تنفس ۱۱ واحدی شاخص کل بعد از دو هفته رشد

گروه بورس
دیروز شاخص کل بورس تهران بعد از حدود دو هفته افزایش، سرانجام نفسی تازه کرده و با ۱۱واحد کاهش به کار خود پایان داد.
به گزارش«تعادل» اصلاح قیمت سهام در محدوده صفر تابلو(قیمت پایانی) در گروه فلزات اساسی درحالی دیروز پیش رفت که انگیزه خرید از سوی معاملهگران اغلب حقیقی در نمادهای پیش رو این گروه برای جمعآوری سهام قابل تامل بود. در بورس کالا نیز قیمت محصولات فولادی برای تحویل در پایان مهر ماه ۹۶ درحالی به قیمت پایه هر کیلو ۲۱۹۸تومان برای ورق گرم درجه B رسیده که این محصول در خرداد ماه امسال برای تحویل در پایان مرداد ماه به قیمت هر کیلو ۱۹۱۵تومان معامله شده بود. دیروز بازار سهام بازار متعادل و به نسبت پرحجم بود که با وجود نیاز نماگرها به استراحت مقطعی اما فرصتی برای جمعآوری سهام از سوی معاملهگران اغلب حقیقی بود. بازاری که چشم انتظار شنیدن خبرهای جدید از بازار ارز به بازارهای جهانی کالایی چشم دوخته است.
بررسی نماگرهای بورسی
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران(تدپیکس) در پایان معاملات دیروز یکشنبه ۵ شهریور ماه ۹۶ با کاهش ۱۱واحدی روی رقم ۸۲هزار و ۸۸۵ واحد ایستاد.
شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۲۰واحدی عدد ۱۷هزار و ۷۷۰واحد را به نمایش گذاشت. شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش یک واحدی به رقم ۹۱هزار و ۱۶۳واحد دست یافت. شاخص بازار اول اما درحالی با کاهش ۷۵واحدی به رقم ۵۸ هزار و ۲۱۵واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۳۳۹واحدی عدد ۱۷۹هزار و ۹۱۱واحد را به نمایش گذاشت. براساس این گزارش، دیروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکتهای هلدینگ خلیج فارس با ۵۷ واحد، پتروشیمی پردیس با ۳۱واحد و پتروشیمی خارک با ۲۲واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکتهای گروه مپنا با ۴۹واحد، کشتیرانی ج. ا. ا با ۳۷واحد و حفاری شمال با ۲۹واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند. ارزش کل معاملات دیروز بورس تهران به بیش از ۱۸۳میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۷هزار و ۶۳۴ نوبت داد و ستد بود.
رفت و آمد نمادهای بورسی
طی معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری پارس آریان، بینالمللی توسعه ساختمان و حق تقدم خرید سهام آن و صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت کیوان متوقف شد. دیروز همچنین بلوک ۹,۵درصدی سهام شرکت سرمایهگذاری توسعه آذربایجان به قیمت هر سهم ۵۰۰ تومان روانه میز فروش بورس تهران شد.
معاملات درون گروهی
دیروز در بازار ۲بورس تهران که به معاملات درونگروهی سهامداران عمده اختصاص دارد ۵۶۰ میلیون سهم سرمایهگذاری غدیر به ارزش بیش از ۶۱,۵ میلیارد تومان میان سهامداران عمده با معاملات انتقالی مواجه بود؛ همچنین ۲۵میلیون سهم سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به ارزش بیش از ۳.۵میلیارد تومان کد به کد شد. در پتروشیمی خراسان نیز دیروز ۶.۵ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۳.۵میلیارد تومان کد به کد شد؛ در عین حال ۵.۵ میلیون سهم ملی صنایع مس ایران به ارزش بیش از یک میلیارد تومان کد به کد شد.
براساس این گزارش دیروز بورس تهران درحالی شاهد اصلاح قیمتها در نمادهای معاملاتی پیش رو بازار سهام به دلیل نیاز نماگرهای بورس به استراحت مقطعی بود که انگیزه خرید در بازار سهام به ویژه در محصولات شیمیایی و در عین حال تحرک برخی معاملهگران اغلب حقیقی در میان بازار دومیها باعث شد تا شاخص کل هموزن با وجود عقبگرد شاخص کل بورس با شیب مثبت به کار خود پایان دهد. دیروز در بورس تهران گروه سرب و روی درحالی با اقبال خریداران همراه شد که نماد معاملاتی آلومینیوم ایران با صف خرید پایدار ۵۰ میلیون سهمی در این گروه پیشرو شد. در فرابورس ایران نیز «کیسون» تنها نماد پربیننده این بازار با حجم معاملات جذاب بیش از ۳۰میلیون سهمی و برخورداری از صف خرید پایدار یک میلیون سهمی در پایان معاملات دیروز بود.
