کشاورزی
کشاورزان ایرانی چند سالهاند؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که سن کشاورزی در ایران بالا بوده و مانند امریکا حدود ۵۰ سال است که باید با اجرای طرحهای حمایتی، کشاورزان جوان را تقویت کنیم تا به این عرصه وارد شوند.
اسکندر زند، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا سازمانهایی به نام کشاورزان آینده دارند تا بتوانند با فرهنگسازی و ترویج این شغل مهم و با ارزش در کشور را نسل به نسل انتقال داد. اما با وجود این مساله بالا بودن سن کشاورزان و بهرهبرداران در بخش کشاورزی یکی از نگرانیهای موجود است. به گفته وی، میانگین سن کشاورزان در ایران ۵۳ سال است که همتراز با امریکاست. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بالا بودن و بالا رفتن سن کشاورزان در دنیا به دلیل کمتر بودن جاذبههای این شغل است، گفت: در ایران برای قشر جوان طرحی تحت عنوان تقویت کشاورزان آینده را آماده کردهایم که امیدواریم سازمان برنامه و بودجه آن را تایید و بودجه مورد نیاز اجرای این طرح را تخصیص دهد.
۵ درصد سرمایهگذاریها در بخش کشاورزی است
زند تاکید کرد: باید بتوانیم هنرستانهای کشاورزی را فعال کنیم که یکی از خواستههای شخص وزیر در 4ساله پیشروست تا بتوانیم فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی به ویژه در زمینه کار و دانش و فنی و حرفهیی را تقویت کنیم و زمینه جذب آنها را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه درصدد افزایش انگیزه برای جذب اقشار جوان به بخش کشاورزی در راستای اجرای طرح تقویت کشاورزان آینده هستیم، ادامه داد: بالابودن سن بهرهبرداران به غیر از مساله جاذبه به مسائل دیگری ازجمله سرمایه، تکنولوژی و... نیاز دارد که جوانان این دو را در اختیار ندارند و نمیتوانند با مبلغی کم به کار کشاورزی بپردازند. اما باید به کشاورزان جوان برای سرمایهگذاری کمک کرد و از سوی دیگر نیز سرمایهگذاری در بخش کشاورزی چندان پر رونق نیست و از هر ۱۰۰میلیارد تومان سرمایهگذاری حدود 5 میلیارد تومان آن به کشاورزی اختصاص دارد.
هشدار درباره تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهران
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه سبزی و صیفی آلوده در این استان تولید نمیشود گفت: انگیزه برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی طی سالهای اخیر شدت گرفته است.
به گزارش مهر، علی اشرف منصوری در همایش بینالمللی محصولات گلخانه، تولید و اشتغال پایدار با بیان اینکه میانگین بارندگی در استان تهران کمتر از متوسط بارندگی کشوری و حدود ۲۲۰میلیمتر است اظهار کرد: 2.1درصد اراضی کشاورزی کشور در تهران و سهم این استان در تولید محصولات کشاورزی کشور ۵.۵ درصد است.
وی با بیان اینکه در استان تهران با مشکلاتی از قبیل خشکسالی، سرما زدگی، تغییر اراضی کشاورزی و غیره مواجه هستیم گفت: تغییر کاربری اراضی طی سالهای اخیر شدت گرفته و برای مقابله با این مساله باید تولید را اقتصادی کنیم و گلخانهها را توسعه بخشیم. ضمن اینکه خردهمالکی و نیاز به اشتغال ازجمله مسائلی است که ما در حوزه اجتماعی با آن برخورد داریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه میزان آبهای نامتعارف در استان تهران بالاست تاکید کرد: تصفیهخانههایی که در ورودی این استان باید تشکیل میشد هنوز ایجاد نشده و سرعت اجرای این کار باید شدت بگیرد. منصوری با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد تا افق ۱۴۰۴ سطح گلخانههای کشور را به حدود ۴۸هزار هکتار برساند، تصریح کرد: افزایش بازارپسندی، توجه به صادرات، افزایش تولید در واحد سطح و اقتصادی کردن تولید از جمله اهدافی است که ما در این زمینه دنبال میکنیم ضمن اینکه هزینه تولید در گلخانه ۳۵درصد از فضای آزاد کمتر است و احداث گلخانهها میتواند تولید را اقتصادی کند و مانع تغییر کاربری اراضی کشاورزی شود.
این مقام مسوول با اشاره به ایجاد دو مرکز توسعه صادرات محصولات کشاورزی و باغی در استان تهران اظهار کرد: پایانه صادراتی گل و گیاه که عملیات احداث آن از حدود ۱۳سال پیش شروع شده بود با تامین مالی که انجام شده بود، فعالیت خود را به صورت محدود از هفته گذشته آغاز کرد و امیدواریم روند عادی فعالیت خود را طی روزهای عادی از سر بگیرد. همچنین در شهرستان پیشوا پایانه صادراتی دیگری درحال احداث است که متاسفانه سرعت پیشرفت پروژه مناسب نیست و در صورت ادامه این روند از سرمایهگذاران دیگر برای انجام این پروژه دعوت به عمل خواهد آمد.
نیروهای حافظ جنگل 6 ماه حقوق نگرفتهاند
معاون برنامهریزی و توسعه مدیریت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برخی از نیروهای قراردادی و شرکتی که مسوولیت حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها را بر عهده دارند بیش از 6 ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند.
به گزارش ایرنا از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری «مصطفی کیاکجوری» اظهار کرد: در سالهای اخیر با بازنشستگی بخش عمدهیی از نیروهای قرقبان و محافظ جنگل و اختصاص نیافتن سهمیه برای جذب نیروهای جدید، سازمان جنگلها مبادرت به انعقاد قرارداد با شرکتها و نیروهای مردمی و تعاونیهای محلی کرده است. وی افزود: برخی از این نیروهای طرف قرارداد، بیش از 6 ماه است که حقوق و مزایایی بابت خدمات خود از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری دریافت نکردهاند. این مسوول در سازمان جنگلها تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود 25درصد اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایهیی(بودجه عمرانی) این سازمان تخصیص یافته که آن هم در قالب اسناد خزانه بوده است. وی تصریح کرد: در راستای تاکید رهبر معظم انقلاب درباره صیانت از جنگلها و تکلیف قانونی مبنی بر توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال، اجرای این طرح از ابتدای سال جاری آغاز شد اما تاکنون کمتر از 35درصد از اعتبارات مصوب قانونی به سازمان جنگلها تخصیص یافته است.
کیاکجوری گفت: کمبود اعتبارات، مشکلات حاد اجتماعی بین نیروهای شرکتی و مجری طرح در پی داشته و بیم آن میرود، طرحی که با هدف حمایت و حفاظت از جنگلها آغاز شده است خود منجر به غارت جنگلها شود.