جلسه مشترک کمیسیون اقتصادی با مدیران بانکها
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از برگزاری نشست این کمیسیون با مدیران بانکهای دولتی در هفته آینده با موضوع کاهش نرخ سود سپردهها خبر داد.
به گزارش خانه ملت، محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده در اقتصاد ایران یک ضرورت اجتنابناپذیر است، گفت: اهتمام دولت و مجلس بر کاهش نرخ سود سپردهگذاری است و نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با روسای بانکهای دولتی در کشور هفته آینده برگزار میشود؛ هدف از این نشست توافق بر سر راهکارهای کاهش نرخ سود سپردهگذاری است.
وی با بیان اینکه تولیدکننده از دو طرف درحال قیچی شدن است، گفت: صنعت از طرفی به خاطر سیاستهای سرکوب قیمتی نمیتواند افزایش قیمت داشته باشد به دلیل مبارزه با افزایش تورم و از طرف دیگر نیز تامین مالی را با نرخ بالا
انجام میدهد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص سود بالای تسهیلات داده شده به صنایع کشور اظهار کرد: در کشوری که نرخ تورم طبق اعلام دولت کمتر از ۱۰درصد است، این معنی ندارد که نرخ سود سپردهگذاری ۲۰درصد و نرخ سود تسهیلات ۲۵تا ۳۰درصد باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این زمان اگر تورم را افزایش دهیم به صلاح کشور نیست، عامل اصلی به هم ریختن فاکتورهای اقتصادی تورم است، اضافه کرد: باید روی کاهش نرخ کار کنیم و این مساله زمانی اتفاق میافتد که ما فعالیت و نظارت خود را بر فرآیند بازار پول در کشور جدی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نظارت بر فرآیند بازار پول در کشور امکان این را فراهم میکند که نرخ سود سپرده را کاهش دهیم، بیان کرد: چندین بار دولت به سمت این کار خیز برداشته است اما در میان راه متوجه شده که این نظارت با خلأهایی روبهرو است که خلأ آن موسسات غیرمجاز است.
پورابراهیمی با بیان اینکه سالها بانک مرکزی باید در این زمینه کارهایی انجام میداده که نکرده و در طول سنوات گذشته نظارت کافی نداشته است، تصریح کرد: این عدم نظارت موجبات این شرایط اسفبار را در حوزه بازار غیرمتشکل پولی فراهم کرده است. وی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید در حوزه کاهش نرخ سپرده انجام شود این است که بازار غیرمتشکل پولی را مدیریت کنیم. پورابراهیمی با اشاره به اینکه امروز در کشور فعال اقتصادی نمیتواند با سود ۳۰درصد بازپرداخت تعهدات مالی خود را پرداخت کند، افزود: نمیتوان در کشور گفته شود ۲۵درصد سوده سپرده پرداخت میکنیم اما وام را با سود ۱۰درصد میدهیم، ابتدا باید سود سپرده کاهش یابد سپس سود وامها. کاهش سود سپرده اولویت اصلی ما در حوزه بانکی است. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کاهش سود سپرده را میتوان در کاهش سود تسهیلات بانکی مشاهده کرد، تاکید کرد: با توافق با بانکها در کاهش سود سپرده میتوان سود وامها را به ۱۶درصد و به مرور پایینتر برسانیم.