اخبار بورس
«بازار تحت نظارت» نسخه علاج توقف طولانی نمادها
معاون بورس تهران در ارتباط با توقف طولانی مدت نمادهای بورسی اظهار کرد: ما انتظار داریم که با به وجود آمدن بازار تحت نظارت این مشکل کمتر شود و پیشنهاد این موضوع را به سازمان بورس دادهایم. به گزارش «تعادل» روحالله حسینیمقدم در ادامه به فارس گفت: ما در این برنامه میخواهیم توقف نمادها به کمتر از 10 روز برسد این اتفاق باعث میشود، به مدیران شرکتها و عامه سرمایهگذاران علامت داده شود که در تاریخی مشخص سهام شرکت در بازار تحت نظارت معامله میشود و ممکن است در این فضا محدودیتهایی لازم باشد، ولی اجازه معامله به همه سرمایهگذاران داده میشود و امیدواریم سازمان بعد از نظرخواهی در این مورد تصمیم بگیرد و آن را اجرایی کند. او در پاسخ به این پرسش که با توجه به دغدغه متولی بازار سرمایه برای نقدشوندگی سهام، موضوع توقف طولانی مدت نمادهای معاملاتی چه زمانی حل و فصل میشود، توضیح داد: سازمان بورس به دنبال این نیست که نمادها را طولانیمدت متوقف نگه دارد چرا که وقتی نمادی توقف طولانی دارد، کشف قیمت درستی صورت نمیگیرد و عدم شفافیت به وجود میآید، ولی وقتی قیمت درستی کشف شود و سرمایهگذاران با استراتژیهای مختلف معامله انجام دهند، شفافیت بیشتر میشود. وی تاکید کرد: اگر برنامه بازار تحت نظارت اجرایی شود، توقف نمادها به شکل قابل توجهی کم میشود. ما اعتقاد داریم که جدا از سازمان بورس که یک نهاد ناظر رسمی است، ناظران غیررسمی که همان معاملهگران و تحلیلگران بورسی هستند، میتوانند به شفافیت کمک کنند.
حسینیمقدم همچنین گفت: گزارش سه ماهه شرکتها در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰درصد رشد سودآوری را نشان میدهد، از این رو انتظار است نسبت P/E در بازار تقویت شود. او ادامه داد: در بررسی نمونهیی که از شرکتها دریافت شده گزارش سه ماهه شرکتها در سال جاری نسبت به سه ماهه اول سال 1395 حداقل 50 درصد رشد در سودآوری را نشان میدهد. حتی در همین نمونهیی که گرفته شده، نسبت به نخستین پیشبینی که شرکتها در اسفند سال 1395 برای سال 1396 پیشبینی کرده بودند 6درصد رشد داشتیم. معقولترین رشدی که در دو، سه سال اخیر بازار میتوانست داشته باشد، رشد به تبع سودآوری شرکتها که اگر تحلیلها بر این مبنا باشد که در آینده نیز این روند ادامهدار خواهد بود، باعث میشود که انتظار داشته باشیم بازار P/E بگیرد.
تکذیب سلب صلاحیت مدیرعامل بانک بورسی
معاون حقوقی سازمان بورس ضمن اعلام رسیدگی مدیریت پیگیری تخلفات سازمان به تاخیر در ارائه اطلاعات بانکها، صدور رای سلب صلاحیت مدیرعامل بانک خصوصی حاضر در بورس را تکذیب کرد. به گزارش «تعادل» جعفر جمالی در پاسخ به این سوال که آیا خبر سلب صلاحیت مدیرعامل یک بانک خصوصی به دلیل ارائه اطلاعات غلط و ناقص به بورس و در نتیجه فریب سهامداران صحت دارد یا خیر؟ توضیح داد: سازمان بورس حسب وظیفه قانونی و به عنوان مقام ناظر بازار سرمایه کشور بر رعایت مقررات حاکم بر افشا و ارائه اطلاعات و نظم تعریف شده در این زمینه نظارت میکند. وی گفت: در همین راستا رسیدگی به نحوه اطلاعرسانی و تاخیر در ارائه اطلاعات از سوی بانکها در دستور کار مدیریت امور پیگیری تخلفات سازمان قرار دارد. منتها اینکه ورود هیات رسیدگی به تخلفات سازمان به موضوع منتهی به صدور رای مبنی بر سلب صلاحیت مدیران بانکی شده باشد، قویا تکذیب میشود.
انتصاب معاونت اجرایی سازمان بورس
پس از استعفای سیداحمد عراقچی از سمت معاون اجرایی سازمان بورس و حضور وی در بانک مرکزی صبح دیروز شاپور محمدی در حکمی سعید فلاحپور را بهعنوان جایگزین وی منصوب کرد. به گزارش «تعادل»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در حکمی سعید فلاحپور را به سمت معاونت اجرایی این سازمان منصوب کرد. فلاحپور قبل از این رییس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است. وی دارای دکترای مدیریت مالی است و هماکنون استادیار و عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران است. در حکم رییس سازمان بورس برای فلاحپور آمده است: «نظر به تعهد، تخصص و دانش جنابعالی به موجب این حکم به سمت معاونت اجرایی منصوب میشوید. امید است با اتکال به خداوند متعال در جهت تحقق اصول قانونمداری و دستیابی به اهداف سازمان بورس و اوراق بهادار و اعتلای بازار سرمایه کشور در انجام امور محوله موفق باشید.» همچنین باتوجه به حضور عراقچی در بانک مرکزی، شورای عالی بورس نیز با استعفای وی موافقت و جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس را بهعنوان عضو جدید هیاتمدیره این سازمان منصوب کرده است. سیداحمد عراقچی پس از استعفا از عضویت در هیاتمدیره و معاونت اجرایی سازمان بورس به محل ماموریت سابق خود در بانک مرکزی بازگشته است.
پذیرهنویسی یک صندوق سرمایهگذاری جدید
پذیرهنویسی صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کمند قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران از روز گذشته (شنبه هفتم مرداد) آغاز و تا تاریخ 11 مرداد ادامه مییابد. به گزارش «تعادل» به نقل از اداره ابزارهای نوین مالی بورس تهران، صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کمند قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران درنظر دارد واحدهای سرمایهگذاری صندوق مذکور را از شنبه مورخ 07/05/1396 لغایت روز چهارشنبه مورخ11/05/1396، از طریق بازار ابزارهای نوین مالی بورس اوراق بهادار تهران پذیرهنویسی کند.
در ضمن مدیر این صندوق شرکت سبدگردان کاریزما، متولی شرکت مشاور سرمایهگذاری نیکی گستر و بازارگردان آن نیز تامین سرمایه لوتوس پارسیان است. نوع صندوق: صندوق سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت، تعداد واحدهای سرمایهگذاری قابل پذیرهنویسی: 50 میلیون واحد، تعداد واحدهای سرمایهگذاری ممتاز پذیرهنویسی شده: یک میلیون واحد و تعداد 49 میلیون واحدهای سرمایهگذاری عادی قابل پذیرهنویسی درنظر گرفته شده است. همچنین مبلغ اسمی هر واحد: یک هزار تومان است.