پایان بررسی قرارداد نفتی با توتال در کمیته ویژه مجلس
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از پایان بررسی شکلی و محتوایی قرارداد نفتی ایران و توتال در کمیته ویژه با قوانین و منویات ١٥گانه خبر داد. اسدالله قرهخانی روز گذشته با اشاره به بررسی محتوای قرارداد ایران و توتال در دفتر رییس مجلس شورای اسلامی گفت: براساس ماده 15 قانون نفت، هر قراردادی که برای مدت بیش از پنج سال منعقد شود، باید به صورت محرمانه به مجلس ارسال شود. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: لذا قرارداد نفتی بین ایران و توتال پس از انعقاد به مجلس ارسال شد و رییس مجلس نیز کمیته ویژهیی برای بررسی این قرارداد تشکیل داد. نماینده علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیتهیی که از سوی، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به این منظور تشکیل شد، مرکب از افراد صاحبنظر در مباحث حقوقی، قراردادها، مالی، فنی و مدیریتی بود.
قرهخانی با اشاره به روند بررسی قرارداد توتال در کمیته ویژه ادامه داد: این قرارداد توسط کمیته ویژه به دو صورت بررسی شد؛ نخست به صورت شکلی و انطباق آن با قوانین نفت، مصوبات هیات وزیران و محورهای 15گانه برای رعایت در الگوی قراردادهای نفتی و همچنین سایر قوانین مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه سپس قرارداد به صورت محتوایی و بند بند با قوانین انطباق داده شد، یادآور شد: سوالات متفرقه در رسانهها، اظهارنظرها و ابهامات کارشناسان و همچنین مرکز پژوهشهای مجلس نیز در بررسی محتوایی این قرارداد، مدنظر و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیته ویژه، جمعبندی نهایی خود به همراه پیشنهادها را در اسرع وقت به رییس مجلس شورای اسلامی اعلام میکند.
نخستین قرارداد جدید در پساتحریم در دوازدهم تیرماه بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بینالمللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد. ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارسجنوبی 4 میلیارد و ٨٠٠میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56میلیون مترمکعب (معادل 2میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده میشود.
این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی است که پس از لغو تحریمها امضا شد. براساس این قرارداد، یک کنسرسیوم بینالمللی به رهبری توتال فرانسه ایجاد شده است که شاخه بینالمللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس ایران اعضای دیگر آن را تشکیل میدهند.