واگذاری فرصت به رقبا با تاخیر در اجرای قراردادهای نفتی

۱۳۹۶/۰۴/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۸۹۳

ایرنا  

رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با بیان اینکه با توسعه صنعت نفت، علاوه بر کسب مزایای اقتصادی می‌توانیم بر اوپک و تحولات سیاسی و بین‌المللی نیز اثرگذار باشیم، گفت: اگر در اجرای قراردادهای جدید نفتی و جذب سرمایه‌های جدید، تاخیر داشته باشیم، رقبا و همسایگان، بازار و ابتکار عمل را در اختیار خود می‌گیرند. سید مهدی حسینی رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی درباره ضرورت اجرای قراردادهای جدید نفتی بیان داشت: صنعت نفت، موتور محرکه اقتصاد به شمار می‌رود و در خروج از رکود و حل مشکلات اقتصادی کشور نقش مهمی دارد.  کمیته بازنگری قراردادهای جدید نفتی پس از استقرار دولت یازدهم با هدف بررسی قراردادهای بین‌المللی نفتی و تدوین یک مدل جدید برای این قراردادها تشکیل شد که پس از تدوین و پیشنهاد دادن این مدل به کار خود پایان داد. البته در مدل تهیه شده، بارها بازنگری شده و بخش‌هایی از آن تغییر کرد.  رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی با بیان اینکه ظرفیت‌های بزرگی در کشور وجود دارد، اضافه کرد: ایران دارای بزرگ‌ترین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی دنیاست که باید از آنها استفاده کرد. حسینی ادامه داد: با وجود اینکه ظرفیت‌های ما در صنعت نفت قابل مقایسه با همسایگان نیست، اما آنها به سرعت در حال توسعه میدان‌های نفت و گاز خود هستند.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز باید ظرفیت‌های صنعت نفت و گاز افزایش یابد، افزود: با وجود برخورداری از ذخایر بزرگ گازی، میزان صادرات گاز و حضور در بازارهای بین‌المللی این محصول اندک است.

رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی گفت: البته با توسعه صنعت نفت، علاوه بر کسب مزایای اقتصادی، می‌توانیم بر مسائل سیاسی بین‌المللی و بازارهای بین‌المللی نیز اثرگذار باشیم.

حسینی به صادرات گاز روسیه به اروپا اشاره کرد و افزود: اروپا به گاز روسیه وابسته است که باعث شده در تنظیم روابط سیاسی و اقتصادی با اروپا، روسیه دست بالا را داشته باشد.  وی با بیان اینکه همه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیز تشنه گاز هستند، اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در حال حاضر، اقدام به واردات محموله ال. ان. اجی گاز از آن سوی دنیا می‌کنند، این در حالی است که با یک خط لوله 150کیلومتری می‌توانیم به آنها گاز صادر کنیم.  رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی به ضرورت سرمایه‌گذاری 200میلیارد دلاری در صنعت نفت اشاره کرد و ادامه داد: تامین این حجم از سرمایه‌گذاری خارج از توان اقتصاد ماست.  حسینی بیان داشت: همچنین در برخی صنایع به فناوری‌های جدید دسترسی نداریم که باعث می‌شود، هزینه‌ها بالا رفته و بهره‌وری کاهش یابد.  وی با بیان اینکه باید فناوری‌های جدید را در صنعت نفت وارد کشور کرده و بومی کنیم، گفت: ظرفیت‌های گسترده‌یی در داخل کشور وجود دارد که نیاز به فناوری‌های جدید دارد.  رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی یادآور شد: در قراردادهای جدید نفتی، موضوع انتقال فناوری به کشور و رشد شرکت‌های داخلی در کنار شرکت‌های بین‌المللی لحاظ شده است.  حسینی به وجود رکود نسبی اقتصادی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: تجربه‌های کشورهای آسیای جنوب شرقی و سایر مناطق دنیا نشان می‌دهد که در تمام آنها، برای خروج از رکود، پول برای بخش تولید تزریق شده است.

وی اضافه کرد: قراردادهای جدید نفتی در گام نخست می‌تواند به کشور سرمایه‌گذاری‌های جدید وارد کرده و در گام بعد می‌تواند سایر صنایع را رونق دهد.  رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی بیان داشت: پولی که وارد کشور می‌شود به تدریج در بخش پایین‌دستی و سایر صنایع سرمایه‌گذاری می‌شود که افزایش تولید و اشتغال‌آفرینی را به دنبال خواهد داشت.

حسینی با بیان اینکه توسعه صنعت نفت باعث تقویت قدرت ملی می‌شود، گفت: اگر در اجرای قراردادهای جدید نفتی و جذب سرمایه‌های جدید تاخیر داشته باشیم، رقبا و همسایگان ما بازار و ابتکار عمل را در اختیار خود می‌گیرند.

رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی افزود: در صورتی که میزان تولید نفت کشور افزایش یابد، قدرت تاثیرگذاری در اوپک نیز افزایش می‌یابد.