ارتقای ظرفیت صنعت بیمه با ورود کتباندها به بورس
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه در بازار سرمایه ریسکپذیری و ریسکگریزی وجود دارد، تاکید کرد: تبدیل ریسکهای بیمهیی به اوراق بهادار را یک ضرورت میدانم. به گزارش «تعادل» و به نقل از ایبنا، علی صالحآبادی درباره طرح بیمه مرکزی برای راهاندازی کتباندها (اوراق بهادار مرتبط با بیمه) در بازار سرمایه گفت: متاسفانه در حال حاضر اوراق بیمهیی در بازار سرمایه کشور وجود ندارد و تاکنون بحث تبدیل ریسکهای بیمهیی به اوراق بهادار عملیاتی نشده است.
بر اساس این گزارش، عبدالناصر همتی رییس کل بیمه مرکزی اواخر سال گذشته از در دست مطالعه بودن طرحی در پژوهشکده بیمه خبر داد که براساس آن کتباندها به ویژه برای بیمههای زندگی در بازار سرمایه راهاندازی خواهد شد. در این ارتباط، رییس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: همانطور که مردم در بازار سرمایه، سهام یا اوراق بدهی را به شکل معمول خود خریداری میکنند، این بازار میتواند بازاری برای انتقال ریسک هم باشد زیرا در این بازار هم ریسکپذیری و هم ریسکگریزی وجود دارند. مدیرعامل بانک توسعه صادرات یکی از مزیتهای مهم بازار سرمایه را دورهم جمع کردن اقشار مختلف مردم عنوان کرد و ادامه داد: در بازار سرمایه ریسک را میتوان از قشری به قشر دیگر با هزینه و قیمت آن منتقل کرد زیرا بالاخره و در نهایت هر ریسک قیمت خود را دارد. وی درباره اینکه راهاندازی کتباندها تا چه اندازه میتواند به عمقدهی به اوراق بدهی و سرمایه کمک کند، افزود: حتما این موضوع میتواند به عمقدهی به بازار سرمایه کمک کرده و صنعت بیمه را یاری دهد.
صالحآبادی توضیح داد که در حال حاضر شرکتهای بیمهیی محدودی (شرکتهای بیمه اتکایی) ریسک دیگر شرکتهای بیمه را میپذیرند ولی با راهاندازی کتباندها، ریسک شرکتهای بیمه میتواند با سرمایهگذاران ریسکپذیر بازار سرمایه تقسیم شود. رییس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین تاکید کرد: راهاندازی کتباندها بهطور قطع ظرفیت صنعت بیمه را ارتقا خواهد داد.