بازنگری بیمههای زندگی پیش از کاهش سود بانکی
دبیر کارگروه بیمههای عمروزندگی سندیکای بیمهگران ایران گفت: در سال 1395 و بر اساس چشمانداز تغییرات سود بانکی نرخ سود فنی بیمهنامهها بازنگری برای مدت ۲ سال اول ۱۶، ۲ سال بعد ۱۳ و سال پنجم به بعد ۱۰درصد تعیین شد.
عباس رنجبرکلهرودی دبیر کارگروه تخصصی بیمههای زندگی سندیکای بیمهگران ایران در گفتوگو با فارس کاهش سود بانکی بر بیمههای عمر و سرمایهگذاری را بیتاثیر ارزیابی کرد و اظهار داشت: کاهش و اصلاح نرخ سود بانکی در نظام بانکی کشور بر کلیه بازارهای اقتصادی، پولی و مالی و از جمله بیمههای زندگی و سرمایهگذاری آثار خاص خود را دارد اما این اثر میتواند مثبت هم باشد.
وی ادامه داد: در بیمههای زندگی و سرمایهگذاری نرخ سود فنی هرقدر بیشتر باشد، حق بیمه ارزانتر یا اندوخته پایانی بیمهنامه بیشتر است و اگر نرخ سود فنی بیمههای عمر و سرمایهگذاری به پیروی از نرخ سود بانکی کاهش یابد، بدیهی است که مختصری از میزان اندوخته بیمهنامه کاهش خواهد یافت، اما از آنجایی که این کاهش سود بانکی بر همه بازارهای اقتصادی تاثیر دارد، آثار ویژهیی بر بیمههای عمر ندارد.
رنجبر بر این اساس تصریح کرد: با توجه به تجربه سنوات گذشته امیدواریم کاهش سود بانکی اثر مثبتی بر بیمههای زندگی بگذارد و رشد بیشتر بیمههای زندگی را به دنبال داشته باشد.
رنجبرکلهرودی در پاسخ این سوال که آیا سندیکای بیمهگران ایران در این باره نشستی داشته است؟ گفت: موضوع میزان نرخ بهره فنی بیمههای زندگی درسال 1395 و نحوه اعمال آن در محاسبات فنی و آثار آن بر بیمهنامههای عمر جاری و آتی و تجدیدنظر در نرخ سود فنی بیمههای زندگی در خردادماه سال گذشته و در کارگروه تخصصی توسعه بیمههای زندگی سندیکای بیمهگران ایران با حضور مدیران، محاسبان فنی و صاحبنظران به تفصیل بررسی شد و در این بررسیها رویکردهایی همچون توسعه بیمههای زندگی درکشور، مرحلهیی بودن کاهش نرخ سود فنی، ارتقا و حفظ اعتماد عمومی به بیمههای زندگی و... ملاک عمل قرارگرفت. وی تصریح کرد: نتیجه بررسی به کمیسیون فنی سندیکا و سپس به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال و موضوع نرخهای جدید سود فنی در شورای عالی بیمه مطرح و تغییر یافت. حسب نظر شورای عالی بیمه، نرخ سود فنی برای مدت 2سال اول 16، 2سال بعدی 13 و سال پنجم به بعد 10 درصد تعیین شد. به گفته رنجبر نرخ 13 و 10درصد سود فنی نشانگر پیشبینی کاهش سودهای فنی برای سنوات بعد است، این نرخ بر اساس شرایط بازار بیمه، نرخ سود سرمایهگذاری حاصله از منابع ذخایر بیمه زندگی و همچنین احتمال تغییرات سود بانکی تعیین شد و یکی از مهمترین عوامل موثر در این موضوع لحاظ سیاست دولت مبنی بر کاهش تدریجی سود بانکی بود.
وی یادآور شد: مسلم است، چنانچه در معیارهای کلان اقتصادی کشور تغییرات قابل ملاحظهیی رخ ندهد، بیمهگران در حال حاضر نگران کاهش و اصلاح و تثبیت نرخ سود بانکی نیستند، اما برحسب الزامات قانونی و جلوگیری از مشکلات احتمالی در صورت لزوم و در هر زمان شورای عالی بیمه میتواند در این باره مداخله کند و شرایط را تغییر دهد، اما در حال حاضر تغییرات سریعی در این باره ضروری به نظر نمیرسد.