مذاکره با عراق برای توسعه میادین مشترک
ایرنا| مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی اعلام کرد: مذاکره با عراق با هدف ارائه مدل توسعه واحد برای مخزنهای مشترک در آینده نزدیک از سر گرفته میشود.
«احمد رجبی» افزود: یکپارچه شدن مخازن مشترک به این معناست که کشورهای دارای چنین مخزنهایی همه اطلاعات مخزنی خود مانند لرزهنگاری، تولید و حفاری چاهها را به اشتراک بگذارند و با ارائه یک مدل واحد توسعهیی، همگام با هم و براساس میزان سهم، عملیات توسعه و برداشت از مخزن را انجام دهند.
وی ادامه داد: اکنون کشورهایی که در دریای شمال مخزن مشترک دارند از همین شیوه برای توسعه و برداشت از میدانهای مشترک استفاده میکنند و نفت مرکزی نیز تمایل دارد از این روش برای توسعه میدانهای مشترک با عراق استفاده کند. رجبی مذاکرات گذشته نفت مرکزی با کشور عراق برای همکاری مشترک در بحث تولید را سازنده خواند اما در حالی که داشت به نتایج مثبتی ختم میشد به دلیل ناامنی و تغییر دولت عراق متوقف شد. وی افزود: اکنون شرکت نفت مناطق مرکزی آمادگی دارد، مذاکرات را از سر بگیرد که با هماهنگی وزارت امور خارجه و وزارت نفت در آیندهیی نزدیک مذاکرات انجام میشود.
رجبی در مورد میزان کنونی تولیدات نفت و گاز شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این شرکت اکنون روزانه 208هزار بشکه نفت تولید میکند، ضمن اینکه ظرفیت تولید گاز آن 280میلیون مترمکعب است البته اکنون به دلیل گرما، تولید کاهش یافته است تا تعمیرهای اساسی انجام شود.
رجبی تولید از میدانهای مشترک و تامین گاز کشور در بخش خشکی را دو وظیفه مهم شرکت نفت مرکزی اعلام کرد و گفت: این شرکت در سه سال گذشته در بخش توسعه و تولید از میدانهای مشترک موفق به افزایش 30 درصدی تولید نفت شد. مذاکره ایران با عراق برای توسعه مشترک مخزنهای نفتی، مربوط به میدانهای کوچک است و میدانهای بزرگی مانند آزادگان و یادآوران در قالب این همکاری قرار ندارند.
میدانهای کوچکی مانند آبان، پایدار غرب و شرق، نفت شهر و دهلران که در استانهای ایلام و کرمانشاه قرار دارند، از میدانهای مشترک نفت مرکزی با عراق به شمار میروند.
شرکت بهرهبرداری نفت مناطق مرکزی ایران به گستردگی جغرافیایی در 11 استان کشور یکی از زیرمجموعههای اصلی شرکت ملی نفت ایران است که مسوولیت استخراج، پالایش و انتقال نفت و گاز و همچنین میعانات گازی را بر عهده دارد.
این شرکت که چهارمین تولیدکننده نفت در کشور است در بخش گاز نیز با تولید روزانه نزدیک به 300 میلیون مترمکعب رتبه دوم را دارد.