سرطان‌ماهی

۱۳۹۶/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۲۱۳۶
سرطان‌ماهی

استفاده از یک نوع ماهی به عنوان وعده غذایی در تایلند که به عنوان بخشی از فرهنگ این منطقه در آمده است سالانه هزاران شهروند این کشور جنوب شرق آسیا را به سرطان مبتلا می‌کند.

به گزارش ایرنا، اهالی مناطق روستایی شمال شرق تایلند از نوعی ماهی به نام «کوی‌پلا» به صورت کوبیده شده در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنند که به گفته یک پزشک تایلندی عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد است.

از آنجایی که پخته شدن این ماهی به آن طعم شوری می‌دهد، ساکنان این بخش از تایلند آن را به صورت خام استفاده می‌کنند.

این غذا که سریع آماده می‌شود، ارزان و خوشمزه است و در بین مردم بخش‌هایی از تایلند محبوبیت خاص دارد، اما باعث ابتلا افراد به سرطان کبد و مرگ بیش از 20هزار نفر در سال می‌شود. چند نسل از اهالی منطقه «ایسان» در شمال تایلند که یک منطقه فقیر محسوب می‌شود، از ماهی «کوی‌پلا» به عنوان شام استفاده می‌کردند و اکنون بالاترین میزان ابتلا به سرطان مجرای صفراوی را در جهان به خود اختصاص داده‌اند. یکی از دلایل اصلی این سرطان یک نوع کرم انگلی است که در منطقه «مکونگ» تایلند و همچنین در بسیاری از ماهی‌های رودخانه‌یی وجود دارد. این کرم‌ها پس از ورود به بدن

به تدریج مجرای صفراوی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند و با متورم شدن خود باعث شکل‌گیری سرطان می‌شوند.

به گفته پزشکان تایلندی، از آنجایی که این بیماری پس از پیدا شدن علائم باعث مرگ سریع بسیاری از افراد می‌شود، هیچ فردی از ابتلای خود به آن آگاهی پیدا نمی‌کند. آنها معتقدند که مقابله با این مشکل برای مردمی که عادات غذایی به بخشی از فرهنگ آنها تبدیل شده کار مشکلی است و به سادگی نمی‌توان بر این مشکل غلبه کرد. از این‌رو نیاز است ضمن تلاش برای تشخیص اولیه ابتلا به این سرطان در افراد بزرگسال، برنامه‌های آموزشی مقابله با آن را در مدارس منطقه تقویت کرد.