اخبار کلان
جذب 8/11 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در گزارشی میزان جذب و تجهیز منابع مالی خارجی برای طرحهای سرمایهیی در ایران در طول دولت یازدهم را 11میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام کرد و نوشت: این میزان سرمایهگذاری خارجی در قالب 36طرح در کشور اجرایی میشود.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این مبلغ به منزله «تجهیز قطعی» منابع مالی خارجی بوده و جذب کامل تسهیلات به تدریج و در طول دوره ساخت طرحها انجام میشود.
براساس این گزارش به دنبال اعلام آمار مربوط به تسهیلات مالی خارجی در کشور توسط وزیر پیشنهادی امور خارجه در مجلس شورای اسلامی بر مبنای آمار بانک مرکزی و برداشت نادرست برخی رسانهها به آگاهی میرساند که آمار اعلامی توسط آقای دکتر ظریف بیانگر میزان اخذ تسهیلات مالی خارجی برای تامین مالی طرحهای زیربنایی و تولیدی کشور و عملیاتی شدن فرآیند آن از طریق گشایش اعتبارات اسنادی است. اعتبارات اسنادی گشایش شده برای طرحها در دولت نهم در قالب 89 طرح جمعا به مبلغ معادل دلاری 3.4میلیارد، در دولت دهم با 29طرح جمعا به مبلغ معادل دلاری 3.9میلیارد و در دولت یازدهم با 36طرح جمعا به مبلغ معادل دلاری 11.8میلیارد بوده است. این رقم جذب سرمایهگذاری خارجی در دولت یازدهم را روز چهارشنبه ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه در مجلس به همراه آمار مقایسهیی جذب سرمایه خارجی در دولتهای قبلی بیان کرد که برخی رسانههای مخالف آن را غیرواقعی خواندند.
حذف شرط رقابت برای واگذاری طرحهای عمرانی
براساس مصوبه شورای اقتصاد شرایط واگذاری طرحهای عمرانی دولت خارج از رقابت مشخص شد.
به گزارش تسنیم، شورای اقتصاد بنا به درخواست سازمان برنامه و بودجه، اصلاح مصوبه پیشین خود درباره دستورالعمل شرایط واگذاری طرحهای تملک دارایی سرمایه جدید، نیمه تمام، تکمیل نشده و آماده بهرهبرداری به بخش غیردولتی را به استناد قانون تنطیم بخشی از مقررات مالی دولت را بررسی و مورد تصویب قرار داد.
کارگروه واگذاری این طرحها به ریاست بالاترین مقام دستگاه مرکزی یا نماینده وی و با عضویت معاون وی یا رییس دستگاه اجرایی تابعه، نماینده وزارت اقتصاد، نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده دادگستری، نماینده اتاق بازرگانی و یک کارشناس به تشخیص رییس دستگاه مرتبط تشکیل میشود. همچنین ماده 4 مصوبه پیشین به طور کامل حذف و متن زیر به عنوان شرایط انتخاب سرمایهگذار جایگزین آن خواهد شد. بر این اساس انتخاب سرمایهگذار به صورت رقابتی و با انتشار حداقل دو نوبت آگهی شناساسی سرمایهگذار در روزنامه کثیرالانتشار انجام شده و دو مرحله ارزیابی صلاحیت سرمایهگذار و ارزیابی طرح تجاری پروژه صورت خواهد گرفت.