امریکا درباره حملات سایبری تحقیق می‌کند

۱۳۹۶/۰۴/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۰۲۳

گروه جهان| مقام‌های امریکا اعلام کردند درباره یک حمله بزرگ سایبری که شبکه رایانه‌یی بسیاری از کشورهای جهان را هدف قرار داده، تحقیق می‌کنند. گفته شده مجموعه‌ گسترده‌یی از بانک‌ها، نهادها و ادارات دولتی، شرکت‌های بزرگ و شبکه‌های حمل و نقل در سراسر جهان هدف این حمله سایبری قرار گرفتند.

حملات جدید و گسترده سایبری سه‌شنبه باعث بروز اختلال‌های وسیع نرم‌افزاری در سطح جهانی شد به‌ویژه شرکت‌ها و مراکز دولتی را در اروپا هدف قرار داد. به گزارش خبرگزاری‌ها، مقام‌های رسمی اوکراین اعلام کرده‌اند که شبکه برق همراه با بانک‌ها و ادارات دولتی این کشور هدف حملات سایبری قرار گرفتند. یک مقام رسمی اوکراینی این حمله سایبری را بدترین نوع آن در تاریخ کشورش خوانده و آن را نسخه‌یی از باج‌افزار موسوم به «وانا‌کرای» دانست که یک ماه پیش، بیش از ۲۰۰هزار کامپیوتر را در ۱۵۰کشور قفل کرد.

این باج‌افزار، سازمان‌ها، موسسات و نهادهای مختلف از بیمارستان‌ها، بانک‌ها، مغازه‌ها تا مدارس و اداره‌های دولتی را هدف قرار داده بود. با این حال نخست‌وزیر اوکراین محتاطانه گفته است که «سیستم‌های حیاتی» این کشور آسیب ندیده‌اند.

شرکت نفت و گاز«روس‌ نفت» روسیه هم اعلام کرده که قربانی حملات اینترنتی شده ولی از بروز آسیب جدی جلوگیری کرده است. خبرها حاکی است که شرکت عظیم حمل‌ونقل دریایی «مِرسک» دانمارک نیز این حمله سایبری را تجربه کرده ‌است. آندرس روزندال از سخنگویان شرکت مرسک گفته است:«ما از یک حمله سایبری صحبت می‌کنیم. این حمله تمام شعبات ما را در داخل و خارج از کشور تحت تاثیر قرار داده است.»

به گزارش آسوشیتدپرس، تایید شده که این حمله در سراسر اروپا رخ داده و شرکت داروسازی مرک در ایالت نیوجرسی امریکا نیز خبر داده که سیستم‌های آن نیز هدف قرار گرفته است. شماری از شرکت‌ها و آژانس‌ها گزارش داده‌اند که مورد حمله یک باج‌افزار اینترنتی قرار گرفته‌اند. اطلاعات محدودی وجود دارد درباره اینکه انگیزه حمله به هر شرکت چیست ولی کارشناسان امنیت سایبری محل شروع این حملات را یک باج‌افزار می‌دانند که اطلاعات سیستم‌ها را به گروگان می‌گیرد و رایانه را قفل می‌کند تا زمانی که پولی به حساب برنامه‌ریزهای این نوع حمله ریخته شود. هنوز مشخص نیست که این باج‌افزار چطور ناگهانی پرقدرت شده است ولی بوگدان بوتزاتو، کارشناس امنیت سایبری در رومانی گفته است: شاید دلیل مساله این باشد که این باج‌افزار بدون نیاز به عامل انسانی به طور خودکار در یک شبکه گسترش پیدا می‌کند. چنین نرم‌افزارهایی از آن رو محل نگرانی هستند چون‌ به سرعت گسترش یافته و شبیه یک بیماری مسری هستند. بوتزاتو به آسوشیتدپرس گفته که «این باج‌افزار مثل این است که یک نفر در قطاری پر از آدم عطسه کند. همین که شما آنجا حضور دارید در معرض آسیب قرار می‌گیرید».