اخبار
تدوین دستورالعمل سنجش شاخصهای بهرهوری
رییس سازمان ملی بهرهوری ایران، از تدوین دستورالعمل سنجش شاخصهای بهرهوری در بنگاههای تولیدی خبر داد.
به گزارش مهر به نقل از سازمان ملی بهرهوری ایران، رویا طباطبایی یزدی از تدوین دستورالعمل سنجش شاخصهای بهرهوری در بنگاههای تولیدی خبر داد و گفت: در این دستورالعمل، روش محاسبه شاخصهای بهرهوری تک عاملی و چند عاملی بنگاههای تولیدی با استفاده از اطلاعات صورتهای مالی و همچنین راهنمای استفاده از نرمافزار Excel برای سنجش بهرهوری تشریح شده است.
رییس سازمان ملی بهرهوری با اشاره به ضرورتهای تدوین چنین دستورالعملی تصریح کرد: فقدان یک نظام سنجش بهرهوری در سطح کشور بر پایه روشهای معتبر و سازگار با مفاهیم پایه حسابهای ملی در کشور، باوجود تلاشهای صورت گرفته در این زمینه، همواره احساس میشود. وی تاکید کرد: همچنین در راستای اجرایی شدن پروژه اجرای چرخه مدیریت بهبود بهرهوری در ۱۰ بنگاه بزرگ اقتصادی منتخب مصوب و ابلاغ شده از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و هدفگذاری رشد ۸ تا ۱۰درصدی بهرهوری نیروی کار در این پروژه، وجود دستورالعملی جهت محاسبه شاخص بهرهوری نیروی کار در بنگاههای تولیدی بیش از پیش ضروری به نظر میرسید.
طباطبایی، خاطرنشان کرد: این دستورالعمل در تلاش است تا با بهرهگیری از رویکردهای مورد استفاده در حسابهای ملی، نسبت به ارائه دستورالعمل معتبر مبتنیبر صورتهای مالی تفصیلی بنگاههای تولیدی، اقدام کند.
به گفته وی، این دستورالعمل مشتمل بر مواردی مانند «مروری بر ادبیات بهرهوری»، «دادههای مورد استفاده در سنجش بهرهوری و روش استخراج آنها از صورتهای مالی» و «محاسبه ارزش افزوده از روش درآمد و تولید» میشود.
طباطبایی ادامه داد: در این دستورالعمل همچنین راهنمای استفاده از نرمافزار سنجش بهرهوری و مراحل ورود اطلاعات به آن بیان شده است. رییس سازمان ملی بهرهوری ایران تصریح کرد: دستورالعمل سنجش شاخصهای بهرهوری در بنگاههای تولیدی از طریق سایت این سازمان به نشانی www.nipo.gov.ir در دسترس متخصصان حوزه بهرهوری کشور قرار دارد.
جزئیات تخفیف گمرکی به صادرکنندگان ایرانی در روسیه
گمرک ایران از ارائه تخفیف ۱۵درصدی به صادرکنندگان ایرانی در گمرک روسیه خبر داد و اعلام کرد: این تسهیلات، با ارائه گواهی مبدا الکترونیکی قابل دریافت است.
به گزارش گمرک ایران، فرود عسگری در سومین نشست تخصصی بررسی کریدور سبز با روسیه با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با تشکلها و اتاقهای بازرگانی در خصوص صادرات از مسیر کریدور سبز گفت: از سال ۹۴ تفاهمنامههای بسیاری با گمرک روسیه به امضا رسیده است. همچنین در بخش اول، ۱۰ شرکت به عنوان صادرکننده برای استفاده از کریدور سبز معرفی شدند، اما متاسفانه بخش خصوصی نتوانست از این تسهیلات به نحو شایستهیی استفاده کند.
وی افزود: متعاقبا ۱۰ شرکت برای استفاده از این کریدور سبز اضافه شد که برای شناسایی مسائل و مشکلات در حوزه گمرک با صادرکنندگان این جلسه برگزار شده است.
