اخبار

۱۳۹۶/۰۸/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۱۰۶

«اطلس وضعیت زنان و خانواده» بازنگری می‌شود

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور از بازنگری و اصلاح «اطلس وضعیت زنان و خانواده» خبر داد.

سال گذشته شهین‌دخت مولاوردی، معاون وقت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری از تنظیم اطلس وضعیت زنان و خانواده و تنظیم نقشه آسیب‌های اجتماعی به تفکیک استان‌ها در این اطلس خبرداد. در این نقشه استان‌های همجوار که آسیب‌های مشترکی را تجربه می‌کنند در کنار هم قرار داده می‌شوند که شبکه‌سازی، همکاری شبکه‌یی و پایداری شبکه‌ها را به آنها آموزش داده‌ می‌شود حال. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری از بازنگری و اصلاح این اطلس خبر داد و درباره اطلاع معاونت زنان و خانواده بر توانمندی‌های زنان و آسیب‌های تهدیدکننده آنان در نقاط مختلف کشور گفت: در این خصوص اطلسی داریم که آسیب‌ها و توانمندی‌های زنان در نقاط مختلف کشور در آن موجود است. به گفته او، این اطلس در سال 93 و در دولت تدبیر و امید تهیه و تدوین شده است.

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور درباره احتمال بازنگری این اطلس نیز گفت: اطلس مذکور بسیار کامل است، البته با توجه به اقدامات انجام شده و براساس سرشماری سال 95 و آمارهای بخشی باید بازنگری و به روز رسانی شده که این موضوع در دستور کار قرار دارد.

مردم تهران ۲۰میلیارد تومان صدقه دادند

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی استان تهران گزارشی از صدقه پرداختی مردم نیکوکار این استان در 6‌ماهه نخست سال ۹۶ ارائه کرد. محمدهادی سیف، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران گفت: کمیته امداد با مشارکت مردم در طرح‌های این نهاد از قبیل صدقه، اکرام ایتام و محسنین و سایر طرح‌ها در کنار ترویج و توسعه انفاق، احسان و نیکوکاری به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت عموم مردم و خیران برای فقرزدایی و توانمندسازی نیازمندان در جامعه است.

وی بابیان اینکه اعلام گزارش عملکرد و شفاف‌سازی مهم‌ترین عامل برای اعتمادسازی است افزود: یکی از عوامل افزایش مشارکت عمومی که منجر به ریشه‌کنی فقر و توانمندسازی بیشتر خانوارهای تحت حمایت و نیازمندان می‌شود اعتمادسازی است.

سیف بابیان اینکه ۶۷۰هزار صندوق صدقه بزرگ، متوسط و کوچک در سطح استان نصب و توزیع‌شده است، گفت: مردم نیکوکار استان تهران در شش‌ماهه نخست سال جاری ۲۰میلیارد تومان صدقه پرداخت کردند که ۱۳ درصد کل صدقه پرداختی در کشور است.

وی عنوان کرد: کمک‌های جمع‌آوری‌شده مردم برای رفع مشکلات و نیازمندی‌های محرومان در سرفصل‌های مختلف ازجمله تامین مسکن، هزینه‌های درمانی، اشتغال، تحصیل، تامین جهیزیه و کمک به امر ازدواج جوانان نیازمند هزینه می‌شود. سیف با تقدیر از کمک مردم و خیران به نیازمندان، افزود: حدود ۶۰۰ هزار خانوار در استان، مشترک صندوق صدقات کوچک کمیته امداد هستند که با صدقات خود بخش بزرگی از مشکلات نیازمندان را برطرف می‌کنند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد استان تهران با اعلام اینکه کمیته امداد در ارائه و دریافت خدمات از روش‌ها و فناوری‌های نوین و جدید استفاده می‌کند، ادامه داد: عموم مردم برای افزایش ضریب امنیت و سرعت در خدمت‌رسانی جهت پرداخت صدقه می‌توانند از کد الکترونیکی USSD و شماره‌گیری # ۰۲۱*۸۸۷۷* و سامانه تلفن گویای ۷۳۵۵ استفاده کنند.

وی یادآور شد: نیکوکاران می‌توانند با استفاده از نرم‌افزار سکه یا مراجعه به سایت کمیته امداد در طرح‌های کمیته امداد مشارکت داشته باشند.

لزوم بررسی سریع لایحه تابعیت فرزندان بدون هویت

عضو فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر ارسال سریع‌تر لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، گفت: فرزندان بدون هویت برای خروج از مرز با هدف انصراف از تابعیت افغانی دچار مشکلات بسیاری می‌شوند.

طیبه سیاوشی با اشاره به ضرورت ارسال لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، گفت: نمایندگان مجلس طبق اولتیماتوم زمانی برای دولت نسبت به ارسال هرچه سریعتر لایحه تاکید دارند، بنابراین اگر تا 6 ماه دیگر دولت لایحه را به مجلس ارسال نکند؛ طرح نمایندگان درجریان بررسی قرار خواهد گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه دولت در حل مشکلات این افراد بسیار راهگشا است، افزود: پیگیری موضوع با طرح مجلس بطورحتم با برخی مسائل از سوی وزارت کشور و وزارت اطلاعات روبه‌رو خواهد شد، اما پیگیری موضوع به شکل لایحه به راحتی مشکلات را حل می‌کند. وی با اشاره به اینکه اکثر نمایندگان درحوزه‌های انتخابیه با افراد بدون هویت دارای مشکلات بسیار روبه رو هستند، تصریح کرد: فرزندانی که دارای مادر ایرانی و پدرخارجی هستند به لحاظ آموزشی و بهداشتی معضلات بزرگی دارند، اگر این افراد به واسطه لایحه دولت تعیین تکلیف شوند؛ بطورقطع چالش‌های بسیاری دراستان‌های مختلف حل می‌شود. سیاوشی با بیان اینکه دراستان خراسان و استان‌های جنوبی کشور چنین افراد بدون هویتی بیشتر از استان‌های دیگر پراکنده هستند، گفت: مجلس از لایحه دولت درخصوص تعیین تکلیف تابعیت فرزندان بدون هویت استقبال می‌کند، البته در کلان‌شهری مانند تهران نیز با درنظرگرفتن حد نصابی مشخص این کودکان می‌توانند از ظرفیت‌های تحصیلی استفاده کنند؛ بنابراین بیش از ظرفیت فرد مورد نظر نمی‌تواند در سیستم آموزشی ثبت نام کند. این نماینده مردم درمجلس دهم، با تاکید براینکه پدرفرزندان بدون هویت اکثرا افغان هستند، افزود: در شرایطی که این افراد تابعیت ایران را دریافت کنند، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی به مراتب کمتر خواهد شد، متاسفانه این افراد حتی یک سال پس از هیجده سالگی هم برای دریافت تابعیت درایران باقی ماندند؛ اما تاکید شده در صورت انصراف از تابعیت افغانی می‌توانید از تابعیت ایران استفاده کنید.

عضو فراکسیون زنان مجلس، با اشاره به اینکه گذر از مرز برای این افراد بسیار سخت است، تصریح کرد: درحال حاضر درمرزهای مشهد کمپ‌های بزرگی برای نگهداری از پسران دارای مادر ایرانی و پدرخارجی ایجاد شده است، ضمن اینکه دختران این افرادهم بدون شناسنامه ازدواج کرده و فرزندان آنها بدون کارت شناسایی هستند.