اخبار
انتقاد از عملکرد بانک توسعه تعاون
نایبرییس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه بانک توسعه تعاون نتوانست به خوبی بخش تعاون را مورد حمایت قرار دهد، بر لزوم تاسیس بانک تعاون و تسریع در موافقت با تاسیس آن تاکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، اسماعیل خلیلزاده، با بیان اینکه بانک توسعه تعاون به دلیل دولتی بودن نتوانست بخش تعاون را به خوبی تحت حمایت قرار دهد، گفت: هر چند تلاشهایی برای حمایت از بخش صورت گرفت اما این تلاشها برای ارائه خدمات به گرایشهای مختلف بخش تعاون موفق نبوده است. رییس اتاق تعاون تهران با تاکید بر لزوم تاسیس بانک تخصصی بخش تعاون گفت: اگر یک بانک تعاون با سهام صددرصدی تعاونیها و اتحادیهها تشکیل نشود قطعا این بخش از اقتصاد با بحران مواجه میشود چراکه بانک توسعه تعاون پاسخگوی تامین مالی بخش نیست. نایبرییس اتاق تعاون ایران درباره آخرین وضعیت پیشنهاد تاسیس بانک تعاون گفت: توجه به تعدد فعالیت بانکها در نظام بانکی و از سوی دیگر ملاحظات شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی در خصوص تاسیس بانکهای جدید بنابراین فرآیند تاسیس بانک تعاون کمی طولانی شده است. به گزارش مهر، وی ادامه داد: هر چند که استدلال بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار مبنی بر تعدد بانکها صحیح است اما بخش تعاون نیازمند تزریق منابع و حمایتهای مالی است که از طریق تاسیس بانک تخصصی با سهام صددرصدی تعاونیها و اتحادیهها هستیم. خلیلزاده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا توافق تعاونیها با سازمان امور مالیاتی مبنی بر کاهش ۳درصدی مالیات بر ارزش افزوده بخش تعاون گفت: با وجود توافقات صورت گرفته با سازمان امور مالیاتی در سال گذشته مبنی بر کاهش مالیات بر ارزش افزوده تعاونیها و اتحادیهها از ۹ درصد به ۶ درصد، اما هنوز این توافقات اجرایی نشده است و همچنان با نرخ ۹ درصد دریافت میشود.
در تعامل میان ایران و سوریه سیاست به کمک اقتصادبیاید
حسین سلاحورزی، نایبرییس اتاق ایران میگوید: «با وجود حجم تعاملات و همکاریها و ارتباط خوب سیاسی ایران و سوریه، اما تعامل اقتصاد و تجاری وضعیت مناسبی ندارد. این واقعا قابل قبول نیست. ما باید بتوانیم از این تعامل سیاسی به نفع تعامل اقتصادی بهره بگیریم.» او حجم صادرات ایران به سوریه را 250میلیون دلار اعلام میکند. در حالی یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری در اختیار کشور سوریه قرار داده بودیم؛ بستر همکاری فراهم بود که در سطح یک میلیارد دلاری مبادلات خود را افزایش دهیم، اما در عمل یکچهارم آن انجامشده است. او دلیل را موانع و مشکلاتی میداند که در این سفر شاهد آن بود. سلاحورزی یکی از موانع را جنگ در سوریه میداند. به گفته سلاحورزی، قرار است که مقامات سوریه لیست اقلام نیازهای فوری و کوتاهمدت و فهرستی از پروژهها و طرحهایی که نیاز به کمکهای فنی، مهندسی و سرمایهگذاری و احداث دارد را در اختیار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران قرار دهد تا ایران بتواند این لیست را بررسی کند و در مبادلات اقتصادی خود موردتوجه قرار دهد. آیا در این سفر توافقی انجام شد؟ او پاسخ میدهد: «در مرحله اول مشخص نبودن لیست دقیق خواستهها و نیازهای سوری مورد بحث قرار گرفت؛ آنها باید درخواست خود را مطرح کنند تا بتوان به توافق رسید.» او به مساله گمرک سوریه اشاره میکند: «هنوز اختلالاتی در اعمال مقررات گمرکی در این کشور وجود دارد یا به دلیل نبود زیرساختها و مشکلات ناشی از جنگ آنها هنوز نتوانستهاند به وضعیت خودسامان دهند.» نایبرییس اتاق ایران معتقد است: «گام اول این است که کشور سوریه لیست درخواستهای خود را در اختیار ایران قرار دهد تا ما بتوانیم برای برآورده کردن این نیازها برنامهریزی کنیم.» او گام دوم را انجام اصلاحاتی در مقررات گمرک، حملونقل، و مبادلات بانکی میداند. سلاحورزی توافق اصلی را اعلام لیست نیاز از طرف سوریه و بررسی آن از طرف ایران میداند. او تاکید میکند: «با توجه به روابط خوب سیاسی دو کشور امکان و فرصت روابط تجاری گسترده وجود دارد؛ اما باید موانع موجود را بررسی و رفع کرد. باید حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به یک میلیارد دلار برسد.»
تداوم قانونمند کردن واحدهای صنفی بدون پروانه
رییس اتاق اصناف اردبیل گفت: کاهش قدرت خرید مردم، افزایش اجارهبهای واحدهای کسبی، مالیات بالا و برخی مشکلات دیگر سبب شده تا بسیاری از واحدهای صنفی مجبور به تعطیلی شوند. شاپور رضاییافشار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران افزود: بازار کسب و کار برای واحدهای صنفی اردبیل رونق ندارد و برخی صنوف ترجیح میدهند پروانههای صنفی خود را ابطال کنند. وی ادامه داد: از مجموع ۲۲هزار واحد صنفی در ارومیه حدود ۲۰۰۰واحد صنفی بدون مجوز شناسایی شده که این تعداد در مقایسه با سال گذشته ۲هزار واحد کاهش پیدا کرده است. تلاش اتاق اصناف برای قانونمند کردن این واحدها نیز ادامه دارد. رییس اتاق اصناف اردبیل خواستار رسیدگی مسوولان به مشکلات اتاق اصناف استانها شد