تعاون

۱۳۹۶/۰۵/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۵۵۱

مذاکره برای تاسیس بانک سهامی عام تعاون

رییس اتاق تعاون ایران با اعلام جزییات نحوه فعالیت تعاونی اعتبار و دستورالعمل جدید آن، گفت: ایجاد بانک تعاونی سهامی عام به بانک مرکزی پیشنهاد شده و در حال رفع موانع پیش‌روی آنهاست.

بهمن عبداللهی، رییس اتاق تعاون ایران، با اشاره به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای نحوه فعالیت تعاونی‌های اعتبار، اظهار داشت: آیین‌نامه تاسیس و تعاونی‌های گروه شغلی در جلسه شورای پول و اعتبار به تصویب رسید که برای اقشار کارگر و کارمند خدمات‌رسانی کند.

وی افزود: در این جلسه تلاش کردیم تا تعاونی‌های اعتبار برای اصناف نیز گسترش پیدا کند اما اکثریت شورا موافق این پیشنهاد نبودند؛ بنابراین تعاونی‌های فعلی باید خود را مطابق این دستورالعمل جدید شورای پول و اعتبار تطبیق دهند و تاسیس تعاونی‌های جدید نیز براساس این آیین‌نامه انجام خواهد شد.

رییس اتاق تعاون ایران در پاسخ به این سوال که پیگیری‌ها برای ایجاد یک بانک تعاونی دیگر در کشور با توجه به فعالیت‌های گسترده این بخش اقتصادی سرانجام چه شد، تصریح کرد: اختصاصاً درباره تاسیس بانک تعاونی‌ با رییس کل بانک مرکزی مذاکراتی داشتم تا روند شکل‌گیری آن تاسیس شود.

وی افزود: از دو سال پیش تاکنون پیگیری‌های بسیار جدی درباره ایجاد این بانک تعاونی صورت پذیرفته اما کماکان با مخالفت‌های بانک مرکزی مواجه هستیم.

عبداللهی با اشاره به دلایل عدم موافقت با ایجاد بانک تعاونی جدید، گفت: به گفته رییس کل بانک مرکزی منع صدور مجوز ایجاد بانک جدید از دلایل اصلی این مخالفت است که البته با توجه به اسناد بالادستی و قوانین حاکم بر تعاون کشور هر گونه خدمات مالی، بانکی و پولی باید در نخستین فرصت و بدون وجود محدودیت ارائه شود.

رییس اتاق تعاون ایران، گفت: هر گونه محدودیت از حضور بخش تعاون اقتصاد کشور در بازارهای مختلف کشور از جمله بازار پول برداشته شده و قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 و بخش تعاون کشور و افزایش و توسعه تعاونی‌ها تاکید دارد.

وی افزود: مقرر شد تا ایجاد یک بانک تعاون جدید از مقامات بالادستی دنبال شود چرا که بانک فعلی توسعه تعاون به هیچ عنوان توانایی و ظرفیت حمایت از تعاونی‌ها را ندارد و با توجه به سرمایه اندک آن تامین مالی بخش تعاونی کشور با مشکلات عدیده‌یی مواجه است.

عبداللهی در پایان، تاکید کرد: به دنبال این هستیم تا بانک تعاونی سهامی عام با جدیت و هر چه زودتر تاسیس شود و مقدمات افزایش تامین مالی بخش مردمی اقتصاد کشور فراهم شود.

ورود تعاونی‌ها به بحث ریزگردها

اتاق تعاون استان خوزستان به عنوان متولی تشکیل و فعال‌سازی تعاونی فراگیر آبخیزداری و احیای تالاب‌ها و منابع آبی در جنوب کشور انتخاب شد.

به‌گزارش پایگاه خبری اتاق تعاون ایران، نشست هم اندیشی با محوریت معضل ریزگردها و رسالت بخش تعاون در رفع آن با حضور مرتضی رخیصی رییس اتاق تعاون خوزستان و محمد باقر ظهراب بیگی مشاور رییس اتاق تعاون ایران در امور راهبردی در اتاق تعاون ایران برگزار شد.

در این نشست، معضل ریزگردها و رسالت بخش تعاون در رفع معضل دامنگیر 24 استان در سراسر کشور، طرح تشکیل و فعال‌سازی هلدینگ تعاونی آبخیزداری و احیای تالاب‌های جنوب کشور مطرح و مقرر شد؛ اتاق تعاون استان به عنوان سکاندار نظارت بر اجرای مرحله پایلوت طرح، اهداف تبیین شده در قالب پروژه مزبور را پیگیری کند.

بحث رفع معضل ریزگردها، موضوع حائز اهمیت است که چشم‌پوشی از این مساله و تبعات ناشی از آن در بحث بهداشت و آثار مخرب آن بر فعالیت‌های اجتماعی و خسارت‌های اقتصادی می‌تواند بسیار زیان بار و غیرقابل جبران باشد.

بنابرگزارش‌های واصله، پیش از این به کرّات مردم بومی و مناطق درگیر با معضل ریزگرد به صورت خودجوش این رویداد نامیمون را به مسوولان امر گوشزد و به فراخور ظرفیت سعی در مقابله با این مشکل داشته‌اند.

گفتنی است، دولت نیز با هدف کنترل گسترش دامنه معضل ریزگرد، با اتخاذ تدابیر و تمهیدات مقطعی و کوتاه‌مدت از جمله کاشت نهال در منطقه سعی در کاهش این معضل داشته است اما تدابیر اتخاذ شده هرگز ختم به رفع مشکل نشده و هرساله شاهد تکرار و تشدید معضل ریزگردها در سطوح کلان‌تر هستیم.

اتاق تعاون ایران بنابر رسالت و ظرفیت‌های در اختیار به موجب پایش رخدادهای منطقه‌یی و کشوری، ضمن رصد مشکل ریزگردها به فراخور ظرفیت و دربرگیری گسترده تعاون در کشور نسبت به طرح شکل‌گیری یکی از تعاونیهای فراگیر در حوزه ریزگردها با رویکرد احیای تالاب‌ها و منابع آبی و فعالیت‌های آبخیزداری اقدام و مقدمات اجرایی لازم را در دستورکار دارد.

اهدف این طرح شامل استفاده از مشارکت عموم مردم بومی و ساکنین اطراف تالاب‌ها و دیگر منابع آبی منطقه درامر آبخیزداری و احیای تالاب‌ها و منابع آبی و مراتع، رایزنی و اخذ مجوز‌های حمایتی لازم برای تخصیص و اخذ بودجه‌های حمایتی بلاعوض و احصاء و احراز ظرفیت‌های تشویقی و حمایتی مرتبط با جامعه هدف طرح، جلب و جذب مشارکت مردم بومی منطقه در احیا و بهره وری مناسب از ظرفیت‌های اقلیمی و محیطی در منطقه نیل به تحقق اهداف اقتصادی کشور و واگذاری اراضی احیا شده به مردم در قالب قانون احیا و واسپاری مراتع و اراضی بایر، احیای ظرفیت‌های حمل و نقلی (ترانزیت بار و مسافر)، تجاری و بازرگانی و فعالیت‌های گردشگری و توریستی.

 در این طرح اتاق تعاون استان خوزستان به عنوان متولی تشکیل و فعال‌سازی تعاونی فراگیر آبخیزداری و احیای تالاب‌ها و منابع آبی کشور در جنوب عهده‌دار این پروژه خواهد بود.