نام 7 زن در میان گزینههای شهرداری تهران
گروه راه و شهرسازی|
کاندیدای نهایی شهرداری تهران در جلسه روز چهارشنبه هفته جاری اعضای منتخب شورای شهر پنجم تعیین خواهد شد. درحال حاضر نام حدود 30نفر به عنوان کاندیدای شهرداری تهران مطرح شده است. در جلسه روز چهارشنبه هفته جاری هر کدام از اعضای شورای شهر میتوانند 3 نفر را به عنوان کاندیدا معرفی کنند. هر کاندیدایی که بیش از 5 رای کسب کند به مرحله بعدی راه مییابد.
به گزارش«تعادل» با انتخاب 5 نفر اول که بیش از 5 رای کسب کردهاند، بررسی کاندیدای شهرداری تهران وارد مرحله دیگر میشود و از آنها درخواست میشود ظرف هفته آتی برنامه عملیاتی خود را برای اداره شهر تهران به شورای شهر ارائه کنند. هر چند اعضای منتخب شورای پنجم تاکنون هیچ اسمی از کاندیداهای مورد نظر خود نبردهاند اما اسامی مختلفی طی دو ماه گذشته تاکنون مطرح شدهاند. عباس آخوندی وزیر فعلی مسکن، راه و شهرسازی و پیروز حناچی، معاون شهرسازی و معماری مسکن وزارت راه و شهرسازی که از منتقدان اصلی سیاستهای قالیباف در شهرداری تهران بودند جزو نخستین کسانی به شمار میروند که نامشان برای تصدی شهرداری تهران مطرح شد و تاکنون واکنشی نسبت به این موضوع نشان ندادهاند. از سوی دیگر با عنوان شدن نام چند خانم برای نخستین بار بحث شهردار شدن زنان در تهران شنیده میشود.
ناهید خداکرمی، عضو منتخب شورای شهر پنجم نیز در جدیدترین پست توییتری خود نیز نوشت:«برای شهرداری تهران حتما کاندیدای زن خواهیم داشت» که در این میان نام شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان ریاستجمهوری و معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست نیز به چشم میخورد. ژاله فرامرزیان، فعال سیاسی؛ الهه کولایی، استاد دانشگاه؛ زهرا احمدیپور، معاون رییسجمهور؛ اشرف بروجردی، عضو هیات علمی، پژوهشگاه علوم انسانی و مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز از دیگر گزینههای خانم برای شهرداری تهران هستند. در میان نامهای مطرح شده برای کلیدداری بهشت نام این افراد که در ذیل میخوانید بیشتر از اسامی دیگر به گوش میرسد:
سیدمحمدعلی افشانی: سیاستمدار اصلاحطلب هماکنون استاندار فارس است. با روی کار آمدن دولت یازدهم و آغاز زمزمههایی در مورد انتصاب محمدعلی افشانی به عنوان استاندار فارس، ۱۸ نماینده مجلس نهم عضو مجمع نمایندگان استان فارس در اعتراض به انتصاب افشانی به عنوان استاندار جدید فارس صحن علنی مجلس را ترک و استعفای خود را تقدیم هیات رییسه مجلس کردند و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور را به استیضاح تهدید کردند ولی در نهایت با مقاومت رحمانی فضلی، در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۴ افشانی رسماً استاندار فارس شد و تاکنون این مسوولیت را برعهده دارد.
محسن مهرعلیزاده: یکی دیگر از افرادی است که این روزها نامش برای شهرداری تهران شنیده میشود. مهرعلیزاده سال ١٣٣٥ در شهرستان مراغه (استان آذربایجان شرقی) به دنیا آمد. او لیسانس و فوقلیسانسش را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه تبریز گرفت و دوره دکترای مهندسی اقتصاد در دانشگاه تیلبرگ هلند را نیمهتمام گذاشت و به کشور بازگشت، مهرعلیزاده در سال ٨٨ دکترایش را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت. او عضو هیاتمدیره سازمان منطقه آزاد کیش است و در طول سالهای فعالیتش در کیش ایجاد منطقه آزاد و هواپیمایی غیر دولتی کیش ایر را به کارنامه خود اضافه کرد. محسن مهرعلیزاده در حال حاضر رییس فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای است.
