تغییر استراتژی داخلی؛ تشدید استقبال از بورس
با صدور 27 کد جدید در مرداد ماه امسال، تعداد کدهای سهامداران خارجی بازار سرمایه ایران از مرز 900 کد فراتر رفت
گروه بورس|
روز گذشته شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) خبری مبنی بر افزایش تعداد کدهای سهامداری در بازار سرمایه ایران داد. در همین حال، روی آوردن اقبال به بازار سهام از دولت یازدهم و همگام با دستیابی به برجام کلید خورد و امروز تعداد صدور کدهای سرمایهگذاران خارجی از مرز 900 کد هم فراتر رفت. از همین رو، افزایش تعداد کدهای سهامداری در بورس طی چند سال اخیر نشان از جلب اعتماد سرمایهگذاران خارجی به بازار سهام دارد و نقطه قوت این رویداد، حرکت بازارهای مالی داخلی به سمت بازارهای جهانی با وضع قوانین جدید و اتخاذ سیاستهایی در راستای حذف قوانین دست و پا گیر در اقتصاد کشور است. در عین حال برای رسیدن به توسعه اقتصادی باید زمینه ورود سرمایه و سرمایهگذاران خارجی هم تسهیل شود چرا که سرمایه خارجی در بازاری که حداقلهای سرمایهگذاری از جمله ارائه صورتهای مالی از طرف شرکتها به شیوه استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی (IFRS)، نبود حساب Custodian در جهت تضمین و امنیت سرمایهگذاری و... رعایت نشود به هیچ عنوان ورود نخواهد کرد. از همینرو، نهاد ناظر میتواند با برطرف کردن مشکلات مطرح شده و ایجاد سازوکار تازه و جدی اعم از کاهش مالیاتها، ورود ماشینآلات، تکنولوژی جدید، کاهش واقعی زمان بازگشایی نمادها در داد و ستدهای بازار و مواردی از این قبیل باعث تشدید ورود سرمایهگذاران و شکوفایی بازار سرمایه ایران شود. در ادامه آخرین آمار رسمی از حضور سهامداران خارجی در بازار سرمایه ایران را میخوانید.
آخرین آمار سهامداران خارجی
در همین حال، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) درباره آخرین آمار سهامداران خارجی بازار سرمایه ایران عنوان کرد: با صدور 27 کد جدید در مرداد ماه امسال، تعداد کدهای سهامداران خارجی بازار سرمایه ایران از مرز 900 کد فراتر رفت.
محمدرضا محسنی در گفتوگو با سنا بیان کرد: 8 سهامدار حقیقی از کشورهای چین، پاکستان، عراق (4 نفر) و افغانستان (2 نفر) مردادماه با پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، کد معاملاتی فعالیت خود را دریافت کردند. مدیرعامل سمات اظهار داشت: 19سرمایهگذار حقوقی خارجی از کشورهای ترکیه، چین، پاکستان، جمهوری آذربایجان، هند، عمان، جزایر من، عراق (4 شرکت)، امارات و افغانستان (هر یک3 شرکت) و گرجستان (2 شرکت) ماه گذشته کد سهامداری خود را از شرکت سپردهگذاری مرکزی اخذ کردند تا تعداد سرمایهگذاران حقوقی خارجی فعال در بازار سرمایه ایران به عدد 228 برسد.
نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان ماه سال 73 یک شرکت آلمانی دریافت کرد و تاکنون 905 کد سهامدار خارجی در این بازار صادر شده است. درحال حاضر سرمایهگذارانی از امریکا، انگلیس، اسپانیا، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، لهستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، لهستان، کانادا، جزایر کیمن، هنگکنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی، کرهجنوبی، گرجستان، ارمنستان، جزایر ویرجین، جزایر من، نیجریه و افغانستان فعال هستند. بر این اساس، در این فهرست نام 34 سرمایهگذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز دیده میشود. مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در ادامه گفت: در راستای غیر کاغذی کردن فرآیندها از روز دوشنبه کارگزاران تنها از طریق سامانه الکترونیکی کارا میتوانند درخواستهای خود را در شرکت سپردهگذاری مرکزی ثبت کنند.
محمدرضا محسنی افزود: با بهرهبرداری کامل از سامانه کارا دیگر دریافت، پذیرش و ثبت مدارک کارگزاران به صورت کاغذی در دبیرخانه شرکت سپردهگذاری مرکزی امکانپذیر نخواهد بود. مدیرعامل سمات تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک اقدام به طراحی و راهاندازی سامانههای تخصصی فراوانی برای ذینفعان مختلف بازار سرمایه کرده است. این شرکت سال گذشته سامانه الکترونیکی سهامداران (دارا) را برای افزایش ارائه خدمات به سهامداران راهاندازی کرد و امسال نیز سامانه الکترونیکی کارگزاران (کارا) را به بهرهبرداری
رسانده است.
وی ادامه داد: تجمیع سرویسها و خدمات در یک درگاه، غیرکاغذی کردن فرآیندها، کاهش هزینهها، دستیابی به خدمات متنوعتر، حذف نامهنگاری و مراجعات حضوری از مهمترین ویژگیهای درگاه الکترونیکی کارگزاران است که بهطور حتم مورد استقبال کارگزاران قرار خواهد گرفت. محسنی با بیان اینکه درگاه الکترونیکی کارا مجهز به گواهی دیجیتال بازار سرمایه است، اظهار داشت: این امر باعث میشود صحت تبادل اطلاعات میان شرکت سپردهگذاری و کارگزاران با اعتبار و اطمینان بیشتری انجام شود.
مدیرعامل سمات خاطرنشان کرد: کارگاه آموزشی سامانه کارا نیز اوایل شهریورماه برای کارگزاران برگزار شد تا آنها با به کارگیری این سامانه بیشتر آشنا شود.