک، تجزیه و تحلیل و کشف فرصت‌ها و همچنین ارتباط با مقامات عالی‌رتبه، سیاست‌گذاران و سایر ذی‌نفعان می‌دهد.


تشریح ظرفیت‌های معدن در کنفرانس وین

اخبار رسمی همچنین حاکی است که مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در کنفرانس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و اروپا در وین پایتخت اتریش ظرفیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی ایران را تشریح خواهد کرد.

به گزارش روابط‌عمومی ایمیدرو، ایران با داشتن 68 نوع ماده معدنی و شناسایی 57میلیارد تن ذخیره که از این رقم حدود 37میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است، از نظر تنوع مواد معدنی جایگاه دهم و از لحاظ میزان ذخیره اکتشافی رتبه پانزدهم جهان را به خود اختصاص داده است.

ارزش ذخایر اکتشافی ایران بیش از 770میلیارد دلار برآورد شده و این درحالی است که براساس تفاهم صورت گرفته ایمیدرو با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمستان 1392 دور جدیدی از فعالیت اکتشافی در وسعت 200هزار کیلومتر از مساحت کشور آغاز شده و تاکنون دستاوردهای ارزشمندی داشته است.

جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مس، سنگ‌آهن، سرب و روی، طلا و غیره معادن بزرگ در مقیاس‌های جهانی دارد.

تقویت روابط صنعتی و تجاری پس از توافق

در رویدادی دیگر، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توافق اخیر هسته‌یی و رفع تحریم‌های ظالمانه از سوی غرب به فصل جدیدی از روابط صنعتی و تجارتی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف منجر خواهد شد.

به گزارش فارس، نعمت‌زاده در مراسم افتتاح یک واحد صنعتی تولید آب‌ معدنی‌های طعم‌دار در شهرک تخصصی نیر اظهار کرد: در روزهای اخیر و به دنبال توافق هسته‌یی هیات‌های بلندپایه کشورهای اروپایی وارد ایران می‌شوند تا علاقه‌مندی خودشان را برای تقویت روابط اقتصادی، صنعتی و تجاری فیمابین اعلام کنند که قطعا این نویدبخش توسعه همه‌جانبه کشور به ویژه استان‌های مختلف خواهد بود.

وی وعده داد به سرعت کشور از وضعیت رکود تورمی خارج شده و امکان ترمیم بسیاری از خلأهای اقتصادی در حوزه‌های مختلف به ویژه صنایع عظیم کشور همچون نفت و گاز، خودروسازی، صنعت پتروشیمی و دیگر مجموعه‌های تولیدی فراهم آمده و امکان بهره‌گیری بیشتر از این ظرفیت به وجود آید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در روزهای گذشته ورود شرکای صنعتی، اقتصادی و تجاری آلمان و به دنبال آن توافقات خوب و مناسب با مسوولان کشورمان به سرعت زمینه‌یی را فراهم خواهد کرد تا امکان بهره‌گیری از صنایع پیشرفته این کشورها در تولید داخلی فراهم آمده و امکان صادرات آنها نیز با برندهای خارجی فراهم آید.

نعمت‌زاده تصریح کرد: آنچه برای ما اهمیت دارد، ورود در واحدهای صنعتی کشور با مزیت‌های تکنولوژی، قیمت و شرایط مناسب در تقویت روابط است که قطعا بستری را فراهم می‌آورد تا همکاری‌های خوبی را با کشورهای خارجی به ویژه طرح مباحث روی سرمایه‌گذاری‌های مشترک، انتقال تکنولو‌ژ‌ی‌های جدید و نوسازی خطوط تولید را شاهد باشیم. وی با قدردانی از حضور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در استان‌های مختلف کشور گفت: استان اردبیل با توجه به توان بالای آب‌های معدنی مختلف امکان بهره‌گیری بیشتر را در تقویت و توسعه صنعت تولید آب‌های معدنی و طعم‌دار را دارد که امیدواریم با ورود سرمایه‌گذاری‌های مختلف در این زمینه امکان بهره‌گیری بیشتر فراهم‌ آید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: توجه به این صنعت و تولیدات متنوع آن برای عرضه داخلی و خارجی از اولویت‌های سرمایه‌گذاری حوزه صنعت و معدن است که ما به سهولت می‌توانیم از این توان و ظرفیت به وجود آمده بیشتر و بهتر استفاده کنیم.

نعمت‌زاده با یادآوری اهمیت بازاریابی در فضای جدید تقویت تعاملات و ارتباط با کشورهای مختلف بیان کرد: باید با تولید استاندارد محصولات و توجه به کیفیت آنها امر بازاریابی در اولویت قرار گیرد چراکه بیشترین تمرکز ما در گذر از تحریم‌های اقتصادی بها دادن به صادرات غیرنفتی به عنوان یک اولویت و سیاست اصلی در اقتصاد مقاومتی است.

مشاهده صفحات روزنامه