آلمان نان فضایی میپزد
نیوساینتیست| شرکتی آلمانی تصمیم دارد نوعی نان قابل استفاده در ماموریتهای فضایی تهیه کند. ۵۰ سال قبل در ماموریت Gemini3 ناسا 2 فضانورد را در نخستین پرواز فضایی دونفره به آسمان فرستاد. آنها بطور پنهانی همراه خود ساندویچهایی برده بودند که خردههای نان این ساندویچها در همه جا پخش شد. این خردههای نان خطرناک بودند زیرا احتمال داشت به تجهیزات آسیب برسانند یا حتی بطور ناگهانی وارد مجرای تنفسی فضانوردان شود.
به همین دلیل از آن زمان تاکنون نان در ماموریتهای فضایی ممنوع شده است. در عوض نانهای ترتیلا (نوعی نان سبک و صاف که در امریکای شمالی و مرکزی پخته میشود) در ایستگاه بینالمللی فضایی استفاده میشوند. اما شرکتی آلمانی امیدوار است با تولید نانی که خرد نمیشود، این مشکل را حل کند.
Bake in Space شرکت تولیدکننده این نوع نان است و تصمیم دارد نان تازه برای فضانوردان فراهم کند تا سلامت آنها را در ماموریتهای بلندمدت مانند سفر به ماه یا مریخ تضمین کند. به نوشته وب سایت این شرکت، نان فضایی مانند نانهای معمولی است که در آلمان پخته میشود.
در همین راستا این شرکت با مرکز هوا فضای آلمان همکاری میکند تا ترکیب خمیر نان و روش پخت این نوع نان را تکمیل کند. البته این نوع نان احتمالا سختتر از نمونههای زمینی است و باید بیشتر جویده شود اما لزوما خوش طعم نیز نخواهد بود.
همچنین سختترین بخش این فرآیند تولید خمیرنان از محتویات صحیح است. علاوه بر تمام این موارد طراحی اجاق ملزوم برای پخت نان نیز مهم است. به همین دلیل شرکتی دیگر در آلمان به نامOHB System AG مشغول ساخت اجاق گاز مناسب برای این کار است. از آنجا که در ایستگاه بینالمللی فضایی الکتریسیته محدود است، اجاق نان پزی باید بتواند با ۲۵۰ وات برق کار کند. این میزان برق حدود یک دهم انرژی مصرفی اجاقهای نان پزی در زمین است. همچنین حرارت بیرونی اجاق نیز نباید بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد شود. راهحل آن است که اجاق گازی کوچک با قابلیت حفظ گرما ساخت. البته شرکت مذکور دنبال فناوری ساخت فناوری نان در خلأ نیز است. همچنین این شرکت تصمیم دارد فرآیند پخت نان در فضا را از روی زمین کنترل کند تا فضانوردان نگران چیزی نباشند.