روی خط خبر
تقاضایی از قطر برای انجام مراودات تجاری نداشتیم
ایسنا| معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تاکنون تقاضایی از قطر برای انجام مراودات رسمی تجاری نداشتهایم. رضا کرباسی اظهار کرد: منتظر برنامه مقامات قطری و مسوولان اتاق بازرگانی این کشور هستیم که براساس تقاضای کشور قطر برای صادرات به این کشور اقدام کنیم. وی با بیان اینکه تنها براساس تقاضا و نوع کالا و نیاز کشور قطر میتوانیم اقدام به صادرات کنیم، افزود: هنوز هیچ درخواستی به اتاق بازرگانی ایران ارائه نشده است. کرباسی تصریح کرد: همچنین هنوز هیچ دستوری به اتاقهای بازرگانی استانها داده نشده و تاکنون برنامه خاصی برای انجام مراودات رسمی با کشور قطر تدوین نشده است. معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: اتاقهای بازرگانی استانهای مرزی ازجمله هرمزگان، خوزستان و فارس ممکن است مراودات سنتی خود را از قبل با قطر داشته باشند که این رابطه سنتی طبق روال قبلی انجام میشود اما در ترکیب کلان قضیه، تقاضایی مبنی بر صادرات کالا به این کشور نداشتیم.
بررسی 14 موضوع اساسی در نشست میز کالایی
نخستین جلسه میز صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات با حضور ریاست کل سازمان توسعه تجارت، نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز پژوهشهای مجلس، اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران و جمعی از صاحبنظران بخش خصوصی در این حوزه تشکیل شد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، در این جلسه مجتبی خسروتاج رییس سازمان توسعه تجارت پس از تبیین بازنگری و تغییرات در ساختار سازمان توسعه تجارت ایران افزود: تشکیل میزهای خدمات با توجه به ساختار جدید سازمان توسعه تجارت ایران در جهت تجمیع و تمرکز فعالیتهای هر شاخه صادراتی و بهخصوص فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین تهیه نقشه راه و ساماندهی نظام آماری و جمعآوری آمار صادرات فاو است.
وی در ادامه اظهار کرد: رویکردها به بخش فناوری، امیدوارانه است، بنابراین باید با شناخت مخاطبان، موانع و بازار هدف، آینده کشور را به سمت برنامهریزی برای صادرات این صنعت سوق دهیم. خسروتاج ضمن تاکید بر اهمیت حضور تشکلها و بخش خصوصی در توسعه صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: هر میزان این مسوولیت را به تشکلها بسپاریم آینده این صنعت را بیمه کردهایم. در ادامه این جلسه نمایندگان بخش خصوصی به طرح مشکلات بر سر راه صادرات پرداختند که میتوان به فقدان استراتژی در صنعت فاوا، مشکلات مالیاتی در صدور نرمافزارهای صادراتی، مجوزهای مورد نیاز جهت انجام صادرات، بالا بودن کارمزد سود تسهیلات بانکی و عدم تطابق برنامههای آموزشی کشور با بازار کار اشاره کرد.
خرید کالا برای مصارف شغلی مشمول مالیات میشود
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: در جلسه امروز ماده ۴ لایحه مالیات بر ارزش افزوده به تصویب رسید.
سعید باستانی در گفتوگو با خانه ملت، در تشریح جزییات نشست دیروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: جلسه با دستور ادامه بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده و با حضور اعضا برگزار شد. نماینده تربتحیدریه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: یکی از مواد بررسی شده در جلسه امروز ماده 4 لایحه مذکور بود که با تغییراتی به تصویب اعضای کمیسیون رسید. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس همچنین تصریح کرد: در جلسات گذشته نیز ماده 5 لایحه مالیات بر ارزش افزوده به تصویب کمیسیون رسیده بود و در جلسات بعدی مواد دیگر آن در کمیسیون بررسی خواهد شد. گفتنی است؛ ماده 4 این لایحه به عرضه کالا در این قانون، انتقال کالا از طریق هر نوع معامله است. کالاهای موضوع این قانون که توسط مودی خریداری، تحصیل یا تولید میشود در صورتی که برای استفاده شغلی به عنوان دارایی در دفاتر ثبت گردد یا برای مصارف شخصی برداشته شود عرضه کالا به خود محسوب و مشمول مالیات خواهد شد. شایان ذکر است این لایحه در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به عنوان کمیسیون فرعی در دست بررسی است.
خودروهای شخصی مشمول مالیات جدید نمیشوند
یک کارشناس صنعت خودرو در این باره گفت: بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی در زمینه مشمول مالیات شدن افرادی که بیش از یک خودرو دارند مربوط به خودروهای تجاری بوده و شامل خودروهای شخصی نمیشود. فربد زاوه اظهار کرد: طبق بخشنامه جدید، صاحبان خودروهای تجاری اعم از باری، مسافری، ماشینآلات صنعتی و راهسازی در صورت مالکیت بیش از یک خودرو، مشمول پرداخت مالیات ثابت مشاغل به ازای خودرو دوم و بیشتر هستند. وی ادامه داد: این بخشنامه تنها شامل خودروهای باری و مسافری همچون تاکسی، وانت، اتوبوس، کامیون و همچنین ماشینآلات راهسازی و صنعتی همچون بیل مکانیکی شده و شامل خودروهای شخصی نمیشود.
فعالان اقتصادی به اروپای غربی میروند
هیات تجاری و صنعتی اتاق ایران به سرپرستی رییس اتاق ایران بیستم تیرماه به کشورهای بلژیک و لوکزامبورگ سفر میکند. به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، این سفر با حضور فعالان اقتصادی دو کشور، همایش تجاری به همراه ملاقاتهای رو در روی تجار برگزار میشود. بازدید از مراکز معتبر صنعتی و تجاری نیز از دیگر برنامههای این سفر خواهد بود. تجار و صاحبان صنایع میتوانند برای حضور در این هیات تجاری حداکثر تا تاریخ 24 خرداد نسبت به ثبتنام آنلاین اقدام کنند.