اخبار
افزایش ۱۰برابری آتشسوزی منابع طبیعی خوزستان
ایسنا| مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست از سهم ۵۰ درصدی استان خوزستان از آتشسوزیهای امسال و افزایش ۱۰ برابری حریق منابع طبیعی در این استان خبر داده است. به گفته علی تیموری در مناطق چهارگانه خوزستان تاکنون بیش از هزار هکتار دچار آتشسوزی شده این درحالی است که میزان آتشسوزی این استان در سال گذشته نهایتا به ۱۰۰ هکتار میرسید. او در ادامه اضافه کرده استانهای مازندران با حدود ۱۶۰ هکتار، کردستان حدود ۴۰۰ هکتار و هرمزگان ۱۵۰ هکتار آتشسوزی در صدر استانهای دچار آتشسوزی از ابتدای سال ۹۶ تاکنون قرار داشتهاند. تیموری همچنین گفته میزان آتشسوزی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳، ۵۰ درصد و در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۳، ۷۰ درصد کاهش یافت اما امسال به دلیل افزایش دما، وزش باد گرم و افزایش پوشش گیاهی در برخی استانها پیشبینیمیشود مجموع آتشسوزیها به ۳۰۰۰ هکتار برسد. نبود وسایل اطفای حریق پیشرفته مانند هلیکوپترهای آبپاش یکی از دلایل گسترش آتش در جنگلهای ایران است. بسیاری از آتشسوزیها همچنان با بیل و سطل آب خاموش میشوند. خشکسالی، بیتوجهی مسافران و در نهایت آتشسوزیهای عمدی برای تصرف زمین از علتهای مهم آتشسوزی در ایرانند.
بدهی ۴ هزار میلیاردی دولت به سیستم دارویی کشور
ایلنا|مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت از بدهی چهار هزار میلیارد تومانی دولت به سیستم دارویی کشور خبر داد و گفت: برای ۶۰ شرکت مجوز واردات دارو و تجهیزات پزشکی صادر شده است. اکبر عبداللهی اصل در چهارمین کنفرانس صنعت پخش ایران از بدهی چهار هزار میلیارد تومانی دولت به سیستم دارویی کشور خبر داد و گفت: امیدورایم بخشی از این مشکل حل شده و کوچکتر شود. این در شرایطی است که در حوزه دارو اکنون ایران در جزو کشورهایی است که از روستاهای دورافتاده در سیستان و بلوچستان تا شهرهای بزرگ کشور دارو را به یک قیمت مصوب به دست متقاضیان میرسانند. مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت افزود: اکنون سیستم بنکداری ناصر خسرو به سیستم منظم پخش دارو تبدیل شده و اشتغال زیادی ایجاد کرده است این در شرایط ی است که حدود ۶۰ شرکت مجوز پخش سراسری دارو و تجهیزات پزشکی را دارند که از این رقم ۵۲ شرکت فعال هستند. وی ادامه داد: این شرکتهای فعال در حوزه پخش دارو ۱۱۰ انبار دارند که در مجموع ۱۲ تا ۱۳هزار شغل ایجاد کردهاند. عبداللهی اصل خواستار ایجاد تفکر خلاقانه و ایجاد کیفیت در سیستم پخش دارو شد و خاطرنشان کرد: اگر شرایط انبارداری و لجستیک رعایت نشود به سیستم خوبی برای توزیع دارو نخواهیم رسید. مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت به کارگیری فناوری اطلاعات در شرکتهای پخش گفت: تعامل بین وزارت بهداشت و صنعت وجود دارد که هرچه شرکتهای پخش با سامانه موجود ارتباط داشته باشند میتواند بهتر عمل کند. این مقام مسوول در وزارت بهداشت ادامه داد: تا بحال شرکتهای پخش نقش خوبی در توزیع فراوردههای سلامت ایفا کردهاند و نباید مانع کار آنها شویم.
