پردازشگرهای الکترونیک مبتنی بر DNA

۱۳۹۶/۰۵/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۷۹۷
پردازشگرهای الکترونیک مبتنی بر DNA

نیچر| شرکت مایکروسافت با چند دهه تجربه و نوآوری در صنعت ساخت پردازشگرهای الکترونیک و سیستم عامل ویندوز به دنبال سرمایه‌گذاری جدی در پروژه ساخت پردازشگرهای مبتنی بر ژنوم است.

ورود شرکت مایکروسافت به حوزه مطالعات DNA در ابتدا با تمرکز روی ذخیره اطلاعات آغاز شد، اما مسوولان مایکروسافت به تغییر زاویه دید این‌بار به دنبال انجام محاسبات رایانه‌یی بر اساس ژنوم هستند.

در نخستین تلاش محققان برای آماده‌سازی بستر لازم برای محاسبات ژنتیک، از تکنیک هنری ژاپن موسوم به اوریگامی در مقیاس مولکولی استفاده شد.

استفاده از تکنیک اوریگامی در ارائه منطق محاسباتی بر اساس DNA به معنای دسته‌بندی مولکول حاوی اطلاعات ژنتیک در فواصل مشخص سطحی است.

مدارهای محاسباتی در فناوری پردازشگر مبتنی بر ژنتیک از رشته‌های DNA ساخته شده‌اند که از یک طرف در سطح موسوم به اوریگامی ثابت هستند و هنگام تحریک ناشی از فرمان، رشته‌ها تغییر وضعیت داده و با اتصال یا قطع اتصال در یک حلقه، امکان محاسبه را فراهم می‌کنند.

با توجه به پیچیدگی بسیار زیاد فناوری محاسبات مبتنی بر ژنتیک، هنوز تا تولید پردازشگرهای با توان محاسباتی بهتر و در مقیاس بزرگ‌تر مطالعات بسیاری لازم است.

هدف بعدی محققان پس از موفقیت‌های اولیه، افزایش اندازه مدارهای مبتنی بر DNA است که این فناوری دانش بالایی را در تکنیک اروگامی ژنتیک طلب می‌کند.