کاهش کارآیی بخشهای صنعت و تجارت با ادغام
مجیدرضا حریری، نایبرییس اتاق ایران و چین در خصوص جلسه مرکز پژوهشهای مجلس با بخش خصوصی در خصوص تفکیک وزارت صنعت و وزارت بازرگانی اظهار داشت: در این جلسه بیشتر تشکلها و فعالان بخش خصوصی حضور داشتند و بحثهای زیادی در خصوص تفکیک یا عدم تفکیک صورت گرفت.
مجیدرضا حریری ادامه داد: در این جلسه، نمایندگان خانه صنعت و معدن و تجارت، انجمن مدیران صنایع مخالف تفکیک بودند اما سایر تشکلها و فعالان بخش خصوصی از این لایحه حمایت کردند.
وی با اشاره به سابقه اینگونه تصمیمگیریها در کشور گفت: از سال 1350 که اقتصاد کشور نفتی شد تا به حال 17 مرتبه این وزارتخانه به اشکال مختلف ادغام یا تفکیک شده که این امر نشاندهنده این است که ما یک برنامهریزی بلندمدت یا حتی میان مدت نداریم و فقط بر اساس سلیقه حاکمیت یا مدیران وقت عمل میکنیم.
حریری تصریح کرد: هنوز در کشور یک مدل اقتصادی تعریف نکردهایم و نمیدانیم چه مقدار از GDP کشور قرار است از خدمات و بازرگانی تامین شود و چه مقدار از صنعت و تولید. بر همین اساس در تمام بخشهای اقتصادی دچار یک سردرگمی هستیم.
حریری گفت: در اقتصاد کارکرد وزارتخانهها هدف نیست بلکه آنها ابزاری هستند برای رسیدن به اهداف کلان اقتصادی. نه اینکه بخواهیم هر روز تغییری در ساختار آنها به وجود آوریم. از 6 سال پیش که این دو وزارتخانه ادغام شدند فقط تابلوی آن تغییر پیدا کرد و یک وزیر بر مسند نشست اما کیفیت کار پایین آمد.
نایبرییس اتاق ایران و چین اظهار داشت: برخی مخالف تفکیک هستند، ادعا دارند که این امر بر خلاف اصول اقتصاد مدرن و جوامع پیشرفته است. پرسشی که به وجود میآید این است که کجای اقتصاد ما مدرن است که به دنبال الگوسازی از سایر کشورها هستیم؟ با وضعیتی که امروز کشور ما دارد جداسازی این دو حوزه امری اجتناب نا پذیر است. امروز صنعتگران از وضعیت موجود ناراضی هستند. رشد فعالیت معدنی کشور نیز منفی شده و در حوزه بازرگانی داخلی و خارجی نیز آشفتگی دیده میشود.