سلب اجازه تجارت از تعاونی مرزنشینان کردستان
ایلنا|به گفته مدیرعامل تعاونی مرزنشینان استان کردستان در سالهای اخیر اعضای این تعاونی ناچارند از طریق عقد قراردادهایی اختیار مبادلات اقتصادی را به اشخاص دیگری واگذار کنند که در نتیجه این اتفاق، درآمدهای مرزنشینان بسیار ناچیز شده است. اسماعیل قهرمانپور در مورد وضعیت درآمدی مرزنشینان این استان میگوید: عدهیی هستند که از سوی برخی مسوولان برای فعالیتهای واردات و صادرات به ما معرفی میشوند ما چارهیی نداریم جز اینکه با آنها قرارداد امضا کنیم. وی در توضیح این مساله اضافه میکند: این افراد با اعضای تعاونی مرزنشینان قراردادهایی منعقد کرده و برهمین اساس خود راسا به تهیه و تبادل کالا در مناطق مرزی مشغول میشوند و در عمل این تعاونی نقشی در فعالیت بازرگانی نقاط مرزی ندارد. او ادامه میدهد: همه امور تعاونیها با این افراد است. در این مورد به صورت کتبی با مسوولان و مقامات ارشد کشوری مکاتبه کردهایم ولی تاکنون هیج جوابی به ما نرسیده است و وضعیت ما همچنان ادامه دارد. مسوول نهاد تعاونی مرزنشینان استان کردستان میگوید: اگر به اعضای تعاونی اجازه داده میشد بدون واسطه وارد مبادلات اقتصادی با مناطق مرزی بشود، اکنون اعضای اصلی تعاونی مرزنشینان از وضعیت معیشتی به مراتب بهتر برخوردار بودند. قهرمانپور به فعالیت تعاونی مرزنشینان اشاره میکند: این اتحادیه از سال 88 شروع به کار کرده است اما درآمد چشمگیری برای مرزنشینان به همراه نداشته است. تعاونی مرزنشینان حدود 200 هزار عضو دارد که اکثریت آنها وضعیت معیشتی نامناسبی دارند.
پرداخت نیمی از حقوق قانونی به زنان شاغل در بازار غیررسمی
خانهملت| عضو فراکسیون زنان مجلس با انتقاد از اینکه زنان شاغل در بازار کار غیررسمی با نیمی از حقوق قانونی در کارگاهها مشغول به کار هستند، بر لزوم ورود جدی خانه کارگر و انجمنهای صنفی کارگران به این موضوع تاکید کرد.
طیبه سیاوشی شاهعنایتی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر حضور 2تا3میلیون زن در بازار کار غیررسمی، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مطرح شد که باید با کارفرما مذاکره و به نتیجه برسیم زیرا قانونی که بتواند این زنان را بهطور کامل حمایت کند در این بحران بیکاری و وضعیت نامناسب اشتغال وجود ندارد.
او با یادآوری اینکه اغلب زنانی که در بازار کار غیررسمی فعالیت میکنند سرپرست خانوار یا بدسرپرست هستند، افزود: این زنان برای تامین معیشت حتی به سختترین مشاغل هم تن میدهند اما حقوق آنها متعارف و قانونی نبوده و در واقع به دلیل نیروی کار ارزان زنان و نبود قوانین مناسب برای حمایت از آنها ظلم زیادی به زنان شاغل در بازار کار غیررسمی میشود. آنان حتی از مزایای بیمه برخوردار نیستند.
سیاوشی با بیان اینکه زنان شاغل در بازار کار غیررسمی با نیمی از حقوق قانونی در کارگاهها مشغول به کار هستند، گفت: هر چند در کشور با بحران بیکاری روبهرو هستیم اما نیاز است که عدالت اجتماعی در مورد اینگونه زنان رعایت شود؛ خانه کارگر باید حمایت از زنان شاغل در مشاغل غیررسمی را در دستور کار قرار داده و پیگیری مشکلات این قشر به ویژه بیمه آنها را در اولویت قرار دهد.