حسگرهایی برای تشنگی گیاهان

۱۳۹۶/۰۸/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۸۸۸
حسگرهایی  برای   تشنگی گیاهان

نیواطلس   یکی از نیازهای اساسی کشاورزان و باغداران پی بردن به زمان مناسب برای آبیاری گیاهان و درختان است که باعث می‌شود آنها بتوانند محصولاتی با کیفیت و مرغوب روانه بازار کنند.

محققان دانشگاه ام‌آی‌تی موفق به تولید حسگرهای جدیدی شده‌اند که با اتصال مستقیم به برگ گیاهان از زمان دقیق نیاز آنها به آب مطلع می‌شوند.

در درون برگ‌های گیاهان منافذ کوچکی وجود دارد که در طول روز باز و در طول شب بسته هستند و در زمان باز بودن باعث تبخیر آب گیاهان می‌شوند. در نتیجه گیاه به علت احساس کمبود آب، مقدار زیادتری از این مایع حیاتی را از طریق ریشه‌های خود و از خاک جذب می‌کند.

Stomata معمولا بعد از قرار گرفتن در معرض نور حدود 7 دقیقه باز مانده و ۵۳ دقیقه بعد از آغاز تاریکی بسته می‌شود. اما اگر گیاه به آب نیاز داشته باشد زمان بازماندن آن در برابر نور خورشید به ۲۵دقیقه افزایش می‌یابد.

حسگرهای تولید شده توسط دانشگاه ام‌آی‌تی نیز بر مبنای بررسی عملکرد stomata عمل می‌کنند. این حسگرها از جوهر هادی جریان برق تولید شده‌اند و حاوی نانولوله‌های کربنی هستند. آنها بر مبنای زمان بازماندن stomata و زمان بسته شدن آن میزان نیاز گیاه یا درخت به آب را محاسبه کرده و اطلاع می‌دهند. دانشگاه ام‌آی‌تی فعلا درحال بررسی بیشتر این محصول برای تجاری‌سازی آن است.