اصلاح شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز
جلسه هیات دولت که هر چهارشنبه برگزار میشود، روز گذشته نیز در ساختمان پاستور تشکیل شد. در ابتدای این جلسه که به ریاست حسن روحانی برگزار شد، رییسجمهوری با اشاره به فرا رسیدن ایام لیالی قدر، فرا رسیدن ایام شهادت امیر مومنان حضرت علی(ع) را به عاشقان آن حضرت و پیروان خاندان رسالت تسلیت گفت.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه شبهای قدر شبهای نزول ملائک و رحمت خداوند و شب تعیین سرنوشت و پیوند عمیق با خالق و شکوه عبادت است، برگزاری اجتماعات باشکوه مردم بهمناسبت این شبها و سوگواری مولای متقیان را از جلوههای باشکوه ایمان و عشق به اهل بیت پیامبر(ص) در میان مردم دانست و اظهار امیدواری کرد که همگان بتوانیم راه و مسیر آن امام بزرگوار را پیروی کنیم. پس از سخنان روحانی، هیات وزیران درراستای تنقیح و تدوین مقررات برای جلوگیری از انباشت قوانین و دسترسی هرچه بهتر به قواعد معتبر مبتنی بر آخرین اراده قانونگذار، با لایحه اعلام نسخ قوانین مرتبط با امور هواپیمایی کشوری موافقت کرد و درنهایت لایحه اعلام نسخ قوانین مرتبط با امور هواپیمایی کشوری به تصویب رسید. در این لایحه تمام قوانین با موضوع «هواپیمایی کشوری»، شناسایی و گردآوری شد و قوانینی که منسوخ و فاقد اعتبار بودهاند در چهار گروه منسوخ ضمنی، منتفی با اجرای قانون، منسوخ صریح و منتفی با انقضای زمان، دستهبندی و به همراه علت نسخ و عدماعتبار آنها ارائه شده است.
در ادامه جلسه روز چهارشنبه هیات دولت همچنین مصوبه مربوط به شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز اصلاح شد. براساس این مصوبه، شرکتهای اکتشاف و تولید که 100درصد سهام آنها متعلق به اشخاص ایرانی است و بنا بر ضرورتهای عملیاتی در خارج از ایران به ثبت رسیدهاند (مانند شرکتهای پتروپارس و پتروایران) با تشخیص و تایید وزارت نفت بهعنوان شریک شرکتهای معتبر نفتی خارجی حضور دارند و با حضور در فرآیند اجرای قرارداد، امکان انتقال و توسعه دانش فنی و مهارتهای مدیریتی و مهندسی مخزن به آنها میسر میشود. ماده اول این مصوبه که هیات وزیران آن را در جلسه ۱۳/۵/1395 به پیشنهاد وزارت نفت سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و با هدف توسعه میدانها، مخزنها با اولویت میادین مشترک، اجرای طرحهای توسعه میادین، مخازن جدید از اکتشاف تا بهرهبرداری و اجرای طرحهای صیانت از مخازن (بهبود و افزایش ضریب بازیافت) تا سقف تولید اضافه روزانه یکمیلیون بشکه نفت خام و 250میلیون مترمکعب گاز طبیعی، شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز را به شرح زیر تصویب کرده بودند، تاکید داشت که اصطلاحات در این تصویبنامه در معانی مشروح مربوط به کار میروند و سایر اصطلاحاتی که در این تصویبنامه تعریف نشده است، تابع تعاریف مندرج در قانون نفت مصوب ۱۳۶۶ و قانون اصلاح قانون نفت مصوب ۱۳۹۰ بوده و در سایر موارد، تعاریف تابع قوانین و مقررات مربوط در ایران هستند و در مواردی که در قوانین و مقررات تعاریفی وجود ندارد، تابع تعاریف و اصطلاحات معمول در صنعت جهانی نفت است. قانون حاکم بر قراردادها، قانون جمهوری اسلامی ایران است.