رشد بازار سرمایه در نیمه دوم سال

۱۳۹۶/۰۳/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۳۳۹

فعال و مدرس بازار | محمد حق‌وردی|

در نیمه خرداد به سر می‌بریم. از چند جهت ایام مهمی را در حال سپری کردن هستیم. انتخابات ریاست‌جمهوری و سردرگمی سهامداران به پایان رسیده است و می‌توان به جرات گفت تاثیرگذاری هیجانی این پدیده سیاسی در بازار سرمایه به اتمام رسیده است. از طرفی می‌توان به رویدادهای مهم دیگر که بر بازار سرمایه می‌تواند اثرگذاری شایانی داشته باشد، پرداخت.

اکثر فعالان بازار، خرداد و تیر ماه را به عنوان فصل مجامع شش ماهه اول سال می‌شناسند که این قضیه کمی در ورود سرمایه‌های جدید به بازار تعلل ایجاد می‌کند تا فصل مجامع به پایان برسد؛ زیرا اکثر فعالان بازار معتقدند مجامع عادی سالانه سهام تا وقتی که اقتصاد کلان تحول چشمگیری نداشته است چنگی به دل نمی‌زند و ارزش توقف نماد و استرس اتفاقات داخل مجمع و دردسرهای دریافت سود نقدی سهام (dps) از شرکت‌های بدقول را ندارد و به همین دلیل می‌توان گفت اکثر سهامداران از مجامع عادی سهام خودشان خاطره خوبی ندارند زیرا اکثر این مجامع با خواب سرمایه و دردسرهای بعد آن برای دریافت سود نقدی سهام به عنوان مطالبه قانونی سهامداران همراه

 است.

پس می‌توان نتیجه گرفت در آستانه فصل مجامع بودن خود یک ترمز بزرگ برای رشد شارپ بازار است. از طرفی طبق بررسی‌های سالانه درمی‌یابیم که در ایام ماه مبارک رمضان همواره کلیت بازار روندی راکد و فرسایشی داشته است به جز برخی تک سهم‌ها و صنایع کوچک که با اندک سرمایه‌گذاری نیز می‌توان تحرکات نوسانی در آنها ایجاد کرد.

 بعد از ماه مبارک رمضان و پایان فصل مجامع می‌توان کمی انتظار بهبود فضای معاملاتی را داشت اما با ورود به شهریور ماه و سررسید تسویه اعتبارات سالانه کارگزاری‌ها، فشار فروش محسوسی در بازار ایجاد می‌شود و اکثر فعالان قدیمی بازار می‌دانند که شهریور ماه معمولا یکی از فرسایشی‌ترین ماه‌های بازار سرمایه است. با ذکر این همه مسائل رکودی و فرسایشی پیش رو در بازار، انتظار هیچ رشد شارپ و چشمگیری از بازار سرمایه تا پایان نیمه اول سال نمی‌رود و شاید کمی این مساله برای سهامداران تلخ به نظر برسد اما قطعا با داشتن دید واقع‌گرایانه می‌توان در بازارهای نزولی هم از نوسانات هیجانی بازار سودسازی کرد.

سهامداران شایسته است در طول دوران رکود با احتیاط بیشتری به معامله بپردازند و اگر تبحر کافی نسبت به سودسازی در بازارهای نزولی را ندارند در اوراق مشارکت یا صندوق‌هایETF سرمایه‌گذاری کنند همچنین نسبت به فروش سهام خود براساس اخبار منفی هیجانی که معمولا فقط تاثیر یکی دو روزه و مقطعی دارند، خودداری کنند. با شروع نیمه دوم سال و افزایش تورم نقطه به نقطه سالانه می‌توان خارج شدن از دوران فرسایشی و آغاز بهبود روند معاملات بازار سهام را نوید داد.

منبع عصر بازار