اخبار
فرصت کشت فراسرزمینی را از دست دادیم
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت کشتهای فراسرزمینی گفت: راهاندازی شورورزی در ایران ضروری است و باید افرادی موثر و کارآمد در این حوزه به کار گرفته شوند.
به گزارش ایسنا، احمد شریعتی با اشاره به بحران کمآبی در کل کشور، اظهار کرد: ایران با بحران کمآبی روبهرو است و این در حالی است که این کشور از منابع فراوانی برخوردار است و میتواند بیشترین بهرهبرداری را از این منابع داشته باشد.
وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی بهرهوری آب در کشور افزود: در بخش کشاورزی با افزایش ۲۵ درصدی بهرهوری از منابع آبی روبهرو هستیم در صورتی که عملیات بازچرخانی آبی در شهرکها و صنایع نیز در حال انجام است.
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اهمیت کشت فراسرزمینی گفت: هر چند دوران طلایی خود را از دست دادهایم اما وقت آن رسیده است که به جای تجربه کردن به دنیای پیشرفته وارد شویم و با روی آوردن به کشتهای فراسرزمینی مسیر شورورزی را بپیماییم؛ لذا با تلاش محققان و دانشگاهیان به نتایج مطلوبی خواهیم رسید. شریعتی در مورد نخستین گامهای کشور در این مسیر تصریح کرد: نخستین الگوی کشت منطقهیی در قم در حال بررسی است و امید داریم با حفظ بهرهوری آب بتوان اکوسیستمهای شورورزی را شناسایی و معرفی کنیم. وی ایجاد بنیاد شورورزی در ایران را از جمله اقدامات در دستور کار دانست و بیان کرد: لازم است که بنیاد شورورزی در ایران شکل بگیرد و افرادی که موثر هستند به کار گرفته شوند.
این مقام مسوول با بیان اینکه سه کارگروه فنی و علمی، اقتصادی و زیست محیطی و کارگروه سرمایهگذاری در این حوزه تشکیل شده است، اظهار کرد: شناسایی و بررسی گونههای مختلف زیست محیطی و آمده کردن آنها برای سرمایهگذاری مهمترین هدف تشکیل کارگروههای تخصصی در این بخش است. مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان کرد: تعداد مقالات دریافتی در حوزه شورورزی ۱۹۵ مقاله بوده که ۹۰ مقاله نیز داوری شدند.
خط اعتباری برای صادرات محصولات باغی
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خط اعتباری ۶۰۰ میلیارد تومانی با عاملیت بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان پنج محصول باغی ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی در سفر به ارومیه با اشاره به اینکه خط اعتباری ۶۰۰ میلیارد تومانی با عاملیت بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان پنج محصول سیب، خرما، پسته، زعفران و کشمش ایجاد شده است، اظهار داشت: تسهیلات با نرخ سود ۱۵ درصد از خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی برای بهرهمندی تولیدکنندگان از ارزش افزوده محصولات تولیدی خود برای ایجاد صنایع سورتینگ و بستهبندی محصولات کشاورزی پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید سیب درختی رتبه اول را در کشور دارد، اذعان داشت: با توجه به کیفیت مطلوب سیب تولیدی استان، این محصول به کشورهای پاکستان افغانستان ترکمنستان و عراق صادر میشود.
طهماسبی با اشاره به صادرات بیش از ۸۰ هزارتن سیب از ابتدای سال حاری تاکنون گفت: بیش از ۴۷هزارتن از سیبهای صادراتی ایران از آذربایجان غربی بوده است. وی پیشبینی کرد: امسال ۷۰۰ هزارتن سیب درختی ایران به بازارهای هدف صادر شود.
طهماسبی یادآور شد: با توجه به میزان تولید و کیفیت مطلوب سیب آذربایجان غربی، هماکنون میز سیب کشور در این استان تشکیل و پیگیریهای لازم جهت تشکیل «زنجیره صادرات سیب کشور» نیز در آذربایجان غربی هم در حال انجام است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: جایگزینی تدریجی باغات قدیمی سیب با ارقام جدید و پایه کوتاه، اجرای سیستمهای نوین تولید، سورت و بستهبندی و همچنین توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی با تقویت تشکلهای این بخش از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است. طهماسبی توسعه تولید گیاهان دارویی و عرقیات گیاهی را از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: برای جلوگیری از خامفروشی، استفاده از روشهای نوین در تولید عرقیات و اسانسهای گیاهی ضروری است. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم توسعه کشت گل محمدی و صنایع فرآوری آن تاکید و خاطرنشان کرد: صادرات فراوردههای گل محمدی و زعفران سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد
بیسامانی بازار نهادههای دامی
رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با بیان اینکه قیمت نهادههای دامی در بازار همچنان رو به افزایش است، گفت: میانگین قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری به۵۶۰۰ تومان رسیده است.
ناصر نبیپور در گفتوگو با مهر با بیان اینکه قیمت نهادههای دامی در بازار همچنان در حال افزایش است و هر روز نرخها افزایش مییابد، گفت: طی یک ماه اخیر قیمت کنجاله سویا حدود ۵۰۰ تومان و ذرت حدود ۲۵۰ تومان افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه این میزان افزایش قیمت نهادههای دامی نرخ تمام شده تولید تخم مرغ را بین ۵۰۰ تا ۵۲۰ تومان بالا میبرد، اظهارداشت: این در شرایطی است که درحال حاضر قیمت تخم مرغ حدود ۴۰۰ تومان افزایش یافته است.
رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: در حال حاضر میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری بین ۵۲۰۰ تا ۵۶۰۰ تومان است. نبیپور اظهار داشت: هماکنون قیمت هرکیلوگرم کنجاله سویا حدود ۱۸۶۰ تومان و ذرت حدود ۹۵۰ تومان است. وی با بیان اینکه هیچ کدام از این نهادهها با ارز آزاد وارد نشدهاند و واردات آنها با ارز مبادلهیی انجام گرفته است، افزود: وقتی که قیمت مرغ و تخممرغ در بازار گران میشود، تعزیرات حکومتی وارد شده و با آن برخورد میکند اما اکنون چرا مسوولان وارد بازار نمیشوند و با این امر برخورد نمیکنند؟