راه‌اندازی خط جدید انتقال گاز با محور صادراتی

۱۳۹۶/۰۹/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۴۱۵

ایرنا| مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: خط ششم انتقال گاز سراسری که علاوه بر تامین پایدار گاز مورد نیاز مناطق غرب و شمال غرب کشور، زمینه گسترش صادرات به عراق را نیز فراهم می‌کند در دی ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

افزایش تولید گاز کشور از پارس جنوبی زمینه توسعه شتابان گازرسانی به مناطق مختلف کشور را فراهم کرده است. با وجود اینکه ایران یکی از طولانی‌ترین شبکه‌های گازرسانی در دنیا را دارد اما همچنان شبکه گازرسانی کشور در حال توسعه است تا تامین گاز در همه مناطق به صورت پایدار فراهم شود.

هدف دیگر ایران از گسترش خطوط لوله انتقال گاز، بسترسازی برای صادرات گاز است، ایران با برخورداری از بزرگ‌ترین ذخایر گازی دنیا می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان آن نیز شود.

اکنون گاز از طریق خط لوله به ترکیه و عراق صادر می‌شود که با هدف گسترش صادرات در آینده، خط لوله ششم سراسری ساخته شده است.

میزان صادرات گاز به عراق (بغداد) اکنون روزانه 7تا15 میلیون مترمکعب است که در صورت آغاز صادرات به بصره در مجموع میزان صادرات به روزانه 40 میلیون مترمکعب نیز افزایش خواهد یافت.

به گزارش تارنمای وزارت نفت، حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره راه‌اندازی خط لوله انتقال گاز ششم سراسری گفت: خط انتقال گاز ششم سراسری یکی از راهبردی‌ترین خطوط انتقال گاز در کشور است که اکنون روند پیشرفت آن، آخرین مراحل خود را طی می‌کند و در هفته نخست دی‌ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اضافه کرد: خط ششم سراسری که همسو با اهداف برنامه پنجم توسعه تعریف شده است، یکی از راهبردی‌ترین خطوط انتقال گاز کشور به طول یک‌هزار و 200 کیلومتر با قطر 56 اینچ است که وظیفه انتقال گازهای تولیدی در عسلویه به ظرفیت روزانه 110 میلیون مترمکعب را به استان‌های غرب و شمال‌غرب به عهده دارد و امکان سهولت در صادرات گاز به عراق را از مسیرهای شلمچه و نفت‌شهر فراهم می‌کند.

طول خط انتقال گاز ششم سراسری از اهواز تا دهگلان 600 کیلومتر است که در مسیر خود به تقاطع رودخانه پرآب کارون می‌رسد.

خط لوله انتقال گاز ششم سراسری پس از گذر از استان خوزستان، وظیفه انتقال گازهای تولیدی در عسلویه به ظرفیت روزانه 110 میلیون مترمکعب را به استان‌های غرب و شمال‌غرب برای مصارف خانگی، تجاری، صنعتی و غیره برعهده دارد، ضمن آنکه این خط از مسیر‌های شلمچه و نفت‌شهر هم، امکان صادرات گاز به عراق را در شرایط مناسب‌تری مهیا می‌کند.

به گفته سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز، با آغاز فعالیت خط لوله ششم سراسری انتقال گاز و تمهیدات در نظر گرفته شده، ظرفیت انتقال گاز در کشور به 750 میلیون مترمکعب در روز می‌رسد و از آن‌جا که راهگذر غرب (خطوط پنجم، ششم و نهم) برای سرشاخه‌های کردستان، کرمانشاه، همدان و صادرات به عراق اهمیت فراوانی دارد، بنابراین راه‌اندازی خط ششم سراسری برای تامین گاز منطقه غرب حیاتی است.