کوتاه از کلان
افزایش ۱۵۰ درصدی تجهیزات کنترلی گمرک
گمرک ایران جزئیات افزایش ۱۵۰درصدی تجهیزات کنترلی پیشرفته در گمرکات را در سال جاری اعلام کرد. به گزارش «تعادل»، بر این اساس تعداد ایکسریهای کامیونی گمرک در ماههای آینده به ۳۱دستگاه افزایش خواهد یافت. این در حالی است که تعداد ایکسریهای کامیونی گمرک در سال ۱۳۹۲، 5 دستگاه بود که این تعداد تا پایان سال ۱۳۹۵ با رشدی ۱۴۰ درصدی به ۱۲ دستگاه افزایش یافت؛ این افزایش تصاعدی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ با خرید تعداد 7 دستگاه ایکسری از محل منابع داخلی گمرک و استقرار در گمرکات کشور حاصل شد. همچنین براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در ماههای آینده تعداد ۱۹ دستگاه ایکسری کامیونی به تجهیزات کنترلی پیشرفته در گمرک اضافه میشود که تعدادی از این دستگاهها خریداری شده و در حال نصب است. گمرک ایران درباره جزئیات تجهیز گمرکات به ایکسریهای کامیونی اعلام کرد: تعداد 2 دستگاه ایکسری کامیونی بسیار پیشرفته و پرسرعت از طریق مناقصه بینالمللی امسال خریداری شده که یکی از آنها اواخر بهار امسال و دیگری شهریورماه در گمرک شهید رجایی بندرعباس تخلیه و در همان گمرک در حال نصب است. یک دستگاه ایکسری کامیونی نیز از طریق مناقصه جهت استقرار در گمرکات خراسانرضوی از محل ۵۰درصد اعتبارات استانی و ۵۰درصد اعتبارات گمرک ایران خریداری شده و در حال ساخت است. قرارداد ساخت و خرید 5 دستگاه ایکسری کامیونی نیز با وزارت دفاع با هدف بهرهگیری از توانمندیها و تولیدات داخلی در ماههای گذشته منعقد شده که مدت این قرارداد ۱۰ ماه است و از محل تولیدات وزارت دفاع در گمرکات بازرگان به تعداد 2 دستگاه و شلمچه، نوردوز و گلستان نیز هر یک به تعداد یک دستگاه نصب خواهد شد که براساس آخرین اقدامات، زمین گمرک بازرگان جهت نصب نخستین ایکسری تولیدی وزارت دفاع تحویل نمایندگان وزارت دفاع شده است.
واگذاری ۱۱۷ میلیارد تومان از اموال دولت
براساس اعلام سازمان خصوصیسازی، ۱۱۷۴میلیارد ریال سهم و اموال دولتی از ابتدای امسال تاکنون توسط سازمان خصوصیسازی واگذار شده است. به گزارش «تعادل» به نقل از روابط عمومی سازمان خصوصیسازی، از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۷۴میلیارد ریال سهم و اموال دولتی توسط سازمان خصوصیسازی از طریق مزایده به فروش رسیده که این میزان واگذاری، ۱۰۴۶ میلیارد ریال بهصورت بلوکی و ۱۲۸ میلیارد ریال بهصورت ترجیحی بوده است. همچنین از ۱۱۷۴ میلیارد ریال واگذاری در این مدت ۱۰۲ میلیارد ریال از طریق بورس و ۱۰۷۴ میلیارد ریال از طریق مزایده انجام شده که ۱۰۶۹ میلیارد ریال آن متعلق به گروه یک واگذاریها و ۱۰۵ میلیارد ریال متعلق به گروه ۲ واگذاریها بوده است.
تهیه شیوهنامه اجرای قانون اشتغالزایی روستایی
طبق گفته اصغر نوراللهزاده مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی امید شیوهنامه آییننامه اجرایی قانون حداکثر تا 2 ماه آینده باید توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری تهیه و به تصویب هیاتوزیران برسد. به گزارش تسنیم، وی گفت: این نرخ از 9درصد به 6درصد کاهش یافته است. صندوق توسعه ملی معادل ریالی 1.5 دلار از منابع صندوق که حدود 5هزار میلیارد تومان میشود را بهصورت قرضالحسنه نزد بانکهای کشاورزی، پستبانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی سپردهگذاری میکند تا از محل این منابع تسهیلات ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر پرداخت شود که البته اولویت پرداخت این تسهیلات با روستاها و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری خواهد بود.