مالیات

۱۳۹۶/۰۷/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۳۶۷

 پیگیری فرار مالیاتی ۸ هزار میلیارد تومانی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: براساس مستندات و گفته‌های مسوولان سازمان مالیاتی و گمرک، تا انتهای فروردین‌ سال گذشته رقمی حدود ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی بابت سوءاستفاده کارت‌های بازرگانی وجود داشته است. حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه یکی از پدیده‌هایی که به قاچاق کمک می‌کند و موجب کاهش تولید داخلی کشور و از بین رفتن حقوق بیت‌المال خواهد شد، صدور «کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف» است، عنوان کرد: این کارت‌ها اخیرا به پدیده ناصوابی تبدیل شده تا از افراد مستضعف و بی‌اطلاع سوءاستفاده شود؛ چراکه برخی افراد به نام این افراد ضعیف کارت بازرگانی گرفته و به واسطه این کارت‌ها، کالاهای خاصی را به کشور وارد می‌کنند در حالی که حقوق مالیاتی نمی‌پردازند. به گفته وی، براساس اطلاعات و مستندات موجود و نیز بر پایه گفته‌های مسوولان سازمان امور مالیاتی و گمرک، تا انتهای فروردین‌ماه سال گذشته رقمی حدود

8 هزار و 100 میلیارد تومان فرار مالیاتی از بابت سوءاستفاده کارت‌های بازرگانی وجود داشته است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حجم بدهی قطعی شده مالیات ناشی از این کارت‌های بازرگانی که قابل وصول نیست 1200میلیارد تومان است زیرا افرادی که به نام آنها کارت بازرگانی صادر می‌شود، عموما افرادی هستند که از نام و هویت‌شان سوءاستفاده می‌شود و از این مسائل آگاهی ندارند و تنها با پرداخت مبلغ ناچیز مثلا 50 یا 100 هزار تومان، شناسنامه و کارت ملی آنها را گرفته و به نام آنها کارت صادر و میلیاردها تومان از قبل هر کدام سوءاستفاده می‌کنند. حاجی‌دلیگانی تصریح کرد: به اتفاق 10 نفر دیگر از نمایندگان مجلس، تقاضای بررسی این موضوع را داشتیم چراکه تبصره یک ماده 49 آیین‌نامه بیان می‌کند هنگامی که اختلالی در مسائل کشور شاهد باشیم و سوء‌استفاده‌یی صورت گیرد، می‌توانیم تقاضای رسیدگی به آنها را داشته باشیم. وی ادامه داد: زمانی که به هیات رییسه تقاضا را می‌دهیم، این تقاضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده می‌شود و کمیسیون باید در این موارد مهم و حساس تخلفات و سوء‌مدیریت‌های انجام شده را با دعوت از مسوول ذی‌ربط که در اینجا وزیر صنعت، معدن و تجارت و احتمالا وزیر اقتصاد است، پیگیری کند. این نماینده مجلس افزود: با این کار باید مشخص شود که آیا خلأ قانونی وجود دارد تا قانون اصلاح شود یا راهکارهای جلوگیری دیگری که لازم است مورد بررسی قرار گیرد، همچنین بررسی کنیم چرا کارت‌ها به این صورت صادر می‌شود، چه کسانی و با چه نیت‌هایی این کارت‌ها را صادر کرده‌اند و چه مقدار زیان به اقتصاد و خزانه کشور از این بابت صدور این کارت‌ها وارد شده است.

 آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ۱۵ مهرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش‌افزوده دوره 3 ماهه تابستان ۱۳۹۶ است.

به گزارش فارس، به نقل از سازمان مالیاتی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور گفت: 15 مهرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره 3 ماهه تابستان 1396 است. محمد مسیحی با بیان این مطلب افزود: مطابق قانون، مودیان نظام مالیات بر ارزش افزوده حداکثر 15 روز پس از پایان هر فصل مهلت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده به آدرس WWW.EVAT.IR ارائه و مالیات و عوارض ابرازی را پرداخت نمایند. معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: مودیان مالیاتی به‌منظور برخورداری از هرگونه تسهیلات قانونی و جلوگیری از تعلق جرایم مالیاتی، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت مالیات و عوارض متعلقه در موعد مقرر اقدام کنند.