تعادل قیمت شمش فولاد
سرقینی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از مصرفکنندگان داخلی و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت جلساتی را با ذینفعان برگزار کرد و مقرر شد واحدهای ذوبی ۵۰درصد تولیدات خود را در بورس کالا برای مصرف داخل عرضه و قیمت آن را براساس میانگین ۱۵ روز گذشته از چهار سایت معتبر جهانی استخراج کنند.
به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجمن فولاد و بورس را مسوولان تعیین قیمت این کالا اعلام کرد و افزود: برای تنظیم قیمت و تعادل عرضه و تقاضا، به هیات دولت کاهش حقوق ورودی شمش پیشنهاد شده است. جعفر سرقینی از پیشنهاد کاهش حقوق ورودی شمش به هیات دولت خبر داد و گفت: قیمت فولاد همواره تحت تاثیر شرایط بازار جهانی است و با توجه به تغییرات قابلتوجه قیمت جهانی فولاد، شاهد افزایش نرخ بودهایم.
وی درباره برخی انتقادها از قیمت ۵۰دلاری فروش فولاد خام به تولیدکنندگان داخلی، افزود: در سه ماهه گذشته تغییرات قابلتوجهی در قیمت جهانی فولاد اتفاق افتاده است.
وی افزایش قیمت شمش در بازار چین از ۳۹۵ دلار در اردیبهشت ماه امسال به ۵۷۰ دلار در هفته گذشته را به عنوان نمونهیی از روند افزایشی قیمت فولاد در بازارهای جهانی برشمرد و افزود: این افزایش دلایل مختلفی مانند کاهش تولید در کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد، افزایش تقاضا و وضع نهادههای تاثیرگذار بر بهای تمام شده فولاد در سطح جهانی مانند الکترود، نسوزها، فرو آلیاژها دارد.
این مقام مسوول پیامدهای روانی بازار بر اثر این افزایش قیمت را موجب رونق بخشیدن به بازار مصرف در داخل دانست و ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از مصرفکنندگان داخلی و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت جلساتی را با ذینفعان برگزار کرد و مقرر شد واحدهای ذوبی ۵۰درصد تولیدات خود را در بورس کالا برای مصرف داخل عرضه و قیمت آن را براساس میانگین ۱۵روز گذشته از چهار سایت معتبر جهانی استخراج کنند.
براساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد رقم ۵۵ میلیون تن پیشبینی شده و برآورد میشود با تحقق این توان، میزان صادرات هم به حدود ۲۰میلیون تن برسد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون چهاردهمین فولاد ساز جهان محسوب میشود و در افق ۱۴۰۴ با افزایش تولید، دستیابی به جایگاه هفتمین تولیدکننده، دور از دسترس نیست.