در شهر
ایمنسازی بلندمرتبهها نیازمند دستورات جدید
عضو شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران برای ایمنتر کردن ساختمانهای قدیمی و جدید در جهت مقابله با زلزله و آتشسوزی نیاز به دستورات جدید دارد.
مرتضی الویری عضو شورای شهر تهران، درمورد وضعیت ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه پایتخت، به ایلنا گفت: یکی از مشکلاتی که در تهران وجود دارد، مربوط به امنیت ساختمانهای بلندمرتبه است. غیر از ساختمانهای بلندمرتبه قدیمی، برخی ساختمانهای جدید هم از نظر ایمنی وضعیت مطلوبی ندارند.
او ادامه داد: شهرداری باید در این زمینه برنامهریزی کند، چراکه متولی ایمنی سازههاست. امنیت این ساختمانها برعهده «سازمان مقابله با حوادث غیرمترقبه» است که وظیفه ایمنسازی و مقابله با حوادث طبیعی را برعهده دارد. این سازمان همواره باید وضعیت سازهها را بررسی کند.
وی با اشاره به اولویت وظایف این سازمان اضافه کرد: اولویت این نظارتها، ساختمانهای مراکز آتشنشانی است، زیرا اگر این ساختمانها دچار مشکل شوند، اطفای حریق و دسترسی ماموران آتشنشانی به محل حادثهدیده با اخلال مواجه میشود.
شهردار اسبق تهران با اشاره به مقاومسازی ساختمانهایی که به تازگی ساخته میشوند، خاطرنشان کرد: غیر از ساختمانهای قدیمی که باید ایمنی آنها را بهروز کنند، در مورد ساختمانهای جدید و تازه ساخت هم احتیاج به دستورات جدیدی است.
وی تصریح کرد: این سازههای جدید همان اندازه که باید در برابر آتشسوزی ایمن باشند، باید توان مقاومت در برابر زلزلههای احتمالی تهران را هم داشته باشند. این موارد در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته و شورای شهر هم بر عملکرد شهرداری نظارت دارد. الویری درخصوص ارتقای سطح آتشنشانی تهران گفت: برای خرید ادوات جدید آتشنشانی تمهیداتی اندیشیده شده که این برنامه در راستای ارتقای سطح آتشنشانی تهران خواهد بود. لازم به ذکر است که باید یک ردیف بودجهیی برای خرید این ادوات در بودجه سالانه قرار داد.
بلاتکلیفی زمینهای تملک شده اطراف دانشگاه تهران
شهردار منطقه 6 در تشریح طرح ساماندهی دانشگاه تهران، با اشاره به کمک شهرداری تهران برای تملک برخی زمینهای درون محدوده گفت: باید برای این طرح تدبیر مناسبی انجام شود چراکه زمینهای تملک شده دانشگاه تهران، به فضای بیدفاع شهری تبدیل شده است.
عظیم بابایی در گفتوگو با ایسنا، درباره طرح جامع دانشگاه تهران و ساماندهی آن گفت: ساماندهی دانشگاه تهران ارتباط چندانی با شهرداری تهران ندارد، اما بهعنوان یکی از معضلات منطقه محسوب میشود.
در حال حاضر، محدوده دانشگاه تهران فریز شده و اجازه ساخت و ساز به شهروندان داده نمیشود که این برای شهروندان منطقه مشکلاتی را به همراه داشته است و برخی آنها از مراجع قضایی حکم دریافت کردند و ما مجبور شدهایم به آنها پروانه ساخت بدهیم.
وی افزود: انتظار داریم دولت، تدبیر مناسبی برای دانشگاه تهران درنظر بگیرد تا هرچه زودتر این موضوع ساماندهی شود. در شرایط فعلی برخی زمینهایی که با کمک شهرداری برای ساماندهی دانشگاه تهران تملک شده بود، به فضای بیدفاع شهری تبدیل شده و ممکن است استفادههای نامناسب نیز از آنها انجام شود که این میتواند چالشی جدی برای منطقه 6 قلمداد شود.