انجام ۶ معامله در سامانه «واچار»
نقل و انتقال بالغ بر ۲۶۸میلیون سهم به ارزش ۸۸,۶ میلیارد تومان در دومین روز کاری هفته در بازارهای فرابورس ایران حاکی از افزایش حجم و در مقابل کاهش ارزش دادوستدها نسبت به روز گذشته است. روز گذشته مصادف با ۵ شهریور ماه، سهامداران این حجم از مبادلات را در ۳۲هزار و ۲۹۹نوبت معاملاتی دست به دست کردند. بازارهای اول و دوم در جریان بازار دیروز میزبان جابهجایی افزون بر ۹۸میلیون سهم به ارزش ۳۳.۸میلیارد تومان بودند که در این میان نماد شرکتهای سهامی ذوب آهن و پتروشیمی زاگرس به ترتیب بیشترین حجم و ارزش معاملاتی را به خود اختصاص دادند.
نماد «زاگرس» همچنین با دو واحد اثر مثبت بر آیفکس مانع از ریزش این نماگر شد تا بدینترتیب شاخص کل فرابورس با ۶۳/۰ واحد افت همچنان در ارتفاع ۹۴۷واحدی باقی بماند. عنوان بیشترین افزایش قیمتی نیز به نام نمادهای«اوان» و «بساما» ثبت شد و در سمت دیگر نمادهای«بهپاک» و «بالاس» با ۴,۹واحد با بیشترین افت قیمتی مواجه شدند.
در پی راهاندازی آزمایشی سامانه معاملات مشتقه فرابورس تحت عنوان «واچار» دیروز نیز در اختیار معامله خرید و فروش برای نماد سهام پایه فولاد هرمزگان جنوب ۶ معامله انجام شد. به گفته بهنام محسنی، معاون توسعه بازار فرابورس ایران به محض آنکه تمامی مراحل توسعهیی این سامانه تکمیل شود، بهرهبرداری نهایی از آن صورت خواهد گرفت و در مقطع فعلی انجام معامله، تسویه معاملات و نگهداری اطلاعات رجیستری معاملات را در همین سامانه انجام میدهیم و به محض اینکه از این فاز به طور موفقیتآمیز خارج شویم، ارتباط سامانه واچار را با سامانههای موجود در فرابورس ایران و بازار سرمایه متصل و برقرار خواهیم کرد.
داد و ستد ۱۰۱ هزار ورقه تسهیلات مسکن
نگاهی به خریدوفروش اوراق تسهیلات مسکن در روز گذشته حاکی از مبادله نزدیک به ۱۰۱هزار ورقه تسه به ارزش حدود ۷,۷میلیارد تومان است. امتیاز تسهیلات مسکن خرداد ۹۱ با بیشترین قیمت مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین در تابلو اوراق با درآمد ثابت اسناد خزانه اسلامی مرحله یازدهم با بیشترین استقبال از سوی معاملهگران روبهرو شد به طوری که بیش از ۷۸هزار ورقه به ارزش بالغ بر ۷.۶میلیارد تومان در نماد «اخزا ۱۱» دست به دست شد.
در نهایت سهامداران بالغ بر ۱۰۹میلیون سهم را به ارزش افزون بر ۱۷,۷میلیارد تومان در ۳تابلو مبادلاتی بازار پایه جابهجا کردند که بیشترین حجم معاملاتی مربوط به نماد«لکما» بود. همچنین مبادله بالغ بر ۳۰میلیون سهم به ارزش افزون بر ۵.۶ میلیارد تومان منجر به این شد که نماد «کیسون» بیشترین ارزش مبادلاتی را در بازار پایه به خود اختصاص دهد.
عرضه گندم در تالار محصولات کشاورزی
بورس کالای ایران روز یکشنبه ۵ شهریور ماه میزبان عرضه ۶۳ هزار و ۹۰۴تن گندم بود. براساس این گزارش ۳۶هزار و ۱۵۴تن گندم خوراکی در قالب طرح قیمت تضمینی، ۲۳هزار و ۷۵۰تن گندم خوراکی و ۴هزار تن گندم دوروم نیز به صورت نقدی و در بازار فیزیکی عرضه شد.
براساس این گزارش ۱۳۵تن جو دامی، ۲۰۰تن روغن خام، یک هزار و ۶۷۵ تن شکر سفید، ۲۰۰تن کنجاله آفتابگردان و ۴۷هزار قطعه جوجه یک روزه گوشتی نیز در تالار محصولات کشاورزی عرضه شد. تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد عرضه ۴۲هزار و ۸۳۴ تن انواع قیر، گوگرد و عایق رطوبتی بود. علاوه بر این ۶۰ هزار و ۵۳۲ تن انواع قیر، سلاپس واکس، مواد پلیمری، مواد شیمیایی و وکیوم باتوم در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی عرضه شد. تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران نیز عرضه ۱۱۰تن میلگرد، ۲هزار تن شمش بلوم، ۲۰هزار تن مس کم عیار، ۱۲تن کنسانتره فلزات گرانبها و ۱۴۰تن سولفور مولیبدن را تجربه کرد. بازار فرعی بورس کالای ایران نیز شاهد عرضه ۳۰۰تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات، نخ پلی استر، سولفات آمونیوم و آنیلین بود.
