ارزش و حجم معاملات همچنان کم است
گروه بورس|
در چهارمین روز داد و ستدهای بورس تهران در این هفته شاخص کل ۲۶ واحد افت کرد و به رقم ۷۸هزار و ۶۳۲واحدی رسید، همچنین شاخص کل فرابورس ایران نسبت به روز گذشته چندان تغییری نداشت و در تراز ۸۹۷ واحدی ماند. همچنین شاخص کل هموزن با رشد ۳,۶ خود چندان تغییری نسبت به روز گذشته نداشت و در تراز ۱۷ هزار و ۱۶۶ واحدی ایستاد. شاخص آزاد شناور نیز پس از ۱۸ واحد افت به رقم ۸۵ هزار و ۷۶۷ واحدی رسید و شاخص بازار اول با ۳۱ واحد کاهش تا رقم ۵۴هزار و ۲۵۲ واحدی پایین آمد. در عین حال شاخص بازار دوم ۱۵ واحد رشد کرد و به عدد ۱۷۶ هزار و ۸۲ واحدی رسید.
به گزارش «تعادل» حجم معاملات طی دادوستدهای دیروز با ثبت رقم ۴۲۳ میلیارد تومانی نشان داد که بازار از کم عمقی رنج میبرد. دیروز نماد پالایش نفت بندرعباس با ۱۶ واحد تاثیر مثبت بیشترین نقش افزاینده را در دماسنج بازار سرمایه داشت، پس از این نماد گسترش نفت و گاز پارسیان، ایران خودرو و صنایع پتروشیمی خلیجفارس بیشترین نقش تقویتکننده را روی شاخص داشتند، اما در طرف مقابل شرکت ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی شیراز و فولاد آلیاژ ایران سعی کردند شاخصها را در حد پایینتری نگه دارند. در چهارمین روز داد و ستدهای بورس تهران در گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهیی و نماد پالایش نفت بندرعباس بیشترین ارزش معامله را دارا بود و قیمت سهماش حدود یکدرصد رشد یافت. اما در کل بیشتر نمادهای این گروه با روند رو به کاهش در قیمت پایانی مواجه شدند، اما در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن اکثریت نمادها با روند رو به رشدی مواجه بودند.
همچنین در گروه فلزات اساسی، سهامی ذوب آهن اصفهان جزو نمادهایی بود که از بیشترین حجم معامله برخوردار بود ولی حدود ۱,۵درصد در قیمت پایانی افت را تجربه کرد. در این گروه حدود نیمی از نمادها با روند افزایشی در قیمت پایانی مواجه بودند همچنین اکثریت قریب به اتفاق گروه محصولات شیمیایی نیز وضعیت قیمت سهمشان رو به کاهش بود. هر چند که در گروه خودرو تعدادی از سهمها با روند رو به رشد مواجه شدند، اما در مجموع در این گروه نیز روند کلی قیمت سهمها رو به کاهش بود. ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۱۲۰میلیارد تومان بالغ شد که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۴۲۳میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی حدود ۳۷ هزار نوبت داد و ستد بود. از جمله معاملات درون گروهی روز گذشته نیز میتوان به داد و ستدهایی در نمادهای پتروشیمی مبین، پتروشیمی فجر و سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران اشاره کرد.
ارزش ۳۰۰میلیاردی معاملات فرابورس
معاملات روز سهشنبه بازار فرابورس ایران در حالی پایان یافت که نسبت به روز گذشته حجم معاملات کاهش اما ارزش آن افزایش یافت و شاخص کل نیز در نزدیکی صفر نوسان کرد. به گزارش روابطعمومی فرابورس ایران، در معاملات دیروز ۱۳ تیر دادوستد ۲۰۶میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر ۳۱۲میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان معامله شد که دادوستدهای انجام شده در مجموع بازارهای اول و دوم ۳۶درصد از حجم و حدود ۸درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. به ترتیب نمادهای «ذوب» و «شلیا» بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در نماد ذوبآهن تعداد ۲۰ میلیون سهم به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان مبادله شد.
همچنین در این دو بازار نمادهای شرکت صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران و تولید برق عسلویه مپنا متوقف و نماد شرکتهای پلاستیران، کشتیرانی آریا، صنایع تولیدی اشتاد ایران و مجتمع سیمان غرب آسیا بازگشایی
شدند.
در جریان معاملات بازار، روز گذشته شاخص کل فرابورس نیز در حالی که در ساعات ابتدایی معاملات تا نزدیکی یک واحد افزایش یافت، اما با تجربه فراز و فرودهای مکرر در نهایت تنزل ۰,۱واحدی را تجربه کرد که نسبت به روز گذشته نوسان محسوسی به حساب نمیآمد. نمادهای «میدکو»، «شپاس»، «ارفع» و «وملل» جزو نمادهای مثبت و نمادهای «مارون»، «زاگرس» و «ذوب» جزو نمادهای منفی اثرگذار بر آیفکس در معاملات روز گذشته بودند.
معاملات بازار پایه در سه تابلو آن نیز روز گذشته ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان شد. به این ترتیب در این بازار سهامداران میزبان نقل و انتقال ۱۲۷میلیون سهم به ارزش ۱۵میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بودند. در تابلو تسهیلات مسکن اوراق تسه خرداد ۹۶ بیشترین حجم و ارزش معاملات را تجربه کرد. همچنین در مجموع تعدادی بیش از ۱۴۱ هزار ورقه تسه به ارزش ۱۰میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان در این تابلو دست به دست شد. قیمت تسهها نیز در بازه ۷۳ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۷۷ هزار و ۲۰۰ تومان در نوسان بود.
معامله ۲,۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از ۲۶۰ میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان نیز ماحصل دادوستدهای انجام شده در بازار اوراق با درآمد ثابت فرابورس است. اوراق «اجاد۲۶» امروز در صدر این بازار به لحاظ تجربه بیشترین حجم و ارزش معاملاتی ایستاد. در نهایت صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله هم میزبان معامله بیش از ۶۸۶هزار ورقه بهادار به ارزش ۱۰میلیارد ریال بودند.
دومین عرضه سراتو در بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز سهشنبه ۱۳ تیر میزبان عرضه ۵۰ دستگاه خودرو سراتو، ۲ هزار و ۲۰۰ تن شمش و یک هزار تن بیلت آلومینیوم، ۶۱ هزار تن سبد میلگرد و تیرآهن و ۵ هزار و ۵۰۰ تن سبد مخلوط بود. به گزارش «تعادل» و به نقل از بورس کالا، در این روز ۵۵ هزار تن سنگآهن دانهبندی مجتمع سنگآهن فلات مرکزی ایران در تالار صادراتی عرضه شد. افزون بر این ۲۷ هزار و ۲۰۰ تن انواع قیر نیز در تالار صادراتی عرضه شد. تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی بورس کالا نیز در این روز عرضه ۱۰۶ هزار و ۳۴۶ تن انواع قیر، مواد پلیمری، لوبکات، گوگرد و وکیوم باتوم را تجربه کرد.
تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نیز در این روز شاهد عرضه ۶ هزار و ۲۶۸ تن جو دامی در قالب طرح قیمت تضمینی، ۲۵۰ تن ذرت دانهیی، ۳۰۰ تن روغن خام، یک هزار و ۴۷۵ تن شکر سفید، ۶۱ هزار تن گندم خوراکی و ۴ هزار تن گندم دوروم بود. در بازار فرعی بورس کالای ایران دیروز، سهشنبه ۳۰۰ تن ضایعات فلزی و ۱۰۰ تن قند به صورت کله و خرد شده عرضه شد.