اتصال گوشی به شارژر از شب تا صبح ایرادی ندارد
اینسایدر|
به گفته صریح کایل وانس (Kyle Wiens) رییسiFixit، که همه کاربران آن را به عنوان شرکتی پیشرو در زمینه آموزشهای سخت افزاری گوشی موبایل و همچنین انجام کالبدشکافی روی این محصولات میشناسند، اتصال گوشی به شارژر در طول شب (برای مدت زمانی طولانی و بعد از شارژ شدن کامل دستگاه) سبب کاهش ظرفیت، عمر و دوام باتری نمیشود. به گفته وی تنها چیزهایی که اهمیت دارند، تعداد چرخههای شارژ، نحوه استفاده از باتری و میزان بار و فشاری است که روی آن قرار میدهید. تعداد سیکلهای شارژ برابر تعداد دفعاتی است که یک باتری میتواند قبل از دست دادن دوام خود، بهطور کامل شارژ و سپس تخلیه شود. به عنوان نمونه اگر از دستگاه تا رسیدن به ظرفیت 50 درصد استفاده کرده و سپس آن را بهطور کامل شارژ کنید، نیمی از یک سیکل کامل باتری را طی کردهاید. به گفته رییس شرکتiFixit باتریهای متداولی که در گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند دارای 400 چرخه شارژ هستند. پس با استفاده عادی از دستگاه، حتی با گذشت یک سال و نیم از زمان خرید آن، باز هم دوام باتری تقریبا همانند روزهای اول باقی خواهد ماند. تعداد قابل توجهی از کاربران، که معمولا فشار زیادی به دستگاه خود نمیآورند، حتی با گذشت دو سال نیز تفاوت محسوسی در دوام باتری گوشی هوشمند خود مشاهده نمیکنند.
این مدت برابر زمانی است که یک کاربر بعد از خرید گوشی جدید آن را نگه میدارد. به این ترتیب هیچگاه نیاز به تعویض باتری نخواهید داشت. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که بدانیم باتری تعداد بسیار زیادی از گوشیهای موبایل امروزی توسط خود کاربر قابل تعویض نیستند.
پس نگهداشتن گوشی در شارژ در طول شب حتی وقتی ظرفیت آن بهطور کامل پر شده است، تاثیری روی تعداد دفعاتی که یک باتری میتواند بدون کاهش ظرفیت از صفر تا صد پر شده و سپس خالی شود نخواهد داشت. در مورد فرسایش تدریجی عمر باتری باید بدانید این قطعات نگهدارنده انرژی، بهطور دایم در حالت فروپاشی هستند و هر لحظه از میزان دوام آنها کاسته میشود، اما این تغییر کوچکتر از آن است که توسط کاربر حس شود. یک نمایندهAnker به عنوان شرکتی فعال در حوزه لوازم جانبی، معتقد است اتصال گوشی به شارژر در طول شب تغیر قابل توجهی در این فرآیند فروپاشی به وجود نخواهد آورد.
گوشیهای هوشمند به نوعی طراحی شدهاند که از دریافت نیروی الکتریکی بیش از حد نیاز جلوگیری میکنند. هر دستگاه به صورت پیشفرض به یک چیپست خاص مجهز میشود که در زمان 100 درصد شدن ظرفیت باتری حین اتصال گوشی به شارژر، از ادامه پیدا کردن فرآیند نیرورسانی جلوگیری میکند. پس در صورت خرید یک گوشی موبایل دارای برند محبوب و شناخته شده، مطمئنا آن دستگاه نیز به چنین چیپستی مجهز شده است. به گفته نماینده شرکتAnker، عقیده به کاهش دوام و ظرفیت باتری در صورت اتصال گوشی به شارژر برای مدت زمانی طولانی و همچنین در زمان شارژ کردن دستگاه به صورت نصفه و نیمه، از تجربه کار کردن با گوشیهای موبایل قدیمی نشات میگیرد.
این متخصص عقیده دارد در گذشته وقتی که دستگاههای همراه کاربران اعم از لپ تاپ و گوشی، حین نگه داشته شدن در شارژر برای زمانی طولانی، بین عدد 99 درصد تا 100 درصد جابهجا میشدند، عقیده به مضر بودن این حرکت به وجود آمد. اما این مشکل تنها از بروز یک ایراد در اندازهگیری ظرفیت باتری توسط نرمافزار دستگاه ریشه میگیرد و هیچ دلیل دیگری ندارد.
اگرچه اتصال گوشی به شارژر برای چندین ساعت متداول، به صورت مستقیم برای باتری مشکلی به وجود نمیآورد، اما به خاطر افزایش دمای دستگاه در چنین حالتی، بعید نیست باتری و خود گوشی موبایل از دمای بالا آسیب ببینند. اپل در وبسایت خود به کاربران هشدار داده دوام باتریهای لیتیومی که در گوشیهای هوشمند امروزی به کار میروند، در صورت افزایش دما کاهش پیدا میکند. یک مشکل بسیار متداول در میان کاربران، بالاتر نرفتن عدد نشاندهنده میزان شارژ باتری از یک عدد مشخص است. مشکل بزرگتر از این زمانی است که با وجود نرسیدن عدد نشاندهده ظرفیت باتری به صفر، دستگاه ناگهان خاموش میشود. این مشکل در بسیاری از مواقع به دلیل کالیبره نبودن باتری اتفاق میافتد. به عبارت دیگر، سیستم عامل در تشخیص درست ظرفیت باتری دچار مشکل شده و نمیتواند میزان انرژی باقی مانده آن را بطور صحیح درک کند. برای حل این مشکل کافی است باتری را کاملا خالی کرده و اجازه دهید دستگاه خاموش شود. بعد از اتصال گوشی به شارژر، در همان حالت خاموش چند ساعت منتظر مانده و بلافاصله بعد از نمایش نوتیفیکیشن پر شدن ظرفیت باز هم دستگاه را از شارژر جدا نکنید. این کار را دو یا سه دفعه انجام دهید. اگر مشکلتان با این راهکار حل نشد، باید به فکر تعویض باتری گوشی خود باشید.