شهرری آلودهترین منطقه پایتخت در پاییز
شهرری از لحاظ آلودگی هوا در صدر مناطق شهر تهران قرار دارد. این نقطه جنوبی پایتخت با داشتن مجموعا ۳۷ روز ناسالم از نظر میزان ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون تا اینجای پاییز امسال را پشت سر گذشته است.
به گزارش فارس، طبق آمار ثبت شده در ایستگاه سنجش آلایندهها در فرمانداری شهرری، هوای این منطقه طی ۴۹ روز گذشته ۲۲ روز ناسالم برای گروههای حساس، ۱۴ روز ناسالم برای همه شهروندان و یک روز بسیار ناسالم داشته است.
بدینترتیب میتوان گفت که در پاییز سال جاری تاکنون، هوای شهرری در ۷۵درصد از روزها از حیث میزان ذرات معلق آلاینده ناسالم بوده است. این درحالی است که در همین بازه زمانی کل شهر تهران ۱۶روز ناسالم برای گروههای حساس و یکروز ناسالم داشته است. شهرری به واسطه قرار گرفتن در بخش جنوبغربی پایتخت و برخوردار نبودن از وزش باد غالب بالای بر ثانیه در اغلب روزهای سال هوای ناسالمی دارد. در این میان وجود صدها واحد صنعتی ریز و درشت ازجمله کارخانه سیمان و پالایشگاه نفت و همچنین تردد هزاران خودرو سنگین مربوطه به آنها از علل اصلی انباشت آلایندهها در منطقه ۲۰ است.
جلب مشارکت مردم برای حفظ فضای سبز
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران گفت: با روشهای علمی میتوان ارزش اقتصادی درخت را به شهروندان منتقل کرد و به شهروندان بگوییم با قطع یک درخت چه میزان مالی ضرر خواهند کرد.
آرش حسینیمیلانی در گفتوگو با مهر، با اشاره به راهکارهای کمیته محیطزیست برای فضای سبز باقیمانده در پایتخت گفت: باید ساز و کاری مردمی ایجاد کنیم که هرگونه تخریب محیطزیست به مدیریت شهری اطلاعرسانی شود و با راهاندازی سامانهیی شهروندان بتوانند اطلاعات تخریب فضای سبز و درختان را در آن ثبت کنند، البته این یک ایده اولیه است که باید در روند کار پخته شود.
وی ادامه داد: مطمئنا ۲۱ عضو شورا یا مدیران شهری نمیتوانند تمام شهر را رصد کنند و باید این مساله را سیستمی کرد و از سمنها و شهروندان کمک خواست تا حداقل فضای سبز باقیمانده تثبیت شود.
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با بیان اینکه برای مقابله با تخریب فضای سبز باید ارزش مالی فضای سبز را مشخص کنیم، گفت: فرهنگ عمومی ما به سمت نگاه سوداگری است، اینکه اهمیت درخت و فضای سبز نسبت به ارزش مالی زمین کمتر است، یک واقعیت اجتماعی است که فعالان محیطزیست باید بهدنبال راهحلی برای آن باشند.
وی با اشاره به روش ارزشگذاری بر فضای سبز و درختان گفت: با روشهای علمی میتوان ارزش اقتصادی درخت را به شهروندان منتقل کرد. اینکه یک درخت در جذب دیاکسیدکربن محیط، رطوبت نسبی هوا و شاخصهای دیگر چقدر تاثیرگذار است، بهراحتی با روشهای علمی قابل تبدیل شدن به ریال است. در دنیا چنین مقایسهیی معمول است و میتوان در برابر منطق سوداگری از این روش استفاده کرد تا با فرآیندهای محاسبات اقتصادی به مردم بگوییم با قطع یک درخت چه میزان ضرر خواهند کرد. میلانی اضافه کرد: یکی از راههای توسعه فضای سبز، ایجاد فضای مطالبهگری در میان شهروندان است. اینکه شهروندان از حقوق خود درخصوص فضای سبز و سرانهیی که محله آنها باید داشته باشد، آگاه شوند.