اخبار
کمیته امداد تهران برای زلزلهزدگان خانه میسازد
مدیرکل کمیته امداد استان تهران از احداث۳۱۳واحد مسکونی برای مددجویانی که در زلزله خانههایشان تخریب شد خبر داد و گفت: این نهاد بیش از ۳ میلیارد تومان به بازسازی مناطق زلزله زده اختصاص میدهد. محسن ولیئی روز گذشته در نشست خبری خود گفت: «در حال حاضر ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش امداد استان تهران هستند که ۳۳ هزار نفر آنها سالمند، ۴۳ هزار نفر زن سرپرست خانوار و هزار نفر خانواده زندانی بوده و از خدمات بهرهمند میشوند. وی با اشاره به اینکه ۸۲۰ کودک تهرانی دچار سوءتغذیه هستند، گفت: با همکاری وزارت بهداشت بستههای غذایی در اختیار این افراد قرار میگیرد. مدیرکل کمیته امداد استان تهران در مورد کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه اظهار داشت: براثر زلزله ۱۵ هزار واحد مسکونی از بین رفته که نیاز به احداث دارند و همچنین ۱۵ هزار واحد نیز نیاز به بازسازی دارند. همچنین طی این حادثه ۱۰ درصد از مددجویان کمیته امداد دچار مشکل شدهاند، بنابراین بازسازی و احداث واحدهای مسکونی آنها در دستور کار قرار گرفته است. ولیئی از بازسازی و ساخت ۳۱۳ واحد در مناطق سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی و سایر شهرستانهای زلزله زده خبر داد و گفت: ساخت و بازسازی این واحدها را ۴۳ خیر تهرانی برعهده گرفتهاند. وی گفت: یکی از خیرین ۲۰ کانکس برای کمک به زلزلهزدگان تهیه کرده است و همچنین با کمک تهرانیها نیز ۶ میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی جمعآوری و در اختیار زلزلهزدگان قرار گرفت که مبلغ کمکهای نقدی ۳۰۰ میلیون تومان بوده است که این کمکها صرف بازسازی مناطق زلزله زده خواهد شد. مدیرکل کمیته امداد استان تهران در مورد جشن خودکفایی مددجویان نیز اظهار داشت: در سال جاری ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزه اشتغال به صورت وام در اختیار مددجویان قرار گرفته است و همچنین براساس برنامهریزیهای انجام شده در سال جاری، ۷هزار نفر از مددجویان مشغول به کار خواهند شد و با توجه به افراد شاغل در کارگاهها، تعداد مددجویان شاغل به ۱۰هزار نفر میرسد.
60 درصد بیمارستانهای کشور فرسوده هستند
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه ۶۰ درصد از بیمارستانها در کشور فرسودهاند، از دردسرهای بیمارستانسازی در کشور گلایه کرد. ایرج حریرچی، با اشاره به موضوع ساخت بیمارستان در کشور و جایگزین کردنشان با بیمارستانهای فرسوده، گفت: واقعیت این است که در تقسیمبندی جاری حوزه سلامت، ساخت بیمارستان و تامین تختهای بیمارستانی بر عهده وزارت بهداشت و وزارت مسکن گذاشته شده است. گرچه در برخی کشورهای دنیا تمام یا قسمتی از کار بیمارستانسازی و تامین تخت بیمارستانی برعهده شهرداریها است. وی افزود: البته با توجه به تقسیمبندی فعلی، انتظار عمدهیی که از شهرداریها داریم این است که در زمینه تامین زمین، ارائه مجوزهای لازم و پرداخت عوارض مربوطه به وزارت بهداشت کمک کنند تا بتوانیم خدمترسانی مورد نیاز مردم را انجام دهیم. حریرچی گفت: در حال حاضر یکی از موانع بزرگ برای بیمارستانسازی یا ساخت مراکز بهداشتی و درمانی ما در شهرهای بزرگ، تامین زمین مناسب است و ما در بسیاری از موارد میبینیم که در دورههای گذشته چون وزارت بهداشت نتوانسته زمین مناسب را تامین کند، مجبور شده که در مناطق حاشیه شهر یا حتی خارج از شهر بیمارستان بسازد و در نتیجه دسترسی مردم دچار مشکل و منجر به نارساییهایی در سیستم درمان کشور شده است. حریرچی ادامه داد: بنابراین اگر شهرداریها بتوانند در زمینه تامین زمین مناسب برای ساخت بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی و کمک به عوارض و پرداختها به ما کمک کنند، کمک شایانی برای سلامت مردم انجام دادهاند. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد بیمارستانها در برخی شهرهای بزرگ کشور فرسودهاند، اظهار کرد: همچنین با مطالعاتی که انجام شده، بازسازی اکثر بیمارستانهای فرسوده مقرون به صرفه نیست؛ زیرا بازسازی آنها بیش از هزینه ساخت یک تخت جدید است. بنابراین در این موارد باید بیمارستان جدید ساخته شود و از فضاهای قبلی استفادههای مناسب دیگری شود. حریرچی با بیان اینکه ما از بودجه طرح تحول سلامت برای هتلینگ بیمارستانها استفاده کردیم، درباره منابع ساخت یا بازسازی بیمارستانها در وزارت بهداشت گفت: براین اساس از اعتبار یک درصد ارزش افزوده، مقداری برای بازسازی بیمارستانهای ارجاعی و قسمت عمدهیی از آن را برای خدمات مراکز بهداشتی و درمانی روستایی استفاده کردیم.
موسسات کنکور مخل یادگیری هستند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه حضور موسسات کنکور در مدارس ابتدایی مخل یادگیری و متناقض ارزشیابی کیفی و توصیفی است گفت: به استانها اعلام کردیم با ورود موسسات کنکور به مدارس ابتدایی به هر شکلی مخالف هستیم. رضوان حکیمزاده، درباره برنامههای شورای آموزش و پرورش برای ساماندهی ورود موسسات کنکور به مدارس اظهار کرد: قرار نیست با توجه به ارزشیابی کیفی و توصیفی که در دوره ابتدایی انجام میشود، ورود موسسات کنکور به مدارس ابتدایی را شاهد باشیم. وی افزود: قرار نیست هیچ نوع آزمونی از جنس تست چهار گزینهیی در دوره ابتدایی برگزار شود، زیرا معتقدیم آزمونهایی از این دست فرآیند تربیت و مهارتآموزی را بطور جدی تحت الشعاع قرار میدهد. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهداف مندرج در سند تحول بنیادین اظهار کرد: از منظر اهداف مرتبط با ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین تصمیم بر این است که در دوره ابتدایی محیطی فراهم شود که با توجه به شرایط و اقتضائاتش هیچ رقابت سختی بر آن برقرار نباشد و دانشآموزان دچار استرس نشوند تا بتوانیم ذهن شان را برای رسیدن به اهداف شش گانه سند تحول آماده کنیم. حکیمزاده ادامه داد: از این منظر تاکید داریم دوره ابتدایی، دورهیی نیست که موسسات کنکور بخواهند به آن ورود کنند. به همکاران خود در استانها اعلام کردیم با ورود موسسات کنکور به مدارس ابتدایی به هر شکلی مخالف هستیم. وی با بیان اینکه برای مقاطع بالاتر حتما متولیان امر خودشان نظارت کنند، گفت: اما ما اعلام کردیم در دوره ابتدایی حضور این موسسات مخل یادگیری و متناقض ارزشیابی کیفی توصیفی است.