اعتبار وام اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد افزایش یافت
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: اعتبار وام اشتغالزایی مددجویان این نهاد به همت دولت و مجلس شورای اسلامی در سال جاری از یک هزار میلیارد تومان به 2هزار و 100 میلیارد تومان افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، پرویز فتاح در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه شهر مقدس قم اظهار کرد: طبق برنامه باید تا پایان امسال برای 140هزار مددجو فرصت شغلی ایجاد شود.
وی در ادامه با اشاره به کاهش هزینههای اداری کمیته امداد گفت: طی سه سال گذشته، این نهاد حدود20 درصد از نظر هزینههای جاری، ساختاری و نیروی انسانی کوچکتر شده، اما ازسوی دیگر کیفیت مددکاری در این مدت بهتر شده است و تمام این صرفهجویی را به سمت جامعه هدف و مددجویی بردهایم. وی با تقدیر از توجه دولت و مجلس شورای اسلامی به کمیته امداد افزود: شرایط دولت از لحاظ بودجه سخت است، اما با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی مستمری و اعتبار تسهیلات قرضالحسنه اشتغال مددجویان افزایش قابل توجهی داشته است. وی با بیان اینکه 250هزار خانوار زیر پوشش کمیته امداد دارای بیمه تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: تمام مددجویان کمیته امداد دارای بیمه درمانی هستند و برای آنها دفترچه درمانی صادر شده است. فتاح با اشاره به اینکه از 3میلیون مددجوی کمیته امداد، 1.5میلیون نفر سالمند هستند، افزود: یکمیلیون زن سرپرست خانوار، 175هزار فرزند یتیم، 330هزار دانشآموز، 72هزار دانشجو، 35هزار خانواده زندانی و 90هزار کودک زیر 6 سال زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند. رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: حدود 900هزار حامی برای ایتام و محسنین در کشور داریم که هر ماه در حدود یکمیلیون و 400 هزار ریال به این فرزندان اهدا میکنند.
وی با تاکید بر توسعه فرهنگ کار میان مددجویان کمیته امداد گفت: کمیته امداد یک مکان موقت برای حمایت افراد است و براین اساس طبق قانون سال گذشته 10درصد از جامعه هدف این نهاد از چرخه حمایتی خارج شد. فتاح، یکی از دستاوردهای کمیته امداد را تاسیس صندوق قرضالحسنه امداد ولایت با مجوز بانک مرکزی برشمرد و اظهار کرد: این صندوق با هدف تسهیل پرداخت وامهای خُرد به نیازمندان آغاز به کار کرده است. وی با بیان اینکه وضعیت نابسامان اقتصادی و بیکاری، متقاضیان ورود به چرخه حمایتی کمیته امداد را افزایش داده است، گفت: کمیته امداد در تولید فقر نقشی ندارد، اگرچه در کشور یک وفاق ملی برای کمک به نیازمندان ایجاد شده است، ولی برای جلوگیری از افزایش فقر باید ریشهها را هدف قرار داد و تا زمانی که این مبارزه جدی دنبال نشود، به نتیجه نخواهیم رسید. وی با بیان اینکه کمیته امداد از موسسههای خیریه همسو با فعالیتهای این نهاد حمایت میکند، گفت: ارتباط و هماهنگی مناسبی میان این نهاد با خیریهها ایجاد شده است و کمیته امداد این موسسهها را مزاحم نمیداند. رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه حقوق کارمندان کمیته امداد از جای دیگری تامین میشود، خاطرنشان کرد: به هیچوجه کمکهای مردمی در این بخش هزینه نمیشود. وی با بیان اینکه چتر حمایتی کمیته امداد باید توسعه یابد، تاکید کرد: روشهای سنتی برای جذب کمکهای مردمی پرهزینه است و براین اساس باید از روشهای الکترونیکی به صورت گستردهتر استفاده شود. فتاح با بیان اینکه جامعه هدف ما جامعه وسیعی است، خاطرنشان کرد: در استان قم نیز 15هزار خانواده زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند. وی با بیان اینکه در شهر قم مددکاری اسلامی را راهاندازی کردهایم، تصریح کرد: طلاب با تفکر دینی و حوزوی مددکار ما شدهاند و این امر را میخواهیم در کل کشور پیادهسازی کنیم. وی خاطرنشان کرد: اداره خواهران مختص مددجویان زن در کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم تشکیل شده است که پس از اجرای مرحله آزمایشی آن در قم، در کل کشور میتوان این اداره را توسعه داد.