کشف ۲ میلیارد تومان وجه نقد و 703 سکه طلا از منزل بقایی
یک نماینده مجلس کشفیات منزل معاون اول محمود احمدینژاد را افشا کرد. نادر قاضیپور گفت: «در منزل آقای بقایی ۷۰۳ سکه تمام بهار آزادی، ۱۸۴۲ نیمسکه، مبلغ ۲۱ میلیارد و ۱۷۵ میلیون و ۳۰۰هزار ریال وجه نقد، ۴۵۴ میلیون و ۵۱۰ هزار ریال از پول نهاد ریاستجمهوری موجود بود و میگفتند میخواستم پس از بهبود ارتباطمان با دولت آقای روحانی پولها را بازگردانیم این در حالی است که این مبلغ جزو بیتالمال محسوب میشد.» حمید بقایی که به اتهام فساد مالی به دادگاه رفت و آمد دارد همان فردی است که در دومین جلسه دادگاهش با زنبیل قرمز حاوی دفاعیات خود حاضر شد و توجه همگان را جلب کرد. او از همان ابتدا که دستش در فسادهای مالی رو شد، به همه ارکان نظام از قوه قضاییه گرفته تا رییس قوه مجریه و مقننه تهمت زد.
18 تیرماه سال جاری در شبکههای مجازی خبری با این عنوان که «حمید بقایی پس از حضور در دادسرای رسانه بازداشت شد» منتشر شد. وکلای او به تلفنهای خبرنگاران پاسخگو نبودند تا اینکه علیاکبر جوانفکر مشاور رسانهیی محمود احمدینژاد، در مصاحبه با دولت بهار با تایید این خبر دلیل بازداشت بقایی را «عدم توانایی تامین وثیقه
50 میلیارد تومانی اعلام کرد.» وی افزود: «حمید بقایی پیش از این با شکایت دولت یازدهم بازداشت و درحالی که باتوجه به موضوع شکایت هیچ نیازی به بازداشت وی نبود، اما متاسفانه به مدت 225 روز بقایی را نگه داشتند و سرانجام بدون کیفرخواست و بدون وثیقه و براساس دستور یک مقام عالی نظام، فقط با قید کفالت آزاد شد.» وی گفت: اکنون قریب یک سال و نیم از آزادی بقایی سپری شده است و امروز به دستور همان بازپرس، نامبرده را با همراهی ماموران اعزامی از سوی دستگاه قضایی، از مقابل منزل بازداشت و به دادسرا بردند. در آنجا به وی گفتند که شما را احضار کردهایم ولی در بازپرسی حاضر نشدهاید. مشاوره رسانهیی دولت دهم ادامه داد: «به هر تقدیر بازپرس پرونده با ادعای اینکه ممکن است حمید بقایی را احضار کنند ولی در دادسرا حاضر نشود، قرار کفالت را تغییر داده و برای نامبرده یک وثیقه 50 میلیارد تومانی صادر کرده است که تامین چنین وثیقهیی برای بقایی غیرممکن است و به همین دلیل بازپرس مربوطه بار دیگر حکم به بازداشت وی داده است.»
۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به خانه ایرانیان برداشت شده است
کمتر از یک ماه بعد در مردادماه بعد از سه روز بستری در بیمارستان پس از تودیع قرار وثیقه آزاد شد. او همچنین در ١٢ مهر در نامهیی خطاب به رییس شعبه ۱۰۵۷ دادگاه کارکنان دولت، خواستار برگزاری علنی دادگاهش شد که دلیل نوشته شدن آن حضور احمدینژاد در دادگاه تعبیر شد. علیاصغر حسینی وکیل حمید بقایی نیز از احتمال حضور احمدینژاد بهعنوان تماشاچی و اطلاع از روند جلسات رسیدگی در دادگاه بقایی خبر داد؛ اما یک روز بعد از آن، سیدعادل حیدری وکیل مدافع احمدینژاد که او هم وکالت حمید بقایی را برعهده دارد، اعلام کرد: «تصمیم قطعی برای حضور احمدینژاد در این دادگاه گرفته نشده است.» هرچند چنین مسائلی چندان اهمیت نداشت زیرا دادگاه بقایی غیرعلنی برگزار شد. در عین حال نهتنها حمید بقایی و محمود احمدینژاد بلکه تمام طرفداران اندک آنها اصرار بر بیگناهی دولتمردان رییسجمهوری وقت دارند تا جایی که سرانجام نماینده اصولگرای مجلس در گفتوگو با خانه ملت جزئیات اموال حمید بقایی را هم بازگو کرد.