حسین مرعشی: متولد ۱۳۳۷ رفسنجان است. او نماینده دورههای پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی بوده و دایره مسوولیتهای او از جهاد سازندگی شروع و به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ختم شده است. مرعشی در کارنامه فعالیتهای خود، استانداری کرمان، ریاست دفتر هاشمیرفسنجانی در دوره ریاستجمهوری و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را نیز در دوره اصلاحات دارد و درحال حاضر نیز از فعالان سیاسی اصلاحطلب و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی است.
محمود حجتی: متولد 1334و 62 ساله است. او درحال حاضر وزیر جهاد کشاورزی است و به عنوان یکی از گزینههای جدی شهرداری تهران مطرح است. الیاس حضرتی از وی و محسن هاشمی به عنوان دو گزینه جدی نام برده است. حجتی در کارنامه خود وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و ترابری، استانداری سیستان و بلوچستان و... را دارد.
رضا اردکانیان: یکی دیگر از گزینه مطرح برای شهرداری تهران است. او از کارشناسان بینالمللی حوزه آب است که در سازمانهای بینالمللی دارای کرسی بوده است. اردکانیان نخستین ایرانیای است که از معاون اسبق دبیرکل سازمان ملل متحد حکم گرفت و مدیر «برنامه دهه بینالمللی آب» سازمان ملل متحد شد و تا سال ٢٠١٥ این مسوولیت را برعهده داشت. اردکانیان در مدیریت مجامع مختلف علمی و تخصصی بینالمللی مرتبط با آب از جمله فرهنگستان بینالمللی آب، شورای حکام موسسه آموزشی آب یونسکو، انستیتوی آب و محیط زیست دانشگاه ملل متحد فعالیت کرده و مسوولیت داشته است.
معصومه ابتکار: متولد 1339و 57 ساله است. درحال حاضر معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران است اما در کارنامه فعالیت خود عضویت در شورای شهر، ریاست بر سازمان محیط زیست و... را دارد. او نخستین زنی بود که پس از انقلاب اسلامی به کابینه هیات دولت راه یافت و در سال 92 گزینه شهرداری تهران بود و حتی برنامه 5محوری به شورای شهر ارائه کرد.
شهیندخت مولاوردی: متولد 1344 در شهر خوی در استان آذربایجان غربی و 52 ساله است. حقوقدان، پژوهشگر و فعال امور زنان، معاون رییسجمهور ایران در امور زنان و خانواده است. او دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسوول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان را در کارنامه کاری خود دارد.
حبیبالله بیطرف: متولد ۱۳۳۵ در استان یزد است و ۶۱ ساله. درحال حاضر معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران است. پیشتر استاندار یزد در دولت هاشمیرفسنجانی، معاون وزیر نیرو و در دو دولت اصلاحات، وزیر نیرو بوده است. بیطرف سابقه مدیریتی 4ساله در سمت استانداری یزد،5 سال در سمت معاونت وزیر نیرو و 8 سال نیز وزیر نیرو در دولتهای هفتم و هشتم را در کارنامه خود دارد.
محسن هاشمیرفسنجانی: او که با بیش از یک میلیون و 700هزار رای و با فاصله زیاد از نفر بعدی به عنوان نخستین منتخب وارد شورای شهر تهران در دوره پنجم شد در کارنامه خود مدیریت عامل مترو تهران در دوران محمدباقر قالیباف را دارد. او در چهارمین دوره شورای شهر، گزینه اصلاحطلبان برای شهرداری تهران بود که در نهایت با یک رأی کمتر انتخاب نشد و به دانشگاه آزاد رفت تا معاون عمرانی شود.
محمدعلی نجفی: متولد 1330 و66 ساله است. او در کارنامه خود ریاست بر وزارتخانه آموزش و پرورش را دارد و حتی از سوی کابینه دولت روحانی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد اما نتوانست نظر نیمی از اعضای مجلس را به خود جلب کند و مدتی نیز سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برعهده داشت. نجفی همچنین عضو شورای شهر سوم بود در سال ۱۳۹۲ به دنبال انتصاب به عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی از این سمت استعفا کرد.