ضعف بنگاه‌های ایرانی در رعایت استاندارد مالی اروپا

۱۳۹۶/۰۸/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۲۴۳
ضعف بنگاه‌های ایرانی در رعایت استاندارد مالی اروپا

یک مسوول اتاق بازرگانی اتریش گفت: سالانه ۴۰۰ میلیون یورو کالای صنعتی اتریش به ایران صادر می‌شود و ایران چهارمین و یکی از مهم‌ترین شریک‌های تجاری ما در قاره آسیا محسوب می‌شود. «پاتریک هارت ویگ» یک مسوول اتاق بازرگانی اتریش سفلی در پاسخ به این سوال که وضعیت روابط تجاری با ایران را چگونه می‌بینید، گفت: روابط اقتصادی بین ایران و اتریش همیشه و حتی قبل از تحریم‌ها خیلی خوب بود، به‌طوری که از استان اتریش سفلی به ایران سالانه 400 میلیون یورو انواع کالاهای صنعتی صادر می‌شد و ایران چهارمین و یکی از مهم‌ترین شریک‌های تجاری ما در قاره آسیا محسوب می‌شد.

مسوول بخش فعالیت‌های خارجی سیاست‌های انتقالی و زیرساخت اتاق بازرگانی اتریش سفلی افزود: البته این روابط تجاری به دلیل تحریم‌ها ضعیف شد و به همین دلیل شرکت‌های اتریشی امیدوار و علاقه‌مند هستند تا این روابط را با ایران احیا و تقویت کنند. او افزود: شرکت «ویث» که سازنده انواع ماشین‌آلات صنعتی و هیدرولیک از قبیل توربین‌های آبی، قطعات لکوموتیو و ماشین‌آلات مربوط به صنایع کاغذ‌سازی است و این شرکت در استان اتریش سفلی واقع شده است، قبل از تحریم‌ها تعداد زیادی توربین به ایران برای تولید برق فروخته بود.

«هارت ویگ» افزود: به همین دلیل شرکت ویث هیدرو علاقه‌مند به ادامه این همکاری است، ضمن اینکه تعداد ایرانیانی که در اتریش زندگی می‌کنند و حتی برخی از آنها فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند، بسیار زیاد است، بنابراین بخشی از امید ما برای توسعه روابط تجاری با ایران ناشی از همین شرکت‌های اتریشی است که صاحبان آن ایرانی هستند و در کشور ما فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند.

او در مورد اینکه فعالان اقتصادی اتریش بیشتر در چه زمینه‌هایی تمایل به برقراری روابط اقتصادی با ایران دارند، اظهار داشت: شرکت‌های اتریشی شرکت‌های بسیار بزرگی نیستند و این شرکت‌ها کوچک تا متوسط هستند و بنابراین کوچک‌تر از آن هستند که خودشان به تنهایی بتوانند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، بلکه این شرکت‌ها حتما نیازمند شریک تجاری در ایران هستند. این مقام اتریشی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت‌های اتریشی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری مشترک با ایران هستند، گفت: به صورت صریح این مساله را نمی‌توانم پاسخ دهم، اما به نظر می‌رسد علاقه شرکت‌های اتریشی برای سرمایه‌گذاری مشترک در ایران خیلی زیاد نیست و کم است.

او همچنین در مورد نحوه ارتباطات بانکی بین ایران و اتریش و وضعیت آن بیان داشت: بخش مالی ضعیف‌ترین حلقه زنجیره ارتباطات اقتصادی دو کشور است.

«هارت ویگ» با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی هنوز نتوانسته‌اند آنچه اتحادیه اروپا از نظر استانداردهای مالی تقاضا می‌کند را فراهم کنند، گفت: به همین دلیل هم بانک‌های اتریشی دست به عصا در این زمینه عمل می‌کنند و اگر شرکت‌های ایرانی این استانداردها را نداشته باشند، برای بانک‌های اتریشی بسیار مشکل‌زاست اما خوشحال هستیم که یک بانک منطقه‌یی در اتریش به نام اوبر بانک موافقتنامه‌یی امضا کرده‌ است که فعالیت‌های مالی را با ایران تسریع کند. او در پاسخ به اینکه آیا اتریش در برقراری مراودات تجاری متاثر از سیاست‌های امریکاست یا اینکه برنامه‌یی مستقل برای ادامه مراودات بازرگانی دارد، گفت: اتریش وابسته زیادی از این نظر به امریکا ندارد زیرا ما عضو اتحادیه اروپا هستیم و این اتحادیه یک اتحادیه گمرکی و اقتصادی است که البته تمام فعالیت‌های خارجی را به صورت متحد و یکپارچه انجام می‌دهد.