نرخ سود تسهیلات در تولید توجیه ندارد
تعادل|
نایبرییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اقدامات اقتصادی دولت یازدهم موجب شد تا نرخ تورم ۴۰ درصدی کاهش قابل توجهی پیدا کند. حسن حسینی افزود: دولت همچنین نرخ سود تسهیلات بانکی را از ۳۰ درصد به ۱۸ درصد رساند، هرچند نرخ ۱۸ درصد نیز برای بخش تولید توجیه اقتصادی ندارد. وی اظهار کرد: دولت یازدهم با وجودی که وارث مشکلات زیادی از دولتهای گذشته بود، اما تلاش کرد وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشد که ثمره آن برجام به عنوان یک سند افتخارآمیز برای کشور بود و باعث گشودن درهای بسته تجارت و روابط خارجی با کشورهای جهان شد.
وی گفت: صنعت قویترین موتور محرک اقتصاد کشور است، زیرا رونق این بخش باعث رونق اشتغال، ایجاد ارزش افزوده، افزایش تولید ناخالص داخلی، افزایش صادرات و رونق بازار میشود. به همین دلیل لازم است برای بهبود وضعیت واحدهای صنعتی، قانون ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شود.
حسینی اظهار کرد: با بهره بانکی ۱۸ درصد و مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد، ایجاد اشتغال توسط بخش تولید بعید به نظر میرسد و همچنین با دلالی و واسطهگری نیز نمیتوان اشتغال ایجاد کرد، بلکه تنها با تامین زیرساختهای لازم و تولید پایدار میتوان فرصتهای شغلی لازم را به وجود آورد.
وی بیان کرد: در هیچ جای دنیا مالیات بر ارزش افزوده از بخش تولید گرفته نمیشود، بلکه از مصرفکننده نهایی اخذ میشود، بنابراین باید این اشکال در قانون برطرف شود و نمایندگان مجلس در اصلاح این بخش و برداشتن بار مالیات از دوش تولیدکنندگان به اشتغال و رونق تولید کمک کنند. نائب رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال؛ باید نرخ سود تسهیلات کاهش یابد و مشکلات مالیات و بیمه تامین اجتماعی برای تولید حل شود. حسینی افزود: در صورتی که مشکلات در بخش تولید حل شود، امکانات و امتیازات لازم و در مجموع مشوقهایی برای سرمایهگذاران بخش تولید در نظر گرفته شود، مردم ایران برای سرمایهگذاری و رونق اشتغال وارد میدان میشوند.
رییس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی گفت: در راستای ارتباط بیشتر بین دانشگاه و صنعت سال گذشته تفاهمنامهیی بین خانه صنعت و دانشگاه فردوسی منعقد و کلینیک درمانی «صنعت – دانشگاه» ایجاد شد که براساس آن فرصت اشتغال برای دانشجویان در واحدهای تولیدی و بهرهگیری واحدهای تولیدی از دانش و تخصص دانشجویان و اساتید فراهم شد.