چین در ایران شهرک میسازد
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح مسکن مهر، جذب سرمایهگذاری در شهرهای جدید را متوقف کرد از شهرکسازی چینیها در ایران خبر داد. به گزارش تسنیم، حبیبالله طاهرخانی از تمایل سرمایهگذاران خارجی اعم از ایتالیا، بلژیک، فرانسه و... برای مشارکت در شهرهای جدید خبر داد و افزود: در حوزه سرمایهگذاری خارجی موانعی وجود دارد. سرمایهگذاران خارجی میگویند، بازگشت سرمایه با یورو باشد که با توجه به نوسانات نرخ ارز پذیرش این ریسک بسیار سخت است. در این راستا با سازمان سرمایهگذاریهای خارجی و بانک مرکزی مذاکرات متعددی برای رفع مانع ورود سرمایههای خارجی برگزار کردهایم. او افزود: حجم قراردادهای امضا شده از سال 92 تا امروز نزدیک به 1800میلیارد تومان است و برای جذب سرمایه بخش خصوصی تشکیل صندوقهای زمین و ساختمان در شهرهای جدید ابلاغ شده و در هر کدام از شهرها حداقل یک صندوق راهاندازی میشود. طاهرخانی با اشاره به اینکه در شهرهای جدید کشور 800 هزار نفر ساکن هستند، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در توسعه شهرهای جدید، استفاده از پتانسیلهای بخش خصوصی است زیرا محدودیتهای بودجهیی در این زمینه وجود دارد و حضور بخش خصوصی یک ضرورت است.
او با اعلام اینکه شرکت عمران شهرهای جدید آمادگی همکاری با بخش خصوصی را دارد، ادامه داد: در این رابطه تنوعبخشی مدلهای سرمایهگذاری یکی از برنامههای راهبردی برای جذب سرمایههاست و روش سنتی در شهرهای جدید یعنی فروش شهر برای اداره آن فرآیند تشکیل شهر را کند کرده است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران با بیان اینکه«در کلانشهرها سیاست تراکمزدایی برای ارتقای کیفیت زندگی را انجام میدهیم» گفت: انتقال مکانهای جاذب تمرکزهای بزرگ مقیاس کلانشهرها به شهرهای جدید به عنوان یکی از برنامههای اساسی شرکت عمران در دستور کار قرار دارد و تصمیم داریم تا فعالیت بزرگی که امکان اجرای آنها در کلانشهرها وجود ندارد را به شهرهای جدید منتقل کنیم. طاهرخانی اظهار کرد: مکانیابی ایجاد شهرهای جدید درحال انجام بوده و یک سری مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی هم در این زمینه داریم البته ایجاد شهرهای جدید بدون مالی مشخص انجام نمیشود. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 3شهر جدید اطراف تهران ظرفیت جذب 300هزار نفر جمعیت را دارند از راهاندازی سایت فرصتهای سرمایهگذاری در شهرهای جدید خبر داد و گفت: در ایجاد شهرهای جدید الگوی مناسب جمعیتپذیری نداشتهایم که باعث توسعه حاشیهنشینی شده و برای رفع این معضل در ایجاد شهرهای جدید مانند سیراف در پارس جنوبی و تیس در چابهار از مدل مناسب جمعیتپذیری استفاده میشود.
طاهرخانی با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیجفارس و دریای عمان توانستهاند شهرهای بزرگی را در سواحل ایجاد کنند، اضافه کرد: با توجه به اینکه با مشکل فشار منابع آبی در کشور مواجه هستیم با سیاست توسعه سواحل را با سرعت اجرایی میکنیم.