اخبار

۱۳۹۶/۰۷/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۰۸۳

یک ایرانی عضو هیات‌رییسه «کنگره جهانی کابل» شد

خبرگزاری صداوسیما  علیرضا کلاهی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، عضو هیات رییسه «کنگره جهانی کابل» شد. کنگره جهانی کابل هر سال برای گفت‌وگو و بررسی مسائل این صنعت زیربنایی تشکیل می‌شود. کنگره جهانی کابل، اصلی‌ترین نشست فدراسیون بین‌المللی کابل و بزرگ‌ترین‌ نهاد بین‌المللی صنعت کابل در جهان محسوب می‌شود. این فدراسیون بیش از 80درصد ظرفیت تولیدی کابل جهان را در اختیار دارد و گردش مالی اعضای آن سالانه بیش از 200میلیارد دلار برآورد شده است.

ابلاغ دستورالعمل تشکیل دفاتر استانی مرکز داوری

پایگاه خبری اتاق ایران  دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران از تصویب و ابلاغ دستورالعمل تشکیل و اداره دفاتر استانی مرکز داوری به روسای اتاق‌های سراسر کشور خبر داد. دستورالعمل تشکیل و اداره دفاتر استانی مرکز داوری در اتاق‌های سراسر کشور با هدف سهولت دسترسی فعالان اقتصادی به خدمات این مرکز، پس از تصویب هیات‌مدیره مرکز داوری ابلاغ شد.

محسن محبی، دبیرکل مرکزی داوری اتاق ایران در مورد تشکیل دفاتر مرکز داوری در اتاق‌های استانی گفت: این اقدام موجب سهولت دسترسی فعالان اقتصادی در سراسر کشور به خدمات داوری می‌شود. وی تصریح کرد: همواره یکی از دغدغه‌های بخش خصوصی، مطالبه حقوق تضییع شده خود در قراردادهای تجاری و بازرگانی به شکلی سریع، ارزان، تخصصی و البته محرمانه بوده که برای حل این مساله مرکز داوری اتاق ایران از سال 1380 تاکنون مسوولیت ارائه خدمات حقوقی و داوری را به فعالان اقتصادی کشور برعهده گرفته و در طول این مدت بیش از 1000 پرونده در مورد اختلاف فعالان بخش خصوصی با یکدیگر یا بخش خصوصی با بخش دولتی ثبت و رسیدگی کرده است. لازم به یادآوری است که قواعد میانجی‌گری مرکز داوری اتاق ایران نیز به‌منظور افزایش و تعدد خدمات ارائه شده توسط این مرکز تدوین و پس از تایید در هیات‌مدیره مرکز در بیست و هشتمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران به تصویب رسید.

جلوگیری از ورود 16 کالای خارجی غیراستاندارد

ایرنا  رییس اداره استاندارد گناوه در استان بوشهر گفت: 16قلم کالای خارجی که از طریق گمرک گناوه و دیلم در یک‌سال اخیر وارد کشور شده بود، در آزمون‌های این موسسه مغایر با استانداردهای ملی شناخته و از ورود آنها به بازار جلوگیری شد.

قدرت‌الله شاهین‌زاده افزود: مبدا تولید این کالاها کشورهای چین و کره‌جنوبی بود که پس از طی مراحل قانونی به کشورهای تولید‌کننده برگشت داده شد. وی گفت: این کالاها شامل «هلدر تبدیل، قاشق و چنگال، هلدر، صفحه سنگ، تفنگ حرارتی، سشوار مسافرتی، نکتار و آبمیوه هلو و انگور و تفنگ بازی» است که ارزش آن در مجموع 149هزار و 789دلار برآورد شده است.

برنامه‌های حمایتی سال 96 از صنایع کوچک

ایرنا   معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تا پایان سال جاری صادرات بیش از 2میلیارد دلار برای واحدهای صنایع کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی کشور هدف‌گذاری شده است. فرشاد مقیمی در شیراز افزود: از جمله اقدامات مهم انجام شده در جهت حمایت از صنایع کوچک، ارتقای توان صادراتی آنهاست که هم اینک با تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی و حمایت از تشکیل شرکت‌های مدیریت صادرات اقدامات مناسبی در دست انجام است. او ادامه داد: در 6 ماهه نخست امسال بیش از 881میلیون دلار صادرات توسط واحدهای صنعتی کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی کشور انجام شده است. وی با اشاره به تداوم اجرای طرح رونق تولید در سال جاری هم گفت: امسال و از زمان آغاز اجرای این طرح تاکنون بیش از 29هزار واحد صنعتی و تولیدی در سراسر کشور با ورود به سامانه بهین‌یاب تقاضای خود مبنی بر دریافت تسهیلات طرح رونق تولید را ثبت کرده‌اند. به گفته مقیمی، از این تعداد نیز تاکنون بیش از 10 هزار تقاضا در کارگروه‌های استانی سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفته که 3هزار مورد آن برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

مقیمی، میزان اعتبار تخصیص‌یافته به طرح رونق تولید در سال 95 را 16هزار میلیارد تومان برشمرد و افزود: امسال این رقم به بیش از 30هزار میلیارد تومان افزایش یافته که از این میزان 20هزار میلیارد تومان برای بهره‌برداری از واحدهای راکد و واحدهای با پیشرفت بالای 60 درصد و 10هزار میلیارد تومان نیز برای اجرای طرح‌های بازسازی و نوسازی واحد‌های صنعتی در نظر گرفته شده است.

وی بهره‌برداری از طرح‌های اقتصاد مقاومتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور را از اولویت‌های مهم امسال سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برشمرد و گفت: بر این اساس تا پایان امسال بیش از 3هزار و 400 طرح اقتصاد مقاومتی با اشتغال‌زایی بیش از 54هزار نفر در شهرک‌های صنعتی کشور به بهره‌برداری خواهند رسید. وی فعال کردن واحدهای تولیدی راکد را از ماموریت‌های امسال سازمان صنایع کوچک دانست و افزود: بخش زیادی از تعطیلی واحدهای صنعتی به قبل از دولت یازدهم باز می‌گردد که از سال 92 تاکنون با اعمال برنامه‌های مختلف نظیر عارضه‌یابی و بررسی مسائل و مشکلات، اختصاص تسهیلات، تغییر در فعالیت، جذب شریک سرمایه‌گذار یا واگذاری به سرمایه‌گذارانی که اهلیت کار در بخش تولید و صنعت را دارند، بیش از 4هزار واحد صنعتی مجددا به چرخه تولید بازگشتند.