آلودگی هوای تهران ناشی از تردد ۲۰هزار کامیون
بیشتر تردد قانونیشان در شبهاست و به همین دلیل است که کسی کمتر به آلودگیای که ایجاد میکنند، توجه میکند. کامیونهای عظیمالجثه و فرسوده بیشتر برای شهرداری و پروژههای عمرانی کار میکنند و بیشترشان نیز با توجه به فرسودگی، آلایندگی بالایی دارند.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست، ۵۱درصد آلودگی هوای تهران فقط به دلیل وجود ۲۰ هزار کامیونی است که شبها وارد تهران میشوند. عیسی کلانتری با تاکید بر اینکه 99درصد گازهای مخرب لایه ازن امروز با همت مردم حل شدهاند، ادامه داد: نباید محیط زیست را محدود به مسائل کوچک و فرعی کنیم. در حال حاضر با مسائل جدی محیط زیستی از جمله کمبود آب و معضل پسماندها که سلامت مردم را در شمال کشور به صورت جدی به خطر انداختهاند، مواجه هستیم. او ادامه داد: برای مثال 51درصد آلودگی شهر تهران فقط به دلیل وجود 20هزار کامیونی است که شبها وارد تهران میشوند. همکاران محیط زیست نباید اصل را فدای فرع کنند. اکنون برای مسائل مهم کارشناس نداریم اما برای مسائل فرعی تعداد زیادی کارشناس در سازمان وجود دارد و این امر نشان میدهد منابع به صورت بهینه تخصیص نیافته است. کلانتری در ادامه اظهار کرد: اگر یک مشکل زیستمحیطی به خوبی توضیح داده شود و برای حل آن راهحل ارائه شود، مسائل حل میشود. تخریب لایه ازن ابتدا از طریق یک کمپین مردمی مطرح شد و بعد تبدیل به یک کمپین دولتی و بعد تبدیل به یک اجماع بینالمللی شد و امروز پس از حدود 30سال تقریبا ترمیم شده و این الگویی برای تمام بخشهای مختلف محیط زیست است.
معاون رییسجمهور ادامه داد: ایران به تمام تعهدات خود از جمله برجام، صلح عراق و... پایبند بوده است. امیدوارم برای حل مشکلات ملی نیز تعهد دهیم تا در راستای حل آنها گامهای مهمی برداشته شود. او ادامه داد: سازمان محیط زیست باید بتواند مشکلات محیط زیست را با مردم در میان بگذارد اما در حال حاضر از رساندن معضلات زیستمحیطی به زعم مردم عاجز هستیم. با تربیت کارشناس و شرکت در اجلاس و کنفرانسها بدون مشارکت مردم نمیتوانیم محیطبان خوبی باشیم. او با اشاره به انتساب کاوه مدنی به عنوان معاون آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و فناوری ادامه داد: امیدواریم با حضور ایشان در سازمان بتوانیم، موفق شویم 80میلیون محیطبان داشته باشیم وگرنه از پس مشکلات عمیق زیست محیطی بر نخواهیم آمد.
او گفت: باید در محیط زیست به خاطر داشته باشیم که اگر به یک چیز «نه» میگوییم باید جایگزین داشته باشد، چرا که سازمان در مقابل نسل بعدی پاسخگوست. همچنین باید سیاستهای ضد توسعه و ضد محیطزیست را اصلاح کنیم.