عسگری گفت: صادرکنندگان ایرانی با ارائه گواهی مبدأ الکترونیکی، ۱۵درصد تخفیف عوارض گمرکی در روسیه دریافت میکنند؛ همچنین سند تبادل الکترونیک میان گمرک ایران و روسیه به امضا رسیده و زمینه همکاریهای شرکتهای دو طرف وجود دارد.
معاون فنی و امور گمرکی افزود: هماکنون فضای همکاری برای استفاده از پتانسیل بازار روسیه به وجود آمده و کریدور سبز برای تسهیل امور گمرکی میان دو کشور ایجاد شده است که تولیدکنندگان ایرانی را برای صادرات تشویق کند. در این جلسه، عسگری تاکید کرد: بسیاری از مشکلات به گمرک باز نمیگردد، اما با اقداماتی که گمرک ایران انجام داده و با تهیه لیستی از اسامی شرکتهای ایرانی، ۵۰درصد صادرات را برای این شرکتها آسان میکند و آنها را به گمرک روسیه متصل میکند.
وی ادامه داد: در این زمینه ضمن تشویق شرکتهای روسی برای همکاری با شرکتهای خوشنام ایرانی، شرکتهای ایرانی نیز باید در این کشور نمایندهیی را معرفی کنند. در همین حال، صادرکنندگان نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند که صادرکنندگان ایرانی، عدم شناخت تجار و بازرگانان روسی از کریدور سبز، بازنگری در ارزشگذاریها، سختگیریهای طرف روسی، همگنسازی استانداردها را به عنوان مشکلات و مسائل موجود در صادرات به روسیه مطرح کردند.
در این خصوص پیشنهاد شد که شرکتهایی که در صادرات به روسیه فعال هستند تجربیات خود را با دیگر شرکتها به اشتراک بگذارند، همچنین در این جلسه مباحثی، چون قیمتگذاری کالاهای صادراتی، تعریف فرآیندهای صادراتی و اعلام کرایههای حمل و افزایش آن برای صادرکنندگان مطرح شد که بنا به اعلام مسوولان گمرک به زودی جلسات مشترکی با مسوولان مربوطه در حوزه حمل بار اعم از زمینی، دریایی و فرودگاهی برگزار خواهد شد. این صادرکنندگان به مسائلی، چون نحوه پرداختها، سیستمهای ارزشگذاری، امنیت اطلاعات نیز اشاره کردند و خواستار برگزاری جلساتی با مسوولان وزارت جهاد کشاورزی در زمینه قرنطینهها، بازرسیها و بخشهای دیگر شدند. به گزارش «تعادل» براساس توافق گمرک ایران و روسیه پیرامون کریدور سبز ترخیص محصولات کشاورزی فاسدشدنی ایران را در اولویت کاری خود قرار خواهد دارد. علاوه بر این محصولات کشاورزی ایران در کریدور سبز گمرکی روسیه قرار میگیرد و گمرک ایران متعهد شده اطلاعات و ارزش گمرکی این کالاها را به گمرک روسیه ارسال نماید تا نسبت به ترخیص سریع محصولات کشاورزی ایران اقدام شود. براین اساس گمرکات ایران و روسیه درخصوص سایر کالاها نیز اقدام به مبادله دادهها قبل از ورود کالا خواهند کرد تا از ارزش گمرکی کالاهای اظهارشده اطمینان حاصل کنند. از دیگر مواردی که براساس یادداشت تفاهم کریدور سبز گمرکی اجرایی خواهد شد، توسعه ترانزیت میان ایران و روسیه است. که در بخش جادهیی، دریایی و ریلی صورت خواهد گرفت و تسهیلات کریدور سبز گمرکی شامل بخش ترانزیت نیز میشود. گمرکات دو کشور همچنین توافق کردند تا مسیر ریلی را از طریق کشور آذربایجان توسعه دهند و ترانزیت دریایی نیز با محوریت بنادر آستراخان، ماخاچ قلعه و بندرعلیا از طرف کشور روسیه و بنادر آستارا، انزلی، امیرآباد و نوشهر توسعه یابد. در این زمینه مسیر ترانزیت ریلی با توجه به استقبال تجار و بازرگانان دو طرف مورد تاکید قرار گرفت.