خروج بریتانیا از باشگاه بزرگان اقتصادی جهان
گروه جهان|
فیلیپ هاموند وزیر دارایی بریتانیا، اعتراف کرد که این کشور موقعیت اقتصادی خود در سطح جهانی را از دست داده و دیگر در زمره ۵ اقتصاد بزرگ جهان نیست.
به گزارش اسپوتنیک، هاموند در جلسه مربوط به برنامه بودجه بریتانیا در حالی که تلاش میکرد به تصویر زنگزده سلامت اقتصادی کشور رنگولعاب بدهد، در میان صحبتهای خود گفت که دیگر شرایط به خوبی گذشته نیست، بهویژه اینکه بریتانیا اکنون در ردهبندی اقتصاد جهانی پس از فرانسه قرار گرفته است. کشورهایی که در حال حاضر در صدر فهرست اقتصادی جهانی قرار دارند به ترتیب عبارتند از: امریکا، چین، ژاپن، آلمان و فرانسه. بدینترتیب بریتانیا تقریبا از همه رقبای خود عقب مانده است.
با این حال وزیر دارایی همچنان خوشبینی خود را درباره چشمانداز اقتصادی که بهشدت از روند برگزیت آسیب دیده، حفظ کرد و گفت: «لندن مرکز شماره یک خدمات مالی جهان است و ما مالک برخی از بهترین شرکتهای دنیا هستیم.» این سیاستمدار بریتانیایی افزود که کشورش در بخش فناوری و صنایع دیجیتال که پایه و اساس آینده اقتصاد جهانی را تشکیل میدهد، همچنان در جهان حکمرانی میکند.
اما مشکلات برگزیت تنها به تضعیف اقتصاد بریتانیا محدود نمیشود. به گزارش دویچهوله، ثبات شکننده در ایرلند شمالی نیز با آغاز روند مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا به خطر افتاده است. پس از چند دهه درگیری مرز بین جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا محسوب میشود، سال ۱۹۹۸ باز شد و اکنون روند برگزیت خطر درگیری مجدد در این منطقه را به همراه دارد. مرز ایرلند شمالی یکی از بنبستهای کنونی در مذاکرات برگزیت محسوب میشود. در همین حال فیل هوگان، مسوول ایرلندی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در مصاحبه با «آبزرور» به نخستوزیر بریتانیا توصیه کرد که کوشش کند تا در بازار واحد اقتصادی اروپا باقی بماند و به فکر توافقنامه تجارت آزاد مجزا نباشد. وی ترزا می را به نادیدهگرفتن فواید تجارت مرزی برای هر دو کشور ایرلند و بریتانیا متهم کرد و گفت: «اگر بهترین توافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اروپا شکل بگیرد، بازهم فواید آن کمتر از دسترسی به یک بازار واحد اقتصادی است.»