حال نادر قاضیپور درباره پرونده بقایی معاون رییسجمهور دولت دهم گفت: قسمت مالی پرونده مربوط به آقای بقایی به دادگاه رفته است. مسائل امنیتی، سیاسی، خانوادگی و غیره مربوط به پرونده بقایی همچنان مفتوح است. نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: «به استناد ماده ۳۶۶، ۱۲ الی ۱۳ مورد دیگر درباره پرونده آقای بقایی اتهام مطرح است که تنها موارد مربوط به تخلفات مالی به دادگاه ارجاع داده شده که میتوان به اختلاس ۱۶ میلیارد تومانی دانشگاه اشاره کرد که این میزان پول در روز تحلیف ریاستجمهوری دوره یازدهم براساس گزارش دیوان محاسبات از بودجه دولتی برداشت شده است.» قاضیپور افزود: آقایان احمدینژاد، مشایی، بقایی، رحیمی و موسوی خانه ایرانیان را در خارج از کشور تاسیس کرده بودند و اختلاس بعدی آقای بقایی در رابطه با تحویل ۳ میلیون و ۷۶۶ هزار و ۵۰۰ یورو و همچنین ۵۹۰ هزار دلار از بیتالمال است که این میزان پول در سال ۱۳۹۲ به آنان داده شد تا در اجلاس سران کشورهای اسلامی هزینه شود اما این میزان هزینه نشده است. آقای شریفزادگان رییس هیاتمدیره، حمیدرضا شاکرینیا، احسان آریامحمد، محمدعلی ابراهیم و میثم طاهری نیز در این موسسه حضور داشتند. تصرف دیگر مربوط به پرونده آقای بقایی در این رابطه است که ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به خانه ایرانیان برداشت شده است به نحوی که از بیتالمال به حساب خانه ایرانیان پول واریز کرده بودند. وی تصریح کرد: زمانی که آقای بقایی در سازمان میراث فرهنگی مسوولیت داشت چندین شرکت با نامهای توسعه فناوری اطلاعات، میراث آریا، بهار سرزمین من، تور گردشگری ایران و کانون جهانگردی اتومبیلرانی ایران تاسیس کرد و با شرکتهایی که خود و اطرافیانش اعضای آن بودند به مبلغ ۵۱۲میلیون و ۶۸۳ هزار و ۹۷۳ تومان قرارداد صوری تنظیم کردند و از عموزاده و خالهزاده و اقوام در این شرکتها بهعنوان کارمند بهره گرفتند و پولهای مذکور برداشت شده است. همچنین ۱۰میلیارد تومان دیگر نیز از بیتالمال توسط تیم آقای بقایی برداشت شده است. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: صندوقی به نام شهیدان رجایی و باهنر در نهاد ریاستجمهوری برای کارکنان تاسیس شده بود تا به کارکنان وام داده شود. آقای بقایی و ۱۵ نفر از ارکان دولت از صندوق مذکور بهعنوان وام ۳۰۰میلیون تومان دریافت کردند و براساس گزارش دیوان محاسبات، آنها اعلام کردند به استناد موادی از برنامه چهارم توسعه مستضعف هستند و قادر به عودت پولها نیستند و خزانه دولت پولها را پرداخت کند. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: افرادی مانند خانم اکرم حسینی، مرتضی بقایی، مرضیه اویسی فیضی و همسر مرتضی بقایی معاملات صوری انجام دادند و پولهایی برداشت کردند و در تاریخ 2/۹/91 بهعنوان موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران ۲۰میلیارد تومان پول دادند و پس از ۲۶ روز 100 میلیارد دیگر به آنها پرداخت شد.»
پاسخ بقایی
هنوز ساعاتی از سخنان قاضی پور نگذشته بود که حمید بقایی با انتشار مطلبی در کانال تلگرامیاش به این موضوع واکنش نشان داد. او نوشت «جناب قاضی پور، پاسخ شما و گردانندگان شما فقط یک جمله است، فرزند خلف پدرتان نیستید، اگر ظرف 24 ساعت مستندات حرفتان را از همان خبرگزاری منتشر نکنید.»