ساخت مقاومترین غضروف مصنوعی دنیا
محققان دانشگاه کالیفرنیا با ارائه شیوهیی نوین از تولید غضروف مصنوعی خبر دادهاند که شباهت خیرهکنندهیی به نمونه طبیعی دارد.
محققان امیدوارند که این فناوری جدید بتواند به بیماران مبتلا به ورم مفاصل کمک کند تا زندگی بهتری نسبت به قبل داشته باشند.
بررسیهای صورت گرفته، نشان میدهد که میتوان از این نوآوری برای جایگزینسازی بافت غضروفی آسیب دیده در ناحیه ران و زانو استفاده کرد.
غضروف بافتی مهم در حد فاصل استخوانهاست که امکان حرکت اندامها در جهتهای مختلف را میدهد.
این فناوری پزشکی درحالی ارائه شده که تا پیش از این اکثر تلاشها برای تولید و به کارگیری غضروف مصنوعی ناکام بوده است. علت اصلی این مشکل، فشار قابل توجهی است که به طور طبیعی بر مفاصل وارد میشود و غضروفهای مصنوعی تاب مقاومت در برابر آن را ندارند اما گویا این نقصان در نوآوری محققان دانشگاه فلوریدا برطرف شده است. آنها در محیط آزمایشگاهی موفق به تولید بافت غضروف جدیدی شدهاند که تا 6 بار مستحکمتر از بهترین نمونههای قبلی است. ورم مفاصل هماکنون به عنوان یکی از بیماریهای شایع در دنیا به شمار میآید تا جایی که تنها در امریکا ۳۰میلیون نفر با آن دست به گریبان هستند. این غضروف مصنوعی جدید در چند حیوان ازجمله خرگوش، موش و گوسفند مورد آزمایش قرار گرفته است.
محققان در نظر دارند در مراحل بعدی، غضروف جدیدشان را در دورههای
طولانیمدتتری مورد آزمایش قرار دهند تا در نهایت مجوز به کارگیری آن را در انسان از سازمان غذا و داروی امریکا دریافت